Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
grootte horoscoop

Dit zegt het sterrenbeeld van je baby over zijn geboortelengte en -gewicht

Ben je zwanger en vraag je je af of jouw baby bij de geboorte aan de grote of kleine kant zal zijn? Of juist gemiddeld? Zelfs dit is volgens astrologen te voorspellen aan de hand van het sterrenbeeld van je kind.

Advertentie

Of je nou gelooft in astrologie of niet, het blijft lollig om af en toe een horoscoop door te nemen of een omschrijving van een sterrenbeeld te bestuderen. Deze aparte theorie over het geboortegewicht van baby’s valt in de categorie: grappig om te kijken of het klopt, maar vooral niet té serieus nemen.

Steenbok (22 december – 19 januari)

Volgens de astrologie zijn Steenbokken over het algemeen eerder dun en klein, dan gemiddeld. Ben je uitgerekend rond de feestdagen? Wees niet verbaasd als je baby aan de kleine kant is. En dat terwijl je nog wel zo ontzettend veel hebt gegeten tijdens je derde trimester.

Waterman (20 januari – 18 februari)

Baby’s met het sterrenbeeld Waterman zijn over het algemeen lang, met sterke benen en brede schouders. Die brede schouders kunnen bij de bevalling soms even in de weg zitten. Watermannen wegen bij de geboorte ook vaak meer dan de gemiddelde baby (3500 gram).

Vissen (19 februari – 20 maart)

Vissen-baby’s zijn meestal aan de kleine kant, maar hebben vaak wel van die lekkere dikke wangen waar je gewoon in móet knijpen en een schattig bol buikje.

Advertentie

Ram (21 maart – 19 april)

Baby’s met het sterrenbeeld Ram zijn vaak gemiddeld als het gaat om hun lengte, maar hebben een sterke bouw. Dat kan nog wel eens misleidend zijn: als je hem optilt realiseer je je pas dat hij toch echt een stevige baby is.

Stier (20 april – 20 mei)

Stieren-baby’s zijn vaak zowel mentaal als fysiek sterk, maar tegelijkertijd ook zacht en gevoelig. De kans is groot dat je baby aan de flinke kant is, maar van die lekkere zachte spekarmpjes heeft.

Tweeling (21 mei – 20 juni)

Tweelingen houden er niet van om ‘opgesloten’ te zitten. Grote kans dat deze baby veel trapt en danst in de buik. Daar heeft-ie alle ruimte voor, want ze worden meestal niet heel groot. Jouw pasgeborene past straks vast in de kleinste babymaat.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

De lengte en het gewicht van Kreeft-baby’s verschillen nogal, maar één ding hebben ze meestal gemeen: ze hebben kleine handjes en voetjes en zijn lekker zacht dankzij een klein speklaagje.

Advertentie

Leeuw (23 juli – 22 augustus)

Zoals je bij een Leeuw mag verwachten zijn deze baby’s vaak lang en sterk. Ben je in verwachting van een Leeuw, koop dan niet te veel kleertjes in de kleinste maat en ook vast wat grotere maten. Grote kans dat hij meteen al niet meer in de kleinste rompertjes past.

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagden zijn vaak slank gebouwd en zien er ook vaak jonger uit dan ze eigenlijk zijn. Dit geldt ook voor Maagden-baby’s. Jouw zomerbaby is hoogstwaarschijnlijk klein en schattig als hij wordt geboren!

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Hoe zit het met het gewicht als je baby zelf een Weegschaal is? Nou, ergens in het midden dus! Ook als je kind groter wordt zal hij qua gewicht en lengte bij het gemiddelde horen. Maar qua schattigheid scoort jouw baby uiteraard vér boven gemiddeld.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Schorpioenen zien er meestal ouder uit dan ze eigenlijk zijn. Bij de geboorte zijn ze vaak al aan de grote kant, en ook daarna groeien ze vaak harder dan andere kinderen. En ze zijn niet alleen fysiek groter, Schorpioenen zijn ook groots in hun aanwezigheid.

Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutters zijn vaak erg lang. Hou dus rekening met een basketballer of model in de dop. Begin ook op tijd met je huis babyproof maken: vanwege zijn lengte kan je baby al snel overal bij, dus let goed op!

Lees hier wat sterrenbeeld van je kind zegt over zijn temperament.

 

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Romper.com – Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer- Kinderfiets

Kinderfiets

De prachtige Volare Melody fietsenreeks is van superieure kwaliteit
Shop nu