Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Dit is het karakter van je kind volgens zijn sterrenbeeld

Creatief, zorgzaam, avontuurlijk. Naarmate je kind ouder wordt, is het steeds duidelijker welke eigenschappen hij heeft. En of hij dat van jou of van je partner heeft, of dat het in de sterren staat geschreven: wie zal het zeggen...

Advertentie

Er zijn hele lijsten te vinden met dingen die je zeker in huis moet halen als je een baby verwacht. Toch kan niemand je exact vertellen hoe het eenmaal zal gaan als die kleine er is. Want als het om opvoeden gaat, bepaalt het karakter van je kind voor een heel groot deel hoe makkelijk (of moeilijk) dit zal gaan. Toch kun je al een hoop leren over het karakter van je kind door te kijken naar de dag waarop hij is geboren. Althans dat menen astrologen. En klopt het volgens jou?

Waterman (21 januari – 19 februari)

Een Waterman is onafhankelijk en gaat graag op zoek naar avontuur. Niet het type kind dat urenlang wil knuffelen met mama, maar er het liefst zelf op uit trekt. Bereid je met een Waterman in huis voor op wat meer tegengas.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Vissen zijn heel gevoelig voor anderen in hun omgeving. Een ‘echte Vis’ is zorgzaam en een beetje verlegen. Je kind heeft vaak een rijke fantasie en uit zijn gevoelens op een creatieve manier. Bekladde muren of dramatische scènes die met knuffels worden nagespeeld zijn met een Vis in huis dan ook eerder regel dan uitzondering.

Ram (21 april – 19 april)

Een Ram is vastberaden. Dat kan zeker als je kind jong is soms zorgen voor botsingen thuis. Een Ram is een geboren leider, maar als het even tegenzit, kan hij snel gefrustreerd raken. Met een paar bemoedigende woorden en een duwtje in de rug, zijn die frustraties ook zo weer verholpen. Rammen houden van applaus.

Advertentie

Stier (20 april – 20 mei)

Een Stier is zowel letterlijk als figuurlijk sterk en solide. Je kind is zelden ziek, heeft geen opvliegend karakter, is lief en gaat bedachtzaam te werk. Stieren gedijen het best op een dagelijkse routine, dat geeft ze een gevoel van stabiliteit.

Tweeling (21 mei – 21 juni)

Tweelingen hebben een heel sociaal karakter. Ze zijn gezellig, grappig en delen graag alles uitbundig met hun omgeving. Omdat de voorkeuren en interesses van een Tweeling steeds veranderen, zal je te maken krijgen met veel onafgemaakte projecten. Maar nieuwe uitdagingen worden door je kind met veel enthousiasme ontvangen.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Een Kreeft heeft niet altijd de behoefte aan drukte en gezelschap. Je kind kan zich dan ook heel goed in zijn eentje vermaken. Daarnaast zijn Kreeften zorgzaam en attent, maar ook gevoelig. Dus kies je woorden met een Kreeft in huis zorgvuldig uit, om hem niet onnodig te kwetsen.

Leeuw (23 juli – 21 augustus)

Leeuwen zijn geboren leiders en doen er alles aan om iets zo goed mogelijk te doen. Ze staan graag in het middelpunt van de belangstelling en houden van een beetje ego-streling. Zo laat je je kleine Leeuw zonder protest de vaatwasser uitruimen, als je erbij zegt dat hij dit van iedereen thuis het beste kan.

Advertentie

Maagd (22 augustus – 22 september)

Maagden zijn echte perfectionisten. Zo is de kamer van een typische Maagd ook altijd netjes en opgeruimd. Van nature is een Maagd ook heel behulpzaam, maar kan je kind zich hierdoor weleens wegcijferen. Met een vaste routine en een beetje moral support zorg je ervoor dat je Maagd de zelfopgelegde druk aankan.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Voor een Weegschaal zijn evenwicht en harmonie essentieel. Deze natuurlijke vredestichters zijn heel goed in het bemiddelen en sluiten van compromissen. Een typische Weegschaal is bovendien gek op muziek, dus voor een vrolijke Weegschaal in huis zet je Spotify op en ga je samen lekker dansen.

Schorpioen (24 oktober – 22 november)

Je leert al snel om op de natuurlijke intuïtie van Schorpioenen te vertrouwen. Omdat ze dit zelf ook doen, zijn typische Schorpioenen brutaal en niet bang. Zo goed als je kind situaties kan inschatten en anderen kan ‘lezen’, zo gesloten kan hij zelf zijn. Een Schorpioen wordt graag intelligent uitgedaagd, maar maak je ook heel blij van een grote knuffel.

Boogschutter (23 november – 22 december)

De persoonlijkheid van een Boogschutter is warm en zonnig. Boogschutters zijn uitbundig en weten hoe ze overal een feestje van moeten maken. Hun eindeloze optimisme zorgt ervoor dat ze risico’s niet snel uit de weg zullen gaan. Bovendien zal een typische Boogschutter altijd eerlijk zeggen wat hij denkt.

Steenbok (23 december – 20 januari)

Steenbokken hebben op jonge leeftijd al een oude ziel, en brengen dan ook graag tijd door met papa en mama. Ze zijn ambitieus, ijverig, stabiel en houden van consistentie en regelmaat. Introduceer nieuwe veranderingen daarom ook langzaam.

Lees hier meer over astrologie en kinderen.

Bron: Popsugar