Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Moeder doet experiment: zó krachtig is moedermelk

Dat moedermelk hartstikke goed is voor een baby, wist je ongetwijfeld al. Maar wist je ook dat het antibacteriële eigenschappen bezit? Een Amerikaanse moeder heeft met een thuisexperiment aangetoond wat het effect is van moedermelk op bacteriën. En dat is behoorlijk indrukwekkend!

Jessica Wilson is biologiestudent en moeder van een zoon van 17 maanden. Om zelf te zien wat het verschil is tussen moedermelk en kunstvoeding op het afweermechanisme van haar kind deed ze een klein experiment. Ze gebruikte hiervoor twee petrischaaltjes met micrococcus luteus, een ongevaarlijke bacterie die veel op de huid voorkomt. Aan het ene schaaltje voegde ze een beetje borstvoeding toe, het andere schaaltje vulde ze met kunstvoeding.

Advertentie

Het experiment

De foto die ze vervolgens op Facebook deelde, laat een duidelijk verschil zien. Waar de bacterie zich in het petrischaaltje met de flesvoeding (rechts) helemaal heeft kunnen verspreiden, lijkt in het linker petrischaaltje de moedermelk de bacterie te bestrijden.

Meer lezen: Wist jij dit al over moedermelk?

Magic boobs

Volgens Jessica is het experiment hét bewijs dat moedermelk kan helpen met het opbouwen van je baby’s immuunsysteem. ‘Boobs are magical,‘ schrijft ze in haar Facebook-post. Ook roept ze moeders die borstvoeding geven op om trots te zijn op het feit dat ze dit aan hun kind kunnen geven.

Kunstvoeding: niets mis mee

Even voor de duidelijkheid: hoe krachtig moedermelk ook is, uiteraard is er niets mis met kunstvoeding. Ook hier wordt je kind groot en sterk van. En bovendien zijn er meer manieren om het immuunsysteem van je kind een boost te geven. Door veel met je kind te knuffelen en het geven van kusjes breng je ook goede bacteriën over die het afweersysteem versterken.

Lees ook: Waarom veel knuffelen met je kind zo heilzaam is

Bron: Little Things en Facebook