
Van Finland tot Zuid-Korea: zo lunchen kinderen wereldwijd
Van bonen met rijst en pepers tot pannenkoeken met fruit: deze fotoserie gunt je een fascinerend kijkje in de lunchpakketjes van kinderen wereldwijd.
Sweetgreen, een organisatie die lokale en biologische boeren ondersteunt, heeft één doel, en dat is het verminderen van kinderobesitas wereldwijd. Om een beeld te krijgen van de lunches die kinderen uit verschillende culturen nuttigen, reisden zij de hele wereld over. Het resultaat: een fascinerende fotoserie.
Brazilië: garnalen met rijst, groenten, gazpacho, verse pepers, brood en een sinaasappel.
Finland: erwtensoep, bietensalade, wortels, brood en pannenkoeken met fruit.
Griekenland: gebakken kip en orzo, gevulde druivenbladeren, tomaat en komkommersalade, verse sinaasappelen en Griekse yoghurt met granaatappelzaadjes.
Frankrijk: steak, wortelen, groene bonen, kaas en appelschijfjes.
Zuid-Korea: vissoep, tofu en rijst, kimchi en verse groenten.
Italië: vis en spinazie, pasta met tomatensaus, caprese-salade, stokbrood en druiven.
Oekraïne: aardappelpuree met worstjes, rodebietensoep (borscht), witte kool en een pannenkoek.
Amerika: gefrituurde kip, aardappelpuree, erwtjes, fruit en een chocoladekoekje.
Bron: Sweetgreen – Foto: Sweetgreen