Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Zo maak je een wereldreis met je kind (zonder de deur uit te hoeven)

De plannen voor de meivakantie zijn in het water gevallen en het is nog maar de vraag of je deze zomer met je gezin op pad kunt gaan. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor. Sterker nog, je kunt zelfs met z'n allen een wereldreis gaan maken. Alles wat je nodig hebt is Google Maps en een gezonde dosis fantasie.

Ga met je kind aan de keukentafel zitten of kruip samen op de bank en vraag hem waar hem wat zijn droombestemming is. Wil hij het Colosseum zien, door het Witte Huis lopen of liever naar een onbewoond eiland. Stap samen aan boord van jullie denkbeeldige vliegtuig en ga samen op reis.

Advertentie

Wij hebben ter inspiratie alvast 10 geweldige bestemmingen voor je geselecteerd. Klik op de titels om meteen naar de locaties te gaan. O ja, en vergeet tijdens je reis niet om de functie Street View te gebruiken om alles nog beter te kunnen bekijken.

 1. Colosseum

  colosseum bekijken
  Beeld: Google

  Online hoef je nooit in de rij te staan om het Colosseum in Rome te bekijken. Vergeet trouwens niet om op 360º te klikken. Met deze functie heb je een 360 graden uitzicht binnen én buiten het historische Amfitheater. Reken maar op ooh’s en aah’s van je kind.

 2. Het grootste zwembad ter wereld

  Grootste zwembad ter wereld
  Beeld: Google

  Dit gaat je kind te gek vinden. In het San Alfonso del Mar resort in Chili vind je het allergrootste zwembad ter wereld. Omdat het niet per se om de hoek is, is het wel zo leuk om het via de computer te zien. Hartstikke leuk om eens rond te kijken, maar vanuit de lucht is het beeld nog indrukwekkender.

 3. Stonehenge

  stonehenge
  Beeld: Google

  De mysterieuze stenen in het Engelse Wiltshire zijn niet alleen indrukwekkend als je ze in het echt ziet, maar ook via Google Maps. Je kind is wel even zoet om de stenen vanuit iedere mogelijk hoek te bekijken.

 4. Buffalo’s in Tanzania

  buffalo's in tanzania
  Beeld: Google

  Hoe cool is het om de buffalo’s in Tanzania zo te zien? Dichterbij deze waanzinnige beesten komen jullie niet. Met de code ‘4°17’21.49″ S 31°23’46.46″ E’ teleporteren jullie jezelf binnen een paar seconden naar het Afrikaanse land.

 5. Regenboogberg in Peru

  regenboogberg
  Beeld: Google

  Zeg het woord regenboogberg en je hebt ongetwijfeld meteen de aandacht van je kind getrokken. Deze bijzondere berg vind je in Peru en heeft dus letterlijk de kleuren van de regenboog. Mooi!

  Tip: 11x zo overleef je als gezin de thuisisolatie

 6. Het Witte Huis

  het witte huis
  Beeld: Google

  De wereldreis gaat door. Hoog tijd om een vlucht naar Amerika te nemen, want jullie mogen voor één dag president spelen! Het Witte Huis is een interessant plek om te bekijken. Er valt veel te ontdekken en je kunt zelfs binnen een kijkje nemen.

 7. Kennedy Space Center

  wereldreis naar kennedy space center google maps
  Beeld: Google

  Blijf nog even in Amerika voor het Kennedy Space Center. Vroeger werden vanaf deze lanceerbasis Apollo-vluchten voorbereid. Super cool!

 8. Amazoneregenwoud

  amazoneregenwoud via google maps
  Beeld: Google

  Een kijkje nemen in het Amazoneregenwoud verveelt niet snel. Grote kans dat jij als ouder er zelf ook geen genoeg van krijgt. De prachtige natuur, beelden van een echte luipaard en natuurlijk de watervallen… Het is een prachtig gezicht. Vooral als je via Street View met de boot digitaal over de Igarapé Grande rivier vaart.

 9. Warner Bros. Studio Tour Londen

  harry potter set in google maps
  Beeld: Google

  Een kijkje nemen in de wereld van Hogwarts was nooit zo makkelijk. Ga op de virtuele Studio Tour van Warner Bros. en je waagt je samen met je kind even op sets van Harry Potter en de Gringotts Wizarding Bank. Gaaf.

 10. Mount Everest

  mount everest vanuit google maps
  Beeld: Google

  Heeft je kind al geleerd dat de Mount Everest één van de de hoogste bergen ter wereld is? Hoog tijd om ‘m dan eens digitaal te beklimmen… eh, bekijken tijdens jullie wereldreis. Snel naar Nepal om het spectaculaire uitzicht te bewonderen.

Beeld: Google