Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Zo reageert je kind op de komst van een baby, volgens z'n sterrenbeeld

Het is altijd afwachten hoe je kind reageert op de komst van een broertje of zusje in jullie gezin. Maar volgens astrologen is het sterrenbeeld van je kind wel een goede graadmeter.

Advertentie

Steenbok (22 december – 19 januari)

Een Steenbok-kind is verantwoordelijk en gedisciplineerd en meestal snel gewend aan zijn rol als oudere broer of zus, zeker als je zijn routine zo stabiel mogelijk houdt. Ook hebben Steenbokken de neiging betweterig te zijn, dus wees niet verbaasd als je ongevraagd opvoedadvies krijgt.

Lees ook: 11x positieve reacties op ongevraagd advies over de opvoeding

Waterman (20 januari – 18 februari)

Waterman-kinderen zijn creatief en zitten vol energie. Geef een Waterman-kind wat extra liefde en aandacht als er een baby bij komt, anders zullen ze elk dutje of de nachten aangrijpen om de boel op stelten te zetten om zo je aandacht te trekken.

Vissen (19 februari – 20 maart)

Een Vissen-kind is zorgzaam en introvert en ziet de komst van een baby als mogelijkheid om meer zelfstandig te spelen. Ze vinden het vaak juist fijn om even niet alle aandacht te krijgen. Volgens de astrologie zijn watertekens liefdevol en vriendelijk. Ze zullen genieten van hun kleine broer of zus en zijn niet bang om hun liefde te uiten.

TIP! Bereid je kind voor op de komst van een broertje of zusje met behulp van één van deze leuke boeken.

Advertentie

Ram (21 maart – 19 april)

Volgens de astrologie is een Ram gepassioneerd en ongeduldig. Ook is een Ram-kind vaak zelfverzekerd en expressief. Dat brengt een paar uitdagingen met zich mee als hij zijn huis en ouders moet delen met een nieuwe broer of zus. Zo kun je je onverschrokken Ram misschien bovenop de koelkast terugvinden als je even de kamer uit bent om je baby in bed te leggen. En bereid je maar vast voor op flinke weerstand als de jongste zijn speelgoed begint te ontdekken.

Lees ook: Maken je kinderen ruzie? Lekker laten kibbelen! (dit zijn de 3 redenen)

Stier (20 april – 20 mei)

Een Stier heeft moeite met veranderingen. Dus voor je Stier-peuter zal de komst van een jongere broer of zus vaak jaloezie, onzekerheid en helaas ook driftbuien veroorzaken. Het goede nieuws is dat een Stier ook super loyaal is en graag harmonie creëert en behoudt. Dus geef hem wat tijd om te wennen en zijn plekje weer te vinden.

Tweelingen (21 mei – 20 juni)

Het lijkt soms wel of Tweeling-kinderen twee persoonlijkheden hebben: ze kunnen expressief en leuk zijn, en dan plotseling serieus en onrustig. Met andere woorden, je weet nooit echt hoe je Tweeling-kind gaat reageren. Zo zullen ze ongelooflijk enthousiast zijn over de komt van jonger broertje of zusje en graag met hen spelen, maar een Tweeling-kind kan je net zo goed komen storen tijdens het voeden omdat hij zich buitengesloten voelt.

Kreeft (21 juni – 22 juli)

Volgens de astrologie is een Kreeft zorgzaam, liefdevol en gek op zijn familie. Als oudste in het gezin zal je Kreeft-kind graag willen helpen met het verschonen van luiers en het voeden van de baby. Een Kreeft is dan ook dolgelukkig in een groot gezin, met een heleboel jongere broers en zussen om voor te zorgen.

Advertentie

Leeuw (23 juli-22 augustus)

Een Leeuw is een vuurteken en heeft er een hekel aan om genegeerd te worden. Een Leeuw-kind kan ook een beetje egocentrisch zijn, waardoor gezinsuitbreiding waarschijnlijk een uitdaging kan zijn. Het goede nieuws is dat Leeuwen ook geboren leiders zijn en zich in hun element voelen als oudste kind.

Lees ook: 12x waarom Leeuw zo’n tof sterrenbeeld is

Maagd (23 augustus – 22 september)

Maagd-kinderen zijn het meest verlegen en rustige sterrenbeeld. Een nieuw babybroertje of -zusje kan daardoor rekenen op een kil welkom. Maar naarmate ze ouder worden is een Maagd-kind een geweldige babysitters en leraar. Ook hebben Maagd-kinderen een enorme hekel aan rommel. Een jongere broer of zus die zijn speelgoed overhoop haalt, kan de normaal zo rustige Maagd dus flink op de kast jagen.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Een Weegschaal-kind heeft een hekel aan alleen zijn en zal bijna alles doen om de vrede te bewaren. Dit maakt hem een geweldige oudere broer of zus. Pas wel goed op dat hij zijn eigen behoeften niet opzij zet om maar geen ruzie te krijgen met zijn broertje of zusje.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Een Schorpioen-kind is leuk en vriendelijk, maar kan net als een Leeuw ook extreem competitief zijn en niet gewend zijn om te verliezen. Als oudere broer of zus kan een Schorpioen zich ook jaloers voelen en zal hij er alles aan doen om je aandacht te trekken. Tenminste, totdat hij ontdekt dat een jongere broer of zus ook in zijn team kan zitten.

Lees ook: Onderzoek: jongste kind beïnvloedt hoe empathisch zijn grote broer of zus is

Boogschutter (22 november – 21 december)

Boogschutter-kinderen zijn super ongeduldig. En dat geduld wordt behoorlijk op de proef gesteld als er een baby bijkomt. Aan de andere kant houden Boogschutters ook van plezier maken en lachen en zijn ze zeer gesteld op hun familie. Dat maakt een Boogschutter-kind een geweldige oudere broer of zus, als ze eenmaal geaccepteerd hebben dat ze de aandacht van moeder of vader moeten delen.

Bron: Romper Beeld: Shutterstock