Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
kind horoscoop

Zo zien de komende weken als ouder eruit volgens jouw horoscoop

Nieuw bij Ouders van Nu; een horoscoop gericht op ouderschap. Wat staat er in de sterren geschreven voor jou en je gezin? Deze horoscoop is voor 13 mei tot 10 juni 2022.

Advertentie

Stier (21 april – 20 mei)

Neem je kind eens mee op een lekker lange wandeling. In de kinderwagen, buggy, op de loopfiets: het helpt jou én hem om weer even te aarden. Als je baby wat huilerig is, laat je schema dan los of leg ’m vaker aan de borst. Het samenzijn is net zo troostend voor jou.

Tweelingen (21 mei – 21 juni)

Praten kun jij als de beste en dikke kans dat je kind jou andersom ook de oren van het hoofd kletst. Weet dat al die kletspraatjes rechtstreeks uit zijn hart komen en dat het belangrijk is dat je de komende weken tijd maakt om echt naar hem te luisteren. Ook al kan je kind nog niet goed praten, hij heeft al wel wat te vertellen.

Kreeft (22 juni – 22 juli)

Je houdt van samen zijn met je gezin. Tip: bak een taart en laat je kind helpen met versieren. Of hou samen een grote schoonmaak in huis (en de speelhoek). Waarschijnlijk kom je dan veel spullen tegen waar je kind uitgegroeid is. Handig, dat geeft weer ruimte.

Lees ook: Dit zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder

Leeuw (23 juli – 23 augustus)

Kijk niet gek op als je kind de komende tijd meer dan normaal jouw aandacht vraagt. Ineens lijkt het slaapritme helemaal weg, of het kan zijn dat hij een flinke sprong in zijn ontwikkeling maakt. Als iets niet gaat zoals hij het wil, zul je het wel merken. Probeer je geduld te bewaren.

Advertentie

Maagd (24 augustus – 22 september)

Je voelt je de komende weken extra gemotiveerd om dingen op te ruimen. Kun je je perfectionisme laten varen? Neem dan je kind hierin mee. Onthoud wel dat het is toegestaan om fouten te maken, niet alles is meteen perfect. En met een kind duurt het allemaal iets langer.

Weegschaal (23 september – 22 oktober)

Je houdt van harmonie en de komende weken lijken veelbelovend als het gaat om het vinden van balans. Je kunt duidelijk je grenzen aangeven en geeft daarmee ook het goede voorbeeld aan
je kind: pas als je zelf gezonde grenzen hebt, kun je ook die van een ander respecteren.

Schorpioen (23 oktober – 21 november)

Je voelt veel en de komende weken kun je dit goed onder woorden brengen. Kijk eens wat er gebeurt als je jezelf openstelt. Zo laat je ook aan je kind zien dat het veilig is om dit te doen. Niet iedereen hoeft je aardig te vinden, onthoud dat en geef dat ook aan je kind mee.

Lees ook: Opvoedtips per sterrenbeeld

Boogschutter (22 november – 21 december)

Laat je kind zien hoe mooi de wereld kan zijn: neem hem mee de natuur in en laat hem spelenderwijs kennismaken met het groen en de dieren. Welke beestjes leven er in het bos? En in de tuin? Blaadjes drogen of bloemkettingen maken is een leuke manier om thuis met de natuur bezig te zijn.

Advertentie

Steenbok (22 december – 20 januari)

Wees de komende weken niet te streng voor jezelf en je kinderen. Doe eens een gekkebekkenwedstrijd of dans met z’n allen door de kamer. Het hoeft niet altijd zo serieus. Vergeet niet dat je kinderen kinderachtig mógen zijn, ze zijn immers kind.

Waterman (21 januari – 19 februari)

Je houdt van vrijheid, maar je voelt die de laatste tijd te weinig. Maak hier goede afspraken over met je partner. Praat met elkaar over wat je nodig hebt om je weer eens vrij te voelen. Je kind is druk bezig uitgebreid zijn wereld te verkennen, geef hem hier de ruimte voor.

Vissen (20 februari – 20 maart)

Je kunt soms een dromer zijn en in een cocon zitten met je gezin. Andere mensen vinden je daardoor misschien chaotisch en afwezig. Het helpt om weer te aarden door iets actiefs te doen. Doe eens een gek dansje voor je kind of ga babyzwemmen. Je voelt je als een vis in het water.

Ram (21 maart – 20 april)

De komende tijd wil je korte metten maken met alle achterstallige klusjes. Het gezinsleven kun je goed in een routine gieten waar je iedereen met een gezond enthousiasme in meeneemt. Vergeet niet om af en toe te genieten van de kleine stapjes in de ontwikkeling van je kind. De tijd gaat veel te snel voorbij.

Tekst: Donata van der Rassel – Beeld: Getty Images

 

 

Redactioneel – Offer – Ovulatietest

Ovulatietest

Jouw 2 meest vruchtbare dagen
Vind je hier