Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
zomer baby

Zomerbaby: gezonder als volwassene

Een gezond kind, welke ouder wil dat niet? Volgens nieuw Brits onderzoek, vergroot je de kans op een gezond kind als het je lukt om in de herfst zwanger te raken. Meisjes die worden geboren in de maanden juni, juli en augustus zijn namelijk als volwassenen gezonder.

Advertentie

De onderzoekers vermoeden dat dat komt doordat ze tijdens het einde van de zwangerschap meer vitamine D krijgen, omdat de zon dan meer schijnt.

Hoger geboortegewicht

Aan het onderzoek van de University of Cambridge deden een half miljoen Britten mee. De wetenschappers kwamen erachter dat meisjes die in de zomermaanden waren geboren een hoger geboortegewicht hadden en later in de puberteit kwamen dan meisjes die op een ander moment in het jaar ter wereld kwamen. Dit zijn factoren die meespelen bij de gezondheid van volwassen vrouwen. Ook zijn zomerbaby’s als volwassene iets langer dan winterkinderen.

 

Meer onderzoek

De onderzoekers zijn verheugd over de resultaten van hun studie, maar ze benadrukken dat er nog meer onderzoek nodig is om er achter te komen of de blootstelling aan vitamine D tijdens de zwangerschap inderdaad de oorzaak is voor de verschillen tussen zomer- en winterkinderen.

Bron: University of Cambridge – Foto: 123RF