Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Zonder kinderen op vakantie? De meeste ouders moeten er niet aan denken

Dineren bij kaarslicht, lange wandelingen over het strand en even geen schreeuwende kinderen: dé perfecte ingrediënten voor een romantische vakantie met je partner. Misschien zou jij ervoor tekenen, maar de meeste Nederlandse ouders moeten hier niet aan denken.


Meer dan tweederde van de Nederlandse ouders gaat namelijk niet zonder kind op vakantie, zo blijkt uit een onderzoek van Expedia. Niet omdat het niet kan, maar omdat ze er simpelweg niets aan vinden zonder hun kinderen.

Advertentie

Geen behoefte aan quality time

Degene die dit wél doen, doen dit voornamelijk om juist even weg van hun kinderen te zijn (40%). Even niet moeten zorgen, maar lekker precies doen waar je zin in hebt. Slechts een kwart van de Nederlandse ouders doet dit voor quality time met hun partner, oftewel om de relatie wat ‘op te spicen‘. Ter vergelijking: in Denemarken gaat 61% op vakantie zonder kinderen om hun relatie te versterken.

Familievakantie

Maar zoals gezegd, de meeste ouders moeten er niet aan denken: een vakantie zonder de kinderen. En niet alleen wij Nederlandse ouders blijven liever thuis als de kinderen niet meegaan. Uit het onderzoek, dat wereldwijd werd uitgevoerd in 28 landen, blijkt dat 92% van de moeders en 91% van de vaders van mening is dat een familievakantie het gezin het gelukkigst maakt. Ook geeft 72% van de ouders aan dat vakanties betekenisvoller zijn geworden sinds ze kinderen hebben. Bij welke groep hoor jij?

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Expedia. Beeld: Shutterstock