Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Zwanger worden? Geef je man een boxershort

Misschien dacht je dat het een fabeltje was, maar het is bewezen: een ruime onderbroek is goed voor de zaadcellen.

Advertentie

Wil je de kans vergroten dat je zwanger wordt? Dan kan het nooit kwaad om je man wat extra grote boxershorts cadeau te doen. Onderzoekers van de universiteit van Harvard toonden aan dat een strakke onderbroek impact heeft op de spermakwaliteit.

Zwemmers

De wetenschappers lieten 650 mannen hun sperma doneren en vroegen hen wat voor ondergoed ze precies droegen. Vervolgens onderzochten ze hun sperma. Wat blijkt? Mannen met strakke onderbroeken hebben trager zwemmend sperma. Mannen die een wijde boxershort dragen, hebben een kwart meer sperma én meer zwemmers onder hun sperma.

 

Warmer

Hoe het komt dat het soort onderbroek invloed heeft op sperma? Volgens de onderzoekers zijn spermacellen gevoelig voor temperatuur en worden ze warmer als de testikels tegen de buik aan zitten, zoals bij een strakke onderbroek gebeurt.

Alle beetjes

Dus wil je zwanger raken? Dan kan het geen kwaad om een kritische blik op de ondergoedlade van je man te werpen. Het is natuurlijk niet zo dat je alleen met boxershorts een kind kunt verwekken, ook mannen met slips hebben over het algemeen genoeg zwemmende zaadcellen. Maar alle beetjes helpen, toch?

 

Bron: HLN – Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Maaltijd in een handomdraai

Maaltijd in een handomdraai

De beste baby foodprocessors
Shop nu