Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
kind roze jurk met bos tulpen

De mooiste inspiratie voor een moederdagcadeau

Moederdag is dé dag om jouw moeder of vrouw in het zonnetje te zetten. En dat doen we maar wat graag. Dít zijn de leukste knutsels en meest gewaardeerde moederdagcadeaus voor alle moeders: van de oermoeder en wensmoeder tot de bonusmoeder en oma.

Advertentie

Wanneer is het Moederdag?

Moederdag wordt over de hele wereld gevierd, maar niet op dezelfde dag. In Nederland wordt Moederdag op de tweede zondag in mei gevierd en in 2022 valt Moederdag op 8 mei.

De meest gewaardeerde moederdagcadeaus

Best lastig om iets origineels te verzinnen voor Moederdag, want waar maak je haar blij mee? Wij deelden daarom eind maart 2022 een moederdagpoll via het Ouders van Nu Instagramaccount(@oudersvannu) om erachter te komen wat moeders écht graag krijgen voor Moederdag.

Liever een knutselwerk dan een cadeau

Uit onze poll, waaraan zo’n vierduizend volgers meededen, blijkt dat:

 • 73% van de deelnemers liever een knutselwerk van haar kind krijgt dan een cadeau;
 • ze (áls ze een cadeau krijgt) liever (71%) een foto van haar kind heeft dan een sieraad;
 • het merendeel van de deelnemers liever een bos bloemen (60%) krijgt dan chocolade;
 • moeders parfum (63%) verkiezen boven een boek;
 • moeders een sieraad (63%) verkiezen boven ‘iets voor in huis’.

Moederdagcadeau ideeën:

De mooiste moederdagcadeaus voor oma

Laten we eerlijk zijn, de mééste oma’s maak je nog steeds blij met iets van of over de kleinkinderen. Dit zijn onze tips voor mooie moederdagcadeaus voor oma:

Advertentie
 • laat je kind een écht kunstwerk maken op een schildersdoek, zelfgemaakte knutsels zijn namelijk óók bij oma’s veruit het populairst;
 • maak een fotoboek met de allerleukste foto’s van je kind(eren), met natuurlijk zoveel mogelijk foto’s samen met oma;
 • bestel een gepersonaliseerd sieraad met de namen van de kleinkinderen.

Lees ook: Waarom oma’s zo ontzettend dol zijn op hun kleinkind

Moederdagcadeau knutselen

Wat is er leuker dan een zelfgemaakt cadeau? Met een beetje hulp van een ouder, oppas én Pinterest komt dat helemaal goed. Wij hebben alvast een selectie gemaakt. Doe er je voordeel mee.

 1. Canvastas

  Met een paar kwasten en textielverf maak je van een eenvoudige tas een uniek exemplaar. Leg tussen de voor- en achterkant van de tas wel even een stuk karton of krantenpapier zodat je verf niet doordrukt op de andere kant.

 2. Foto met echte bloem

  Advertentie

  Gaat je kind graag op de foto? Dan kunnen jullie helemaal losgaan met dit idee. Nog even een echte bloem door de foto en je hebt een fleurig cadeau.

  Tip: Bij Albelli laat je eenvoudig foto’s afdrukken en ook een fotoalbum kun je via de Albelli app in een handomdraai maken.

 3. Bijzonder bosje

  Niet alleen moeders zijn blij met dit bosje handen en voeten, je kind zal met veel plezier deze vaas in elkaar knutselen.

 4. Sleutelhanger

  Met krimpfolie tover je de handafdruk van je kind om tot een sleutelhanger. Of laat je kind een geheel eigen ontwerp maken voor aan de sleutelbos van mama.

 5. Slaapmasker

  Als moeders ergens behoefte aan hebben, dan is het wel slaap. Niet alleen leuk maar dus ook nuttig: dit customized slaapmasker.

 6. Plantenhanger

  Maak van een papieren beker deze leuke plantenhanger die weer helemaal hip is. Teken, schilder of beplak de beker en rijg wat strijkkralen aan een ijzerdraadje. Je kunt een bolletje planten, maar bloemetjes zijn natuurlijk ook leuk.

 7. Zoenpasje

  Hiermee heeft mama altijd een kusje bij de hand.

Wil je altijd met korting shoppen? Vraag dan nu je Ouders van Nu Voordeelpas aan en profiteer het hele jaar van scherpe aanbiedingen.

Redactioneel – Offer – Opvoedboeken

Opvoedboeken

Antwoord op al je vragen
Vind je hier