Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
uitstapjes
door

11x leuke en leerzame uitstapjes waarvoor je de deur niet uit hoeft

Kan je niet wachten om weer met het hele gezin een uitstapje te maken naar een museum of pretpark? Of zou je dolgraag met z'n allen een lange wandeling maken maar wil je het er nu niet op wagen? Tot we weer met een gerust hart de deur uit kunnen, kun je online gelukkig ook allerlei leuke familie-uitjes vinden. Veel plezier!

Advertentie
 1. Leuke proefjes

  Als je niet naar NEMO kunt, dan komt het NEMO gewoon naar jullie toe. Op de website van dit geweldige wetenschapsmuseum vind je fantastisch leuke en leerzame proefjes die je kind thuis kan doen. Wat denk je bijvoorbeeld van een wolk maken? Of een regenboog toveren? Urenlang plezier gegarandeerd!

 2. Creatief met Van Gogh

  Het Van Gogh Museum biedt onwijs leuke activiteiten aan die je kind thuis kan doen. Download en print kleurplaten van Vincent zijn meesterwerken en laat je kind ze inkleuren of beschilderen. Of check al die leuke teken- en schildertips. De YouTube-serie StoryZoo van het museum is ook echt een aanrader. Bax, Toby en Pepper nemen je kind mee op avontuur door het Van Gogh Museum, hij leert er Engelse woordjes en er is van alles te ontdekken over kijken naar kunst en het mengen van kleuren.

  Lees ook: Bakken met kinderen, 10 simpele recepten

 3. Lekker uitwaaien op het strand

  Heb je ook zo’n zin om met je kind naar het strand te gaan en even lekker uit te waaien, maar wil je het er nu niet op wagen? Op deze website vind je live beelden van verschillende strandlocaties in Nederland. Zit jullie favoriete strand ertussen?

 4. De natuur in

  Maken jullie normaal gesproken graag een lange wandeling door de natuur en staan jullie te juichen bij het zien van een wild dier of bijzondere vogel? Digitaal is er ook genoeg te spotten. Misschien zie je wel een edelhert of een wild zwijn op de site hogeveluwe.nl. Vogelaars kunnen ongegeneerd binnen én buiten gluren naar de nestcams op vogelbescherming.nl/beleefdelente.

  Advertentie

  Lees ook: Zo creëer je onvergetelijke momenten met je kind

 5. Aapjes kijken

  Kan je niet wachten om weer naar een dierentuin te gaan? Niet getreurd, want aapjes (en andere dieren) kijken kan ook via de computer. Natuurlijk is het lang niet zo leuk als in het echt, maar grote kans dat je kind alsnog heel blij wordt van de live beelden van Dierenpark Amersfoort en de online lessen van rangers van Safaripark De Beekse Bergen, Zooparc Overloon en Dierenrijk Nuenen met leuke opdrachten die je kind thuis kan doen.

 6. Op wereldreis

  Baal je dat een vakantie er voorlopig waarschijnlijk niet in zit? Gelukkig is hier een simpele oplossing voor. Sterker nog, je kunt met het hele gezin een wereldreis maken. Voor nop! Neem een kijkje in het Colosseum, bezoek het grootste zwembad ter wereld en check het uitzicht vanaf het topje van de Mount Everest. Alles wat je nodig hebt is Google Maps en een gezonde dosis fantasie. Check hier hoe je het aanpakt.

 7. Naar de film

  Haal de popcorn maar in huis, want met een abonnement Cinetree Kids, Disney+ of Pathé Thuis is een bioscoopbezoek vanuit huis zo gepiept. Helemaal gratis is het niet, maar het is sowieso een stuk goedkoper dan met het hele gezin naar de film gaan. En ook niet onbelangrijk: je kind is zo anderhalf uur zoet.

  Tip! 11x de leukste educatieve Netflix-series voor kinderen

  Advertentie
 8. Maritiem uitje

  Het Scheepsvaartmuseum ligt noodgedwongen voor Pampus en daarom bieden ze online allerlei leuke activiteiten aan. Je kind kan het museum ontdekken met een junior audiotour en er is van alles te doen. Zo leert je kind er hoe hij een periscoop kan maken en hoe zo’n ding precies werkt en hoe je scheepsknopen maakt.

 9. Spoorwegmuseum

  Is je kind gek van treinen? Kijk dan eens op de website techlabindeklas van het Spoorwegmusem. Hier vind je verschillende lessen, filmpjes, werkbladen, proefjes, klikbladen en quizzen over treinen.

 10. Op bezoek bij Ajax

  Heb je een voetbalfan rondlopen? Neem dan eens een kijkje achter de schermen bij een voetbalstadions. Zo kun je een virtuele tour doen door het het PSV stadion, de Johan Cruijff ArenA of het Abe Lenstrastadion.

 11. Even naar het pretpark

  Vergeet wachten in de rij, prijzig eten en zorgen om het weer. Het is niet helemaal hetzelfde, maar vanuit huis kun je ook naar een pretpark gaan. Maak een virtueel ritje in de Droomvlucht, stap aan boord van Merlin’s Quest voor een boottocht over de wateren van Avalon of roetsj naar beneden in de houten achtbaan Troy. Leuk!

Beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Shop hier