Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

6x grappige weetjes over linkshandige kinderen

Linkshandigen mogen dan in de minderheid zijn, er is niets mis mee om linkshandig te zijn. Sterker nog, er zijn heel wat dingen waarin linkshandigen uitblinken. Niet voor niets zijn relatief veel mensen die linkshandig zijn beroemd en succesvol. Kortom, een ode aan iedereen die het met links doet in plaats van rechts.

Advertentie
 1. Ze zijn slimmer

  Uit onderzoek is gebleken dat de rechterhersenhelft bij linkshandigen groter is dan bij rechtshandigen. Hierdoor hebben ze onder andere een beter ruimtelijk en wiskundig inzicht. Ook is het gedeelte dat ervoor zorgt dat je beide hersenhelften tegelijk kunt gebruiken, beter ontwikkeld. Wat leidt tot een effectiever denkvermogen en het sneller kunnen verwerken van informatie. Oftewel: het is wetenschappelijk bewezen dat je linkshandige kind slimmer is dan zijn rechtshandige klasgenootjes.

  Lees ook: Links- of rechtshandige baby? Wetenschappers kunnen het al vóór de geboorte voorspellen

 2. Ze zijn creatiever

  Linkshandigen zijn niet alleen slimmer, maar vaak ook creatiever dan rechtshandigen. Dit heeft opnieuw te maken met het vermogen om beide hersenhelften te gebruiken. En ook het feit dat hun rechterhersenhelft groter is (het gedeelte van de hersenen waar de creatieve processen ontstaan) maakt linkshandigen creatiever dan gemiddeld.

 3. En ook nog eens muzikaal

  Mozart, Justin Bieber en Lady Gaga: ze zijn allemaal ‘lefties’. Niet zo gek, want de goed ontwikkelde, creatieve rechterhersenhelft van linkshandigen zorgt er volgens onderzoekers ook nog eens voor dat ze vaker dan gemiddeld muzikaal talent hebben.

 4. Ze hebben meer kans om topsporter te worden

  Doordat ze hun beide hersenhelften gebruiken, hebben linkshandigen een korte reactietijd en dat is natuurlijk hartstikke handig bij sporten zoals honkbal, basketbal, tennis en voetbal (Johan Cruijff was ook linkshandig). Daar komt bij dat linkshandigen het hun tegenstanders met hun ‘afwijkende’ fysieke oriëntatie behoorlijk lastig kunnen maken.

  Advertentie

  Lees ook: Wordt jouw kind links- of rechtshandig?

 5. Ze komen later in de puberteit

  Volgens wetenschappers komen kinderen die linkshandig zijn vier tot vijf maanden later in de puberteit, dan rechtshandige leeftijdgenoten. Of er ook een verschil is in hoe de puberteit verloopt, dat vermelden de onderzoeken helaas niet. Kwestie van afwachten dus…

 6. Ze hebben heel wat positieve ‘role models’

  We noemden er al een paar, maar er zijn nog véél meer beroemdheden die aantonen hoe succesvol/creatief/slim linkshandigen zijn. Zo zijn vier van de zes laatste presidenten van Amerika linkshandig, waaronder Barack Obama. Best opvallend aangezien maar zo’n 10 procent van de wereldbevolking linkshandig is. En wat denk je van de megarijke ondernemer Bill Gates, power woman Oprah Winfrey en genie Einstein? Geen slecht voorbeeld toch?!

Redactioneel – Offer – Leuke slaaptrainers voor peuters

Leuke slaaptrainers voor peuters

Handig hulpmiddel bij het slapen
Bekijk ze hier