Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
kind foppen
door

7x zo nemen bijna alle ouders hun kind in de maling

Kinderen houden ervan om hun ouders voor de gek te houden. 'ik ben m'n gymtas nu echt kwijt!' of 'dat koekje heb ik niet gegeten, hoor'. Maar wat ze niet weten, is dat jij hen stiekem heel vaak een beetje fopt.

Advertentie

Kinderen houden wel van een grapje, maar de meester-foppers zijn toch wel de ouders. Natuurlijk alleen voor het bestwil van je kind (en soms een beetje dat van jou). Zeven keer hoe ouders hun kroost in de maling nemen.

 1. Dat groene? Dat is gewoon de kleur van de pasta

  Ooit een dreumes of peuter ontmoet die gek is op groenten? Nee, wij ook niet. Dus doen vaders en moeders wat goede ouders doen: liegen. Natuurlijk is dat groen in de pasta geen groenten. En nee, in de rijst zitten ze ook niet (en dan verzwijgen dat het bloemkoolrijst is). Tips nodig om je techniek te verbeteren? Lees hier 8 manieren om groente te verstoppen.

 2. Wow, wat is het laat!

  Brad Pitt en Julia Roberts move over. Eigenlijk verdienen wij, gewone vaders en moeders, een Oscar voor ons acteerwerk. Alleen wij kunnen op de klok kijken, zien dat het half zeven is, en ons een hoedje schrikken: ‘Joh, het is al negen uur ’s avonds. Alle andere kinderen slapen al!’ En dan je kind met droge ogen naar bed brengen. Het is uiteraard allemaal voor zijn bestwil. Ouders weten wanneer hun kind wat extra slaap nodig heeft. Lees hier hoe je bepaalt wat de beste bedtijd voor je kind is.

 3. Saai zonder jou

  O, wat is het toch genieten als je kind een nachtje bij opa en oma gaat logeren. Romantisch uit eten met je partner, bijpraten, uitslapen…heerlijk! Maar wat zeg je als je kind weer op de stoep staat? ‘We hebben je zo gemist, er was NIETS aan zonder jou! We hebben ons suf verveeld.’

  Advertentie
 4. Alles komt goed

  Dit is een wat serieuzere. Kinderen kunnen zich ontzettend zorgen maken. Wat als er iets met papa of mama gebeurt? Bestaan boeven echt? Wat je vaak doet als ouder is je je zoon of dochter verzekeren dat alles goedkomt. Al is dat misschien niet altijd de hele waarheid. Als ouder probeer je de balans te vinden tussen eerlijk zijn en je kind niet meer vertellen dan hij aankan. Ook overdrijf je soms of formuleer je dingen net iets anders dan hoe het werkelijk is, om je kind geen angst aan te jagen. Als iemand in je omgeving overlijdt en je kind vraagt waarom, zeg dan niet dat diegene ‘oud’ was, maar zegt dat diegene ‘héél erg oud’ was. Overdrijf het een beetje, want voor je kind kan jij al oud zijn en dan wordt hij misschien bang dat jij ook zult overlijden. Zeg ook niet dat iemand die doodging ‘ziek’ was, want ook je kind is weleens ziek. Zeg dat diegene ‘heel erg ziek’ was. Lees hier meer over praten met je kind over de dood.

 5. Geen idee waar die leuke trui is

  Heel lief, die tante of oma die je kind kleding cadeau geeft. Maar die ene felroze trui met Donald Duck erop die echt nergens bij staat, had je zelf nooit uitgezocht. Helaas is het meteen het favoriete kledingstuk van je kind, élke dag wil hij hem aan. Dus wat doe je als jullie een feestje hebben en je wilt echt heel graag dat je kind een keer wat anders aantrekt? Juist. De trui raakt op mysterieuze wijze zoek. En jij hebt geen idee waar het ding gebleven is.

 6. De bewaardoos op zolder

  Natuurlijk reageer je supertrots op elk kunstwerk dat je kind maakt. Maar als je ze allemaal moet bewaren, puilt je kast straks uit. Dus gooi je soms eens wat tekeningen weg. En als je kind dan opeens naar dat ene kunstwerk vraagt? Die is in de bewaardoos voor de mooiste tekeningen op zolder. Met de rest. Lees hier wat kindertekeningen je kunnen vertellen.

 7. Sinterklaas

  Sinterklaas, de tandenfee… welke ouder doet er niet aan mee? Jarenlang nemen we onze kinderen ontzettend in de maling en o wat genieten zij – en wij! – ervan.

  Advertentie

Lees ook: Dit zijn de meest gebruikte leugentjes om bestwil die ouders vertellen

Redactioneel – Offer – Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Shop hier