Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8 grappige weetjes over maart-kinderen

Natuurlijk, je hebt het niet voor het uitkiezen wanneer je wordt geboren en een baby krijgen is altijd geweldig. Maar ben je geboren in maart, dan krijg je wel heel veel mooie eigenschappen toegedicht. Alvast gefeliciteerd!

Advertentie

1. Sterrenstof

Geboren in maart, dan ben je een creatieve, gevoelige Vissen-kind of (vanaf 21 maart) een koppige, energieke Ram. Wat het ook is, beide tekens staan garant voor heel wat mooie eigenschappen.

Lees hier meer over de minder mooie eigenschappen van deze of de andere sterrenbeelden

2. Lentekind

Huppelende lammetjes, de zon die meer gaat schijnen en bomen en planten die weer bloeien en groeien: wat is de lente toch een geweldig seizoen. En laat de lente nou officieel beginnen op 20 maart. Kortom, grote kans dat je je verjaardag viert vlak voor of zelfs al in de (beginnende) lente.

3. Maart roert z’n staart

We zeiden het al: maart is het begin van de lente. De uitdrukking ‘maart roert z’n staart’ is er niet voor niets. Kortom, het is elk jaar weer een verrassing: wordt het een verjaardagsfeestje in de sneeuw of een picknick in het zonnetje. En wie houdt er niet van verrassingen?!

Advertentie

4. Romantische ziel

Is maart je geboortemaand dan ben je waarschijnlijk erg romantisch, geloof je in de ware liefde en ben je hondstrouw. One-night-stands zijn niet jouw ding. Grote kans dat een maart-kind dan ook al op jonge leeftijd langdurig verkering heeft of altijd maar op zoek is naar die ene grote liefde en daar eindeloos over kan fantaseren. Viva la romance!

Lees meer: Alles over kleuterverliefdheid

 

Lees ook: Waarom de lente hét ideale seizoen is om een baby te krijgen

5. Goede smaak

Ben je in maart geboren, dan zit het er dik in dat je over muzikaal talent beschikt. Ook houd je van reizen en interieur. Wil je om de haverklap je kamer veranderen, dan weet je waarom. Ook ben je vaker wel dan niet tevreden en ijverig en hardwerkend. Dat is wat de sterren schrijven.

6. In goed gezelschap

Briljante mensen zagen het levenslicht in maart! Om er een paar te noemen: Dr Seuss en Albert Einstein, maar ook muzikale genieën als Elton John, Aretha Franklin, Justin Bieber en Celine Dion.

7. Lange Lijs

Grappig weetje: mensen die in de lente geboren worden zijn volgens antropoloog Gerhard Weber van de Universiteit van Wenen over het algemeen genomen langer dan gemiddeld. Het verschil is minimaal (slechts een halve centimeter), maar het is statistisch gezien wél van belang. De oorzaak zit hem waarschijnlijk in het verschil in daglicht dat een zwangere vrouw krijgt.

8. Babynamen

Ben je uitgerekend in maart? Genoeg inspiratie voor de perfecte naam voor je zoon of dochter. Wat dacht je bijvoorbeeld van Maarten, Maartje, Martje of het mooie Lente? Of laat je inspireren door dit lijstje babynamen geïnspireerd op de natuur.

Ook interessant: Laat de baby op zich wachten? Dit zijn 8 grappige weetjes over april-kinderen

Beeld: GettyImages


Redactioneel – Offer- Multivitamine

Multivitamine

Biologisch actieve vormen van vitamine B2, B6, foliumzuur en B12
Shop nu