Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

8x creatieve knutsel-ideeën met karton voor urenlang plezier

We bestellen ons suf in de crisis. Dat heeft een bijkomend voordeel: het karton van al die pakketjes is perfect knutselmateriaal. Plan een knutselmiddag in en haal die crea bea's in jullie naar boven. Deze knutsels houden je kind ook nog eens úren zoet, want eerlijk: dat kunnen we best gebruiken in deze tijd.

Advertentie

1. Autobaan

Oké, voor deze knutsel moet je wel even gaan zitten. Maar het is goed te doen en je hebt enkel een prikker of schaar, lijm, potlood, touw en een houten stokje nodig. Kijk goed naar de foto, teken de vormen met potlood op het karton en knip of prik die uit. Vervolgens is het een kwestie van plakken. Vind je de knutsel te ingewikkeld? Op de vierde foto zie je een autotoren van karton die heel makkelijk te maken is. Het resultaat mag er wezen: je kind heeft dagenlang plezier van deze kartonnen autobaan of autotoren.

Tip! 15x de leukste knutselwerken maken voor een prikkie

2. Kartonnen raceauto

View this post on Instagram

Advertentie

An instagram post

Wat moet je met een heel grote kartonnen doos? Daar bouw je een stoere raceauto van! Halve kartonnen bordjes dienen als de wielen. Knip drie driehoeken uit een heel kartonnen bordje en je hebt een stuur. Je kind mag de raceauto bekliederen naar eigen smaak. 1, 2, 3, klaar? Racen maar!

3. Tafelvoetbal

Veel kinderen dromen van een voetbaltafel thuis. Deze kun je gemakkelijk zelf maken van karton. Kies een geschikt formaat doos uit als speelveld en maak twee doelen van karton. Rietjes dienen als controlestokken, waarvoor je gaatjes in de zijkanten van de kartonnen doos maakt. Kies voor papieren rietjes, die zijn steviger dan plastic. Met wasknijpers maak je de spelers. Een gekleurd bolletje geeft het team aan. Je kunt de wasknijpers natuurlijk ook de kleur van een team geven met een stift of verf. Urenlang speelplezier gegarandeerd!

4. Hartjesvleugels

View this post on Instagram

Advertentie

An instagram post

Een knutselproject dat je mee naar buiten kan nemen. Teken op een groot stuk karton een hartje en knip de vorm vervolgens uit. In het kartonnen hartje maak je meer hartjes, die je ook uitknipt of uitprikt. Plak gekleurd cellofaan over de uitknipte hartjes. Maak aan elke kant van het hart twee gaatjes, waar je een stevig touwtje doorheen kunt doen: hiermee kan kan jouw kind het knutselwerk op zijn rug dragen. En dan, op naar buiten! Laat jouw kind zijn eigen knutselwerk bewonderen. Het cellofaan kleurt in combinatie met de zon prachtig in zijn schaduw. Grote kans dat hij de hele dag buiten wil spelen als hij deze  hartjesvleugels draagt!

5. Stokjesspel

Een leerzaam spel dat heel makkelijk te maken is. Het enige wat je hoeft te doen, is elk dopje van de onderkant van een eierdoos een kleur geven. Maak met een stanleymes een snee in elk eierdopje. Hierin passen de bijbehorende gekleurde stokjes (bijvoorbeeld ijsstokjes). Met dit stokjesspel kan jouw kind oefenen om het gekleurde stokje in het juiste eierdopje te krijgen.

Hilarisch: 15x mislukte baksels die gegarandeerd op je lachspieren werken

6. Reusachtige televisie

Als je een gigantisch pakket hebt besteld, hebben je kinderen geluk. Met een grote kartonnen doos kun je een reusachtige televisie maken. Ideaal voor kinderen met een rijke fantasie of die ervan houden om in de schijnwerpers te staan. Zo kunnen ze hun eigen soap opvoeren of hun eigen programma presenteren. Linda de Mol en Matthijs van Nieuwkerk mogen wel oppassen.

7. Dinosaurus

Jawel, een dino in huis! Het lijf, de poten, de stekels: allemaal van karton. En je kind mag de dino helemaal versieren met krijt, stift of verf.

8. Zeilboot

Heb je nog een kartonnen bakje van bijvoorbeeld cherrytomaatjes over? Daarmee kan je kind zijn eigen zeilboot maken. Het enige wat je verder nodig hebt, is een grote prikker en keukenpapier als mast. Heel leuk om te knutselen, maar ook om daarna nog mee te spelen.

Om te gieren: Leuk geprobeerd… maar nee: 14x knutsels die totaal anders uitpakten

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Instagram

Redactioneel – offer – Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

HEMA

Houten speelgoed: mooi en duurzaam!

Vanaf € 1
Shop nu