Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
babykamer
door

Kinderkamer inspiratie: Een commode met persoonlijke berichten er in

Grace (33, communicatiemedewerker en DIY-blogger) en Paco (29) hebben een zoon: Jake (4 maanden). Ze wonen in een arbeidershuisje in Middelburg. De zolderkamer van Jake bevat een geheime boodschap: zijn oma en tantes schreven in de commode berichten voor hem.

Advertentie

‘Hoogzwanger was ik toen we aan deze kamer begonnen. Dat kwam doordat ik maar niet kon kiezen welk behang ik wilde, iedereen om me heen werd er gek van. Uiteindelijk was ik mijn eigen getreuzel zo zat dat ik mezelf heb gedwongen tot een keuze. Met vierendertig weken stond ik met mijn moeder te behangen. Ik kan altijd rekenen op de hulp van mijn ouders, dat zijn echte klussers. Mijn moeder en ik begrijpen elkaars stijl helemaal. Meestal bedenk ik wat ik wil en bespreek ik met haar hoe ik dat het beste kan aanpakken. Zoals met de kledingkast. Door het schuine dak moest de kast worden aangepast, zodat hij zo ver mogelijk naar achteren kon. Probleem was: de kast die ik kocht bij de kringloop paste niet door het trapgat. Uiteindelijk hebben we alleen de deurtjes gebruikt en heeft mijn vader een perfect passend kastje gemaakt die mooi onder het schuine dak weg valt. Onder het kastje en de commode heeft hij zelf ontworpen poten gezet.

babykamer
Poppenhuis en boom (zelfgemaakt, te bestellen via gogracy.com), muziekdoosje (zelfgemaakt), poes (maileg.dk), konijn (zelfgemaakt), varkentjes (maisonnl.com), dozen (presenttime), giraffe (bino.de). 

Toen Paco en ik op babymoon waren, heeft mijn moeder als verrassing het ledikant en de commode geverfd. De binnenkant van de commodelades heeft ze bekleed met berichtjes voor de baby, zo schattig! Ze heeft mijn zussen gevraagd iets liefs op te schrijven en dat onder in de lades gelegd met plexiglas erover. Wie heeft er nou zo’n persoonlijk kastje? Het ledikant is een familie-stuk. Niet alleen mijn zussen en ik, maar ook mijn moeder en opa hebben erin gelegen als baby.

babykamer
Behang (creativelabamsterdam.com), stoel (loods 5), schelpkussen (moimili.net), vosje (maileg.de).

Advertentie

De muur achter de commode, een peg-wall, heb ik gemaakt met mijn moeder. Je kunt de plankjes steeds op andere plekken hangen door de stokjes in andere gaten te steken. Van restjes behang heb ik knopjes gemaakt. Zo kun je fijn variëren. Al met al hebben we veel gedaan in een korte periode; de kamer was klaar voordat Jake kwam. Zonder de hulp van mijn ouders was dat niet op tijd gelukt.’


Verschoonmand (petitfilippe.nl), mand op vloer (kidsdepot.nl), handgreepjes (ikea), mammoetknuffel (bestyears.co.uk), slinger (zelfgemaakt), lightbox (alittlelovelycompany.nl), schilderij koe (maisonnl.com), poes in zakje (maileg.dk), Egeltje (maisonnl.com).

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Anke Leunissen. Styling Kim de Groot

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Advertentie