Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
kinderkamer
door

Kinderkamer inspiratie: ‘Een stoere zwart-witte kamer met hartjes en roze details‘

Dominique wist meteen dat ze een zwart-wit kamertje wilde voor haar baby. Toen bleek dat Sam een meisje was, voegde ze roze details toe. Het resultaat: een stoere kamer met flink wat konijntjes die zijn verstopt.

Advertentie

Dominique (24, gastouder) en Bart (28, lifestylecoach) hebben samen dochter Sam (1 maand). Sterren, hartjes, rechte lijnen: Dominique en haar moeder haalden voor Sams kamer alle vormen uit Eede kast.

Roze details

‘Ik wist meteen dat ik een zwart-wit kamertje wilde; dat past bij de rest van ons interieur. Toen we wisten dat Sam een meisje was, heb ik roze details toegevoegd. Mijn creatieve moeder heeft veel geholpen. Zij stelde voor om de verwarmingsbuizen zwart te verven zodat ze een eyecatcher zouden worden. Ze kreeg gelijk: die buizen springen er nu op een positieve manier uit.

babykamer
Ladder (Xenos.nl), Romper, slinger, olifant (gemaakt door oma), plank (ikea.nl), commode (tweedehands),  knopjes (Action.nl), stickers en kleed (samsam.shop), olifant (jollein.com), poster in lijst (roozje.nl), mandjes (kruidvat.nl), plusteken (action.nl).

Hartjes en een tipi

‘Mijn moeder maakte ook een tipi en de lakentjes voor het ledikant en het poppenbed. Daar heeft mijn oma vroeger nog mee gespeeld, mijn vader knapte het op. De deursticker, de hartjes op de muur en de teksten boven het bedje zijn gemaakt door mijn moeder. Net als de meetlat… Omdat we zo veel positieve reacties kregen op haar creaties, ontstond het idee voor webwinkel samsam.shop. Dat hadden we van tevoren nooit bedacht, maar het is leuk om samen te doen! En goeie bezigheidstherapie voor m’n moeder ook, want de kamer van Sam is echt wel klaar!’

Advertentie

Meer babykamer-inspiratie? Dit zijn de trends van 2020

babykamer
Lamp (action.nl), hartjesslinger (huusje.nl), muurstickers en meetlat (samsam.shop), ledikant en poppen-bed (privébezit).

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden, beeld: Bart Honingh, Styling: Madeleine Schönherr.

Redactioneel – Offer – Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Heb jij nog geen EHBO-kit in huis?

Shop hier