Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
kinderkamer
door

Kinderkamer inspiratie: zoetroze met grijs als tegenhanger

Elke paar maanden gaat het kriebelen, dan wil Moniek weer iets veranderen aan de kamer van haar dochter. Dat ze nu zwanger is van haar tweede, houdt haar niet tegen. Integendeel: ‘Nu kan ik lekker twee kamers ontwerpen.’

Advertentie

Moniek (34, werkt in de jeugdzorg) en Jaap (34, leraar) wonen samen met dochter Nova (3) in een jarendertighuis in Breda. Moniek is zwanger van de tweede.

Creatieve uitlaadklep

‘Elke paar maanden gaat het kriebelen, dan wil ik weer iets veranderen aan de kamer van Nova. Ik heb een drukke baan en daarom een creatieve uitlaatklep nodig. Dus dat Nova naar zolder gaat verhuizen nu ik zwanger ben, vind ik helemaal niet erg. Dan kan ik lekker twee nieuwe kamers ontwerpen en die dan weer mooi fotograferen voor mijn insta-account madebymowie.

kinderkamer
Bed (Little Dreamers), deken (Marjorie Minnie), hoeslaken (eenhoorns Kip & Co), regenboogkussen (Meri Meri), luchtballonnen (Little Cosmo), pomponslinger (Marshmallow via etsy.com), poppenhuis (Nofred), huisjes (Lubulona), kleed (zand-erover.com), kussen (roossoetekouw.nl), Bureau (Kukuu Furniture), poster (Pax and heart), poppen/knuffels (Lauvely), circuskastje (Upwarsaw), stoel (Mintimoon kids).

Steeds weer anders

De kamer van Nova is in de basis vrij rustig met neutrale kleuren, zodat ik het weer makkelijk anders kan aankleden. De grijze lambrisering heb ik sinds haar babytijd dan ook niet meer veranderd. Destijds zag je zo’n wand die maar tot op een bepaalde hoogte geverfd is, niet zo veel. Nu wel. Een wand in één kleur vind ik een beetje saai. Met lambrisering op de wand gebeurt er toch iets, maar kan ik er wel makkelijk steeds iets anders aan op hangen of tegenaan zetten.

Advertentie

Lees ook: Zo richt je een veilige babykamer in

Showruimte

Een andere muur heb ik wel helemaal roze geverfd. Daar hangt een groot rek van Tomado met zes planken. Precies wat ik zocht om mooie spulletjes van Nova neer te zetten. Voor die er hingen, had ik niet zo veel ‘show’-ruimte. Een plek waar ik graag mooie kleren uitstal, is het kledingrek dat je kunt verbouwen tot tipi.

kinderkamer
Telraam (Ciao Bambino), regenboog (Little baby company), zwaan (Ila y ela), houten huis + koffertje (Olli Ella), Trui (Blune via little cosmo), rieten (poppenwagen Olli Ella), poezenknuffel (Studio Bundis).

Apenkooien

Het nieuwe huisjesbed van Nova heeft lekker veel bergruimte in de lades eronder. Er staat een bureautje naast dat ze samen met het bed gebruikt om te apenkooien. Ze is een echte klauterkont. Door het nieuwe bed was er geen ruimte meer voor de kledingkast. Die staat nu bij ons op de slaapkamer. Maar daar zitten niet veel spullen meer in.

Lees ook: Leuke ideeën voor de muur van je babykamer

Geen fan van Frozen

Het meeste is zo mooi dat het aan het rek hangt en broekjes bewaar ik in leuke kratten. Via Instagram vond ik een dekbed van een Australisch label. Ik kocht het uiteindelijk in een Engelse webshop. Ik hou niet van schreeuwerige dingen als K3 of Frozen, maar Nova wel. Dit hoeslaken met eenhoorns vinden we allebei fantastisch.’

Advertentie

kledingrek
Kledingrek (Wigiwama).

Dit artikel is eerder verschenen in Ouders van Nu Magazine – Tekst: Ghislaine van Delden. Fotografie: Anke Leunissen. Styling Kim de Groot

Commercieel – Hema – Offer – Winterjas

Jassen

Met een zachte teddy voering en twee steekzakken
Vind je hier