Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
wandeling-kinderwagen
door

10 dingen die je kunt doen met je baby tijdens je bevallingsverlof

Als je net bent bevallen zit je veel thuis. Je baby is nog te klein voor een dagje indoor speelparadijs of kinderboerderij. Bovendien slaapt hij nog veel en zul je rust, ritme en regelmaat moeten creëren. Maar dit betekent niet dat je nergens heen kunt gaan met de kleine. Misschien zijn onderstaande uitjes wat voor jou, én je baby.

Advertentie
 1. Naar het tuincentrum

  Is het bijna Kerstmis? Of is de lente juist weer in aantocht? Breng dan een bezoek aan het tuincentrum met je baby. Hij of zij kan in de draagdoek mee, of in de draagbare autostoel in een karretje, terwijl jij rustig kunt rondkijken en shoppen.

 2. Naar opa en oma met de auto

  Hier doe je iedereen een plezier mee! Opa en oma kunnen waarschijnlijk niet wachten om de kleine spruit weer te zien, grote kans dat je baby als een os slaapt in de auto en jij hebt even wat rust voor jezelf tijdens het rijden of wanneer opa of oma een flesje geeft.

  Lees ook: Hoelang mag een baby in een Maxi-Cosi zitten?

 3. Naar een middagfilm in de bioscoop

  Je kunt natuurlijk thuis Netflix aanzetten, maar het is juist even lekker om het huis uit te zijn. Als je baby een goede slaper is en weinig huilt, kun je op een doordeweekse dag eens een middagfilm pakken in de bioscoop. Waarschijnlijk zijn er meer kinderen dus áls de baby een keer huilt, is dit ook geen grote ramp.

  Advertentie
 4. Naar de markt

  Leg je baby in de kinderwagen en ga lopend naar de markt in jouw woonplaats. Je baby slaapt lekker in de wagen of kijkt nieuwsgierig naar de wolken en bomen, en jij kunt verse groenten en bloemen shoppen. Je boodschappen kun je kwijt in de wagen. Ideaal.

 5. Naar het museum

  Hou je wel van een beetje cultuur snuiven? Een museum is prima geschikt voor baby’s: het is er rustig en prikkelarm. Als je op een doordeweekse ochtend gaat, hebben jullie het rijk misschien wel voor jullie alleen.

 6. Naar een les babymassage of babyzwemmen

  Geen activiteiten voor baby’s? Jawel hoor. Kijk eens online of er een cursus babymassage bij jou in de buurt gegeven wordt. Of wat dacht je van les babyzwemmen met je kleine waterrat? Zo kun je zelf even uit huis en heb je sociaal contact, en voor je kleine is het ook een feestje.

 7. Spreek af met andere (nieuwe) ouders

  Niets zo fijn als je alleen thuis zit met een baby om een mede-ouder te spreken die in hetzelfde schuitje zit. Heb je vrienden die onlangs ook ouders zijn geworden en verlof hebben? Spreek regelmatig af en wissel ervaringen en tips uit. Of heb je een cursus gevolgd? Dan heb je misschien leuke mensen leren kennen in de buurt die ook verlof hebben.

  Advertentie
 8. Loop al je afspraken af bij de dokter, tandarts en fysio

  Die afspraak bij de tandarts die je steeds verzet, de dokter waar je eigenlijk nog langs moet met een aantal vragen: waarom doe je dit niet overdag met je baby? Als hij nog veel slaapt of zich altijd bijzonder goed vermaakt in nieuwe omgevingen, kun je hem gerust meenemen. Zo zijn jullie er samen tussenuit én kunnen deze afspraken weer van je checklist af.

 9. Met de trein

  Even winkelen of gewoon ertussenuit: pak niet de auto, maar ga eens met de trein. Je baby zal heerlijk slapen in de kinderwagen en als hij wakker is, heeft hij genoeg te zien. Verschonen en voeden kun je bijvoorbeeld in een café of lunchroom doen.

 10. Naar het park

  Het is altijd fijn om tijd buiten door te brengen met je baby. Pak een kleed en je luiertas en ga samen naar het dichtstbijzijnde park. Met een beetje geluk gaat je baby zelfs lekker slapen en kun jij rustig een boek lezen.

Lees ook: Baby slaapt niet overdag, wat kun je doen?

Bron: Babygaga – beeld: Shutterstock

Redactioneel – Offer – Ga voor comfort met Stokke

Prénatal

Ga voor comfort met Stokke

Bekijk alle kinderstoelen