Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
zwanger buik vrouw

‘Zwangerschap maakt slimmer’

Vergeet termen als ‘zwangerschapsdementie’, want als we nieuw onderzoek moeten geloven maakt een zwangerschap vrouwen juist slimmer. Het krijgen van een kind zou ervoor zorgen dat je beter met stress kunt omgaan en strategischer gaat nadenken. En, niet geheel onbelangrijk: je onthoudt net zoveel als voorheen.

Advertentie

Dat blijkt uit nieuw onderzoek, meldt het tijdschrift New Scientist. Wetenschappers van Brigham Young University onderzochten 21 zwangere vrouwen en 21 vrouwen die geen baby verwachten.

Zie ook: Dit doet een zwangerschap met je brein

Verbetering prestaties

Uit het onderzoek blijkt dat het krijgen van een baby juist zorgt voor een verbetering in je prestaties. We zijn productiever dan voor onze zwangerschap en we zijn op emotioneel gebied juist een stuk stabieler. Dit komt doordat onze hersenen tijdens een zwangerschap groter en productiever worden. De gebieden in onze hersenen die over het redeneren, oordelen en over empathie gaan worden uitgebreid, waardoor we emotioneel stabieler worden. Daarnaast vermindert ons stressgehalte. Dit heeft niet alleen een positieve invloed op de verzorging van je baby, maar ook op de taken die je op je werk uitvoert.

Ook interessant: 5x oorzaken van zwangerschapsdementie

Advertentie

Minder vergeetachtig

Eerder onderzoek toonde aan dat ruim 80% van de vrouwen extra vergeetachtig is tijdens of vlak na een zwangerschap. Volgens het nieuwe onderzoeker is dit echter niet het geval. Zwangere vrouwen presteerden namelijk net zo goed in een geheugentest als vrouwen die niet zwanger zijn. Dit komt volgens onderzoekers doordat vrouwen overal te horen krijgen dat ze tijdens een zwangerschap of vlak daarna enorm vergeetachtig zijn. Ze gaan er daarom extra op focussen. Daardoor lijkt het alsof ze veel meer vergeten dan voorheen, wat dus niet het geval is.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Bron: Dailymail.co.uk – Foto: 123rf

Commercieel – Gazelle – Offer

Gazelle Makki

Gazelle Makki

Elektrische bakfiets voor de hele familie
Plan je proefrit