Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Bijzonder: passagier filmt bevalling in het vliegtuig

Een vliegtuig dat onderweg was van Philadelphia naar Orlando moest om een wel héél bijzondere reden een noodlanding maken. Tijdens de vlucht beviel een vrouw van haar baby.

De vrouw kreeg plotseling weeën, waarop het cabinepersoneel vroeg of er ook medisch personeel aan boord was. Een arts en 2 verpleegkundigen snelden naar voren om te helpen.

Advertentie

Video

Passagier Izzy Gould filmde de bijzondere gebeurtenis. Ze werkt voor de nieuwssite AL.com en plaatste de video op Twitter. Het gehuil van het pasgeboren jongetje is goed te horen. Het vliegtuig werd in Charleston opgewacht door de hulpdiensten.

26 weken

Volgens Gould kwamen er ambulancemedewerkers het vliegtuig in om de kersverse moeder te helpen. ‘Een stewardess zei dat de vrouw nog maar 26 weken zwanger was,’ vertelde Gould in ABC News. De arts die bij de bevalling hielp vertelde later op USA Today dat het feit dat de baby mooi roze was en zijn ogen opende een goed teken was. Hij is in een deken gewikkeld, kreeg een zuurstofmasker en werd direct na de landing met zijn ouders naar een ziekenhuis gebracht.

‘Memorabel’

De arts zei dat hij heel blij was dat hij aan boord was om te helpen en Gould noemde de vlucht memorabel. Ze omschreef het cabinepersoneel en de te hulp geschoten passagiers als ‘echte pro’s’. Na de noodstop van een uur kon het vliegtuig weer verder vliegen naar Orlando.

Auteur: Erandi Godinez – Bron en beeld: AL.com