Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Buikspieroefeningen na bevalling: 11 workouts voor thuis

Sporten na de bevalling kan helpen om je herstel te bevorderen. Belangrijk is om het rustig op te bouwen. Begin met simpele buikspieroefeningen. Deze 11 work-outtips helpen je daarbij en kun je makkelijk thuis doen.

Advertentie

Bij een normale bevalling kun je na 6 weken het sporten weer langzaam opbouwen. Hou er wel rekening mee dat hoe zwaarder de bevalling was, hoe langer je lichaam nodig heeft om te herstellen. Overhaast het dus niet.

Vergeet je bekkenbodemspieren niet

Een goede manier om je oude gewicht en lichaam weer terug te krijgen, is lichamelijke oefening. Van afvallen alleen gaat die buik immers meestal niet weg. Naast het trainen van je buikspieren zijn oefeningen voor je bekkenbodemspieren nu belangrijk. Met deze oefeningen kun je een eventuele verzakking van de baarmoeder en incontinentieproblemen voorkomen.

Gun je buikspieren de tijd

Wat je buik betreft, doe je het rustig aan. Je buikspieren zijn immers flink opgerekt en hebben tijd nodig om weer te krimpen. Zware buikspieroefeningen moet je zeker de eerste tijd laten, omdat je bekkenbodemspieren nog te slap zijn. Het kortstondig aanspannen van de spieren in je buik is voorlopig genoeg.

Bouw het rustig op

Voor alle oefeningen die je kunt doen, geldt trouwens dat je ze rustig opbouwt. Twee keer per dag een paar minuten liggend op bed is meer dan voldoende. Naarmate je sterker wordt, kun je de zwaarte en de frequentie van de oefeningen verhogen.

Advertentie