Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Video: Getting Kids To Eat Their Vegetables

Deze mannen doen er alles aan om kinderen broccoli te laten eten. Alles!

Groente en fruit, we willen allemaal dat onze kinderen het eten. Helaas is dat vaak makkelijker gezegd dan gedaan. De Amerikaanse Rhett en Link gingen de strijd aan en haalden alles uit de kast om kinderen een hapje broccoli te laten eten: van belonen tot hardcore chantage. Dit is wat er gebeurde.

Dat het een flinke onderhandeling kan zijn om je kind een broccoli te laten eten, bewijst dit filmpje dat het duo maakte voor de dagelijkse ochtendshow Good Mythical Morning. Verschillende kinderen nemen plaats aan de onderhandelingstafel. De inzet is een stronkje broccoli en wat de mannen ook proberen, de groente wil er niet in. Bij de eerste aanblik gaat het al mis: ‘Het lijkt op een boom,’ vindt de een. ‘Gras,’ zegt een ander. Kortom niet lekker!

Advertentie

Beloning

De mannen gooien alles in de strijd: cadeaus als beloning, iets anders eten als tegenprestaties en ze dreigen zelfs met het verstikken van een knuffelbeest (gossie!). De truc met het cadeau lijkt succesvol. Twee kinderen wagen zich aan een minihapje van het groene stronkje. De teleurstelling is dan ook groot als het cadeau een nieuw bordje broccoli blijkt te zijn. De meeste kinderen zijn niet te verleiden en houden voet bij stuk. Zelfs als de mannen ook, of beter gezegd écht iets vies eten (een hap hondenvoer) of een spuitbus kaas in een hun oog spuiten, blijft de broccoli onaangetast liggen.

8 manieren om groente te verstoppen in het eten van je kind

Zonder weerstand

Maar het kan ook anders. Aan het eind zien we de lieve Casey, die geen moment weerstand biedt als de mannen haar vertellen dat ze de broccoli moet opeten. Haar andere favorieten? Wortels en salade. Zo’n kind willen we allemaal wel.

Video en beeld: YouTube