Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Dit is dé speelgoedtrend van het moment (en het helpt ook nog eens tegen stress)

Speelgoedwinkels worden op dit moment overspoeld door kinderen die op zoek zijn naar een Fidget Spinner: een driehoekig speeltje dat je met je vingers kunt laten draaien.

Het speeltje is sinds kort razend populair en doet het vooral goed bij kinderen die altijd iets in hun handen willen hebben.

Advertentie

Autisme of ADHD

De Fidget Spinner is een klein speelgoedje dat je in het midden met je duim en wijsvinger vasthoudt, terwijl je de drie uitsteeksels met je andere vingers snel laat ronddraaien. Maar veel kinderen kunnen er ook allerlei andere trucs mee: ‘m laten draaien op hun kruin, neus, kind of knie bijvoorbeeld. Het speeltje is eigenlijk bedoeld als bezigheidstherapie voor kinderen met onder meer autisme of ADHD, maar slaat nu bij iedereen aan.

Hype

De populariteit van de Fidget Spinner is Gijs Verhoeff, speelgoedinkoper bij Bol.com, ook niet ontgaan. Op dit moment is ‘fidget spinner’ de meest gebruikte zoekterm op de site en op nummer twee staat ‘fidget’. ‘Echt bijzonder hoe razendsnel deze hype zich ontwikkelt,’ vertelt hij aan RTL Nieuws. ‘Normaal verschepen we onze producten, maar momenteel vliegen we de Fidget Spinners in om ze sneller hier te krijgen.’

Eenvoudig én goedkoop

Het succes van het speelgoed zit hem volgens Verhoeff in de eenvoud. ‘Je kunt er heel makkelijk heel veel lol aan beleven. Daarnaast leent het zich goed voor YouTube, omdat je er trucjes mee kunt laten zien, wat ervoor zorgt dat het enorm gedeeld wordt.’ Ook een pluspunt is de prijs: voor vijf tot vijftien euro heb je er al één. Wil jij graag nog een Fidget Spinner bemachtigen? Klik dan hier.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: RTL Nieuws