Fascinerend: nieuwe echotechniek laat baby in detail zien

De 20-wekenecho is een heel bijzondere moment van je zwangerschap. Je baby wordt uitgebreid bekeken en je hoort vaak voor het eerst of het een jongen of een meisje wordt. Best jammer eigenlijk dat de echofoto’s die je mee naar huis krijgt vrij korrelig en onscherp zijn. Maar daar komt verandering in!

Dankzij een nieuw ontwikkelde, revolutionaire MRI-scantechniek kunnen baby’s in de buik veel beter in beeld worden gebracht.

Advertentie

Van top tot teen

Een team van artsen uit Londen heeft een nieuwe echotechniek ontwikkeld met, net als een MRI-scan, algoritmes en magnetische velden, waardoor ouders hun ongeboren baby haarscherp kunnen zien. Van top tot teen. Van het draaien van het hoofdje, getrappel, rekken en strekken tot zelfs slikken: élke beweging is zichtbaar. Bij een normale echo is het vrij lastig om een scherp beeld te krijgen als je baby veel beweegt, maar bij deze nieuwe techniek is dit geen probleem.

Problemen

Er zitten nog meer voordelen aan deze nieuwe 20-wekenechotechniek. Met de scherpe echo’s kunnen artsen ook eventuele problemen sneller en gemakkelijker opsporen. De ontwikkeling van deze nieuwe techniek was alleen niet goedkoop: het kostte ruim 11 miljoen euro. Het team hoopt dat de nieuwe echo uiteindelijk voor alle aanstaande ouders beschikbaar wordt.

Auteur: Erandi Godinez – Bron: Dailymail