Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Ford ontwerpt wieg die autoritjes nabootst

Heb jij ook weleens doelloos rondjes in je auto gereden om je baby in slaap te krijgen? Dat is straks misschien niet meer nodig: autofabrikant Ford komt namelijk met een speciale wieg die autoritten simuleert. De wieg zou ervoor zorgen dat baby’s makkelijker in slaap vallen.

Het wiegje heet Max Motor Dreams en werkt via een smartphone-app. Via de app kan de ouder met een smartphone tijdens het rijden de autobewegingen vastleggen en het autogeluid opnemen, waarna dit kan worden gereproduceerd in het wiegje. Om het effect van straatverlichting na te bootsen zijn er aan de binnenkant van de wieg led-lampjes geplaatst.

Advertentie

ford wiegje

Onderzoek

Op dit moment is het nog een prototype. Ford zegt veel positieve reacties te hebben ontvangen en overweegt de wieg in productie te nemen. Volgens de autofabrikant is er onder ouders absoluut behoefte aan zo’n product. Ford verwijst daarbij naar een bericht over een onderzoek waaruit zou blijken dat kersverse ouders in het eerste jaar van hun baby zo’n 44 dagen aan slaap missen doordat hun baby hen wakker houdt.

Auteur: Erandi Godinez – Bron en beeld: Ford