Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Happy Healthy Mama - Slecht nieuws na de 20 wekenecho

De 20 wekenecho halverwege je zwangerschap is een spannend moment. Voor Jaleesa werd het extra spannend, want de echo liet zien dat er iets mis was. In deze video deelt Jaleesa het heftige verhaal over hoe haar ongeboren baby een bloedtransfusie kreeg, omdat zijzelf besmet was geraakt met Parvo B19, de vijfde ziekte.

Jaleesa kent het klappen van de zweep. Ze is zwanger van de derde. Tijdens de 20 wekenecho van haar vorige twee zwangerschappen bleek alles goed, en nu ook weer. Maar twee dagen later krijgt Jaleesa alsnog een telefoontje van haar gynaecoloog.

Advertentie

Emotionele rollercoaster

Op de echo was toch iets ontdekt wat niet oké was. Voor de zekerheid moest Jaleesa naar het AMC ziekenhuis voor een extra echo. En daar sloeg de paniek toe. De ongeboren baby bleek besmet te zijn met de vijfde ziekte. Een kinderziekte die Jaleesa zelf tijdens haar zwangerschap moet hebben opgelopen. Alles wat daarna gebeurt, voelt aan als een heftige emotionele rollercoaster.

Geen bangmakerij

Jaleesa wil met haar persoonlijke verhaal niemand bang maken, maar nu ze eenmaal weet dat een besmetting van de vijfde ziekte bij zwangere vrouwen vaker voorkomt, hoopt ze door haar verhaal te vertellen meer duidelijkheid te scheppen over de aandoening. Op internet is er namelijk heel weinig over te vinden, weet Jaleesa uit ervaring (ze googlede zich suf).

Over Happy Healthy Mama

Jaleesa Isabella is 27 jaar en getrouwd met haar grote liefde Simeon. Ze zijn trotse ouders van Joachim (4) en Salomé (1,5). Naast haar drukke bestaan als moeder werkt Jaleesa parttime als gezinscoach. Ze vindt het belangrijk om lekker in haar vel te zitten en houdt enorm van sporten, lachen, lekker en verantwoord eten, shoppen voor de kinderen (en uiteraard voor haarzelf) en muziek. Daarnaast probeert ze haar kinderen zo groen en bewust mogelijk op te voeden. Kort samengevat een Happy Healthy Mama!