Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Hoe geef je een baby een massage

Het geven van een massage aan je baby heeft onder meer een positief effect op de lichaamsgroei, ademhaling, spijsvertering en de slaap van je kind. Ook helpt het bij darmkrampjes of verstopping in de buik. Door de tegendruk op de buik wordt de pijn verzacht.

Babymassage heeft een positief effect op onder meer de groei, ademhaling, spijsvertering en de slaap van je kind. Ook helpt het bij darmkrampjes of verstopping. Door de tegendruk op de buik wordt de pijn verzacht.
Bovendien bevordert deze manier van aanraken de hechting. Het is een moment van liefdevol contact met je baby en het werkt ontspannend voor jullie allebei.

Advertentie

Tips

Masseer niet meteen voor of na een voeding. Het beste moment is 45 minuten voor of na het drinken, zodat je baby daarna lekker in slaap kan doezelen. Zorg dat je zelf ook ontspannen bent, want een baby pakt snel gevoelens op. Zit je niet lekker in je vel, ben je verdrietig of ervaar je stress? Kies dan voor een ander moment. In het bovenstaande filmpje zie je hoe je je baby het beste kunt masseren.