Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Homokoppel krijgt drieling met DNA van hen beiden

Theo en Christo Menelaou hadden ooit wel gehoopt om samen ouders te worden. Maar dat ze uiteindelijk allebei biologische vader van een drieling zouden geworden, hadden ze nooit kunnen dromen.

Advertentie

In eerste instantie wilde het Zuid-Afrikaanse koppel een kind adopteren, maar al snel werd duidelijk dat heterostellen steeds de voorkeur kregen. Dus kozen ze voor een andere optie: het vinden van een surrogaatmoeder.

Surrogaat moeder

Na een lange zoektocht vonden Theo en Christo een surrograatmoeder die hun baby wilde dragen. Om twee eitjes van de vrouw te bevruchten, werd het sperma van beide vaders gebruikt. Met succes! Tijdens de bevruchting splitste een van de eitjes, waardoor de ene baby het dna heeft van de ene vader, en de identieke tweeling het dna van de andere vader.

Zwangerschap afbreken

Volgens The Telegraph zijn Theo en Christo geadviseerd om de zwangerschap af te breken. Artsen maakten zich namelijk zorgen over de overlevingskansen van de baby’s, nadat een eitje was gesplitst. Ze raadden aan om twee baby’s weg te halen, zodat de derde meer kans had om te overleven. De mannen zijn hier niet op in gegaan en hebben de zwangerschap doorgezet. Uiteindelijk is de surrogaatmoeder drie weken te vroeg bevallen: een jongetje en twee meisjes. Bij hun geboorte wogen ze niet meer dan 1.000 gram.

Eindelijk thuis…

Een spannende periode brak aan en de drie kleintjes hebben gevochten voor hun leven. Op dit moment is de drieling thuis bij hun vaders.

Advertentie

Auteur: Richt Kooistra – Bron: Famme / The Telegraph – Beeld: Sky