Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Jongen (11) biedt luisterend oor aan inwoners van New York

Ervaar je stress, kun je wel een luisterend oor gebruiken én ben je in New York? De 11-jarige Ciro zit voor je klaar. Een sessie van 5 minuten kost je slechts 2 dollar.

Met zijn tafeltje uitgeklapt zit de 11-jarige Ciro Ortiz voor je klaar bij een metrohalte in Brooklyn. De beste spot natuurlijk, want alleen al het reizen zorgt voor de nodige stress bij de inwoners van New York.

Advertentie

Advies

Een vrouw (Ivette) neemt plaatst op zijn klapstoel. ‘Ik ben blij dat je er bent, want ik ben zo gestrest de laatste tijd,’ zegt de vrouw. ‘Waarom ben je gestrest?’ vraagt Ciro. Dan begint de vrouw te vertellen: ‘Los van de feestdagen doorbrengen met familie en niet weten welke cadeaus ik moet kopen, komt er ook een vriendje van vroeger naar New York. En ik weet niet… of ik hem wel wil zien.’ Waarop Ciro’s advies luidt: ‘Wat maakt je gelukkiger? Met hem afspreken of cadeaus kopen voor de mensen die je lief hebt?’

Een goed gesprek

Iedereen is zeer te spreken over de diensten van de kleine jongen. ‘Hij luistert echt naar je en omdat hij nog maar een kind is, geeft hij eerlijke antwoorden. Hij zegt niet iets dat je wilt horen,’ vertelt voorbijgangster Ashley.

Lunchgeld

Ciro laat weten: ‘Ik ben misschien geen professional en anderen kunnen hetzelfde bieden, maar waar het om gaat, is dat je mensen helpt. Ik hoop dat ik ze iets beter kan laten voelen.’ De verdiende dollarbriefjes steekt hij overigens niet in eigen zak. De opbrengst neemt hij mee naar school, om te geven aan kinderen die geen geld hebben voor de lunch.

1

2
3
4

Auteur: Marjolein Schel – Bron: Huffington Post – Beeld: Instagram