Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meisje met Downsyndroom legt uit dat het niet 'eng' is

Wat is het downsyndroom precies en hoe is het om hiermee te leven? De 7-jarige Sofia legt het in deze video op een mooie manier uit.

Over één ding is ze heel duidelijk: het is niet ‘eng’ om met Down te leven, maar juist heel leuk en spannend. Jennifer Sanchez, Sofia’s pleegmoeder, deelde de video vorige maand op Instagram naar aanleiding van Down Syndrome Awareness Month. Het gesprekje tussen de twee ging daarna de hele wereld over.

Advertentie

‘Speciaal bloed’

Sofia legt uit dat het iets met haar bloed te maken heeft: zij heeft ‘speciaal bloed’. ‘En is het downsyndroom eng?’ vraagt Jennifer. Daarop heeft Sofia een even duidelijk als lief antwoord.

Adoptie

Nadat haar jongste zoon Joaquin was geboren met het Downsyndroom, wilde Jennifer andere kinderen met het syndroom helpen. Met Kerst doneerden ze geld aan een speciale stichting die weeskinderen met het syndroom van Down helpt om een nieuw thuis voor ze te vinden. Nadat ze een klein meisje hadden gesponsord, kon ze de foto maar niet uit haar hoofd krijgen, waarop ze besloten Sofia in het gezin te sluiten. ‘Nu heeft mijn zoon een zusje dat hem begrijpt en net zo is als hij, zodat ze deze reis door het leven samen kunnen maken.’

Auteur: Noortje Molenaar – Bron: Libelle/Facebook