Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meisje zonder armen en benen vindt troost bij bijzondere pop

De 2-jarige Harmonie-Rose Ivy Allen uit Engeland heeft een zware tijd achter de rug. Nadat er meningitis B bij haar werd geconstateerd verloor ze zowel haar armen als benen. Een speciaal cadeau zorgt ervoor dat het meisje even al haar problemen kan vergeten.

Advertentie

Harmonie kreeg namelijk een pop cadeau die sprekend op haar lijkt: de American Doll Rebecca mist- net als zij – beide armen en benen en heeft protheses.

Overlevingskans van 10 procent

Toen Harmonie slechts 11 maanden oud was kreeg zij de ziekte meningitis B. Artsen gaven haar een overlevingskans van 10 procent, maar tegen alle verwachtingen in kwam Harmonie er toch bovenop. Het slechte nieuws was dat haar armen en benen moesten worden geamputeerd, en dat slechts tien dagen nadat het meisje haar eerste stappen had gezet.

Vrolijk en speels meisje

Artsen wisten niet zeker of Harmonie door de ziekte blijvende schade aan haar hersenen zou oplopen. Het lijkt erop dat dit niet het geval is: Harmonie is een vrolijk en speels meisje dat graag met haar nieuwe speelmaatje speelt. ‘Ze zei tegen me: ‘’mama, zij is net als ik’”, zegt Freya, de moeder van Harmonie, tegen ABC News. ‘Ze vindt het heerlijk om haar protheses af te doen en naast Rebecca te luieren.’

Auteur: Erandi Godinez – Bron: ABC News – Foto: Facebook Hope 4 Harmonie

Advertentie
Redactioneel – offer – Buggy’s

Op zoek naar Buggy's

Bekijk nu