Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Premature tweeling overleeft dankzij boterhamzakjes en bubbeltjesplastic

Het komt zelden voor dat een te vroeg geboren baby in een boterhamzakje wordt gestopt. Een akelige gedachte. Toch is dat wat artsen in Schotland deden om deze te vroeg geboren tweeling te redden.

Kritieke toestand

Lewis en Logan werden in februari 2015 geboren met 25 weken. De kans dat de broertjes het zouden overleven was zeer klein. De één woog 650 gram en de ander 765 gram, de twee wogen samen nog geen 1,5 kilo.

Advertentie

Boterhamzakjes en bubbeltjesplastic

De artsen wikkelden de baby’s in een boterhamzakje en bedekten hun met dekentjes van bubbeltjesplastic. Dat deden zij om hun temperatuur op peil te houden. Gelukkig maar, want daardoor zijn zij hun eerste nacht tegen alle verwachtingen in goed doorgekomen.

Hartoperatie en infecties

Ook in de weken die volgden hebben de jongens moeten vechten voor hun leven. Logan moest geopereerd worden aan zijn hart toen hij nog maar 4 weken oud was en Lewis kreeg het na 6 weken zwaar te verduren met een E.coli en meningitis infectie. Moeder Lynne heeft de tweeling voor het eerst vastgehouden toen haar zoontjes 5 weken oud waren. Na 4 lange maanden in het ziekenhuis mochten de jongens eindelijk naar huis.

Wonderbaby’s

Inmiddels zijn Lewis en Logan 2 jaar oud en gaat het nog steeds goed met de broertjes! ‘Het zijn écht wonderbaby’s. Toen ze werden geboren was hun huid zo doorzichtig, je zag alle bloedvaten en spiertjes’, vertelt moeder Lynne. ‘We voelen ons extreem gelukkig, dankzij alles wat we hebben meegemaakt. Er zijn baby’s die het niet redden of die nog veel meer complicaties oplopen. Het is prachtig, ik ben geboren om een moeder te zijn.’

Engeland

Eerder werd in Engeland de te vroeg geboren baby Isaac succesvol in leven gehouden dankzij een boterhamzakje. Ingepakt en wel werd hij overgebracht naar een couveuse. Ook Isaac maakt het tot op heden goed.

Auteur: Marjolein Schel – Bron: Daily Mail – Beeld: Facebook