Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Stokpaardrijden: in Enschede is dit dé nieuwste sporttrend voor kinderen

Met klamme handen en een verhoogde hartslag toekijken hoe je kind op een groot paard voorbij galoppeert: het is herkenbaar voor veel ouders. Want hoe leuk paardrijden ook is, de veiligste sport is het niet.

Advertentie

Gelukkig kunnen kinderen in Enschede sinds een tijdje ook kiezen voor stokpaardrijden: een veilig alternatief voor het ‘normale’ paardrijden. RTV Oost maakte een reportage over deze nieuwe rage.

Nationale sport

Waar je kind normaal gesproken op een paard over hoge hindernissen moet springen, blijft het bij stokpaardrijden bij elegant rondjes rennen in de bak. Toegegeven, het ziet er misschien een beetje gek uit, maar het is absoluut geen grap. In Finland wordt stokpaardrijden al gezien als een nationale sport en worden er zelfs wedstrijden voor georganiseerd. En ook in Engeland rijden steeds meer kinderen rond op een stok.

Veiliger

Nanda Kleerebezem, moeder van een paardenmeisje, vindt het een goed idee. ‘Ik zit altijd met angst te kijken naar de springles, als mijn dochter zo’n hindernis over moet. Ik heb het niet zo op paarden. Maar met deze stokpaarden kan ze hoogstens struikelen.’ Ook de kleine Liam is groot fan. In zijn fantasiewereld is dit stoffen paard veel liever dan de manegepaarden. ‘Deze draaft niet zo hard en hij bokt ook niet.’

Bron: RTV Oost – Beeld: YouTube

Advertentie