Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Video van snelle bevalling in bad gaat viral

Steeds meer vrouwen kiezen ervoor om in bad te bevallen. Zo ook de Amerikaanse Audra Lynn. Met haar man Pete bij zich in het water, had ze een wel heel kalme en snelle bevalling.

In de video is te zien hoe Audra thuis in bad bevalt van haar tweede kindje. Ze praat zachtjes en na een paar keer puffen kan ze al snel hun pasgeboren zoontje in haar armen sluiten. Dit mooie moment werd gefilmd door haar vroedvrouw, die het filmpje via Facebook deelde. In korte tijd werd de bevalling ruim 13 miljoen keer bekeken en massaal gedeeld. ‘De taak van de vroedvrouw is bij iedere bevalling anders. Maar het is altijd belangrijk om rust te creëren,’ schreef de vroedvrouw in haar bericht.

Advertentie

Warm en ontspannen

Warm water werkt heel ontspannend en helpt je de pijn van de weeën beter te kunnen verdragen. Je lichaam voelt namelijk minder zwaar aan in water. Ook wordt gezegd dat bij de geboorte de overgang voor je baby een stuk natuurlijker is als je in water bevalt. De angst dat je kind water binnenkrijgt is niet nodig: het warme water remt zijn ademhalingsprikkel nog even. Na de geboorte wordt hij meteen boven water gehaald, zodat hij kan gaan ademhalen.

Auteur: Noortje Molenaar – Bron: Metronieuws