'Voor ouders van zieke kinderen zijn Ronald McDonald Huizen écht onmisbaar.’

Al ruim 30 jaar zorgt het Ronald McDonald Kinderfonds ervoor dat zieke kinderen toch dicht bij hun familie kunnen zijn. Om de organisatie extra in het zonnetje te zetten, is McHappy Day in het leven geroepen: dé dag waarop alle restaurants van McDonalds in het teken staan van het Ronald McDonald Kinderfonds.

Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt gezinnen tijdelijk een warm thuis. Een ziek kind kán namelijk niet zonder zijn ouders. En als je kind ziek is, wil je als ouder natuurlijk zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Heeft je kind een handicap, dan wil je dat hij zoveel mogelijk dezelfde dingen kan doen als zijn leeftijdsgenootjes. Daarom zijn er in Nederland 13 Ronald McDonald Huizen, zodat ouders altijd in de buurt zijn voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan.

Onmisbaar

Moeder Lenny weet als geen ander hoe belangrijk Ronald McDonald Huizen zijn voor ouders van zieke kinderen. Haar dochter India werd geboren zonder slokdarm. ‘Na de geboorte werd ze gelijk weggehaald en naar de Intensive Care gebracht. Het was het begin van een spannende en vooral ook lange periode.’ Tijdens deze intensieve periode verbleef Lenny in een Ronald McDonald Huis bij het ziekenhuis waar India werd behandeld. ‘Daar kregen we niet alleen een kamer, maar ook steun en liefde van de managers en vele vrijwilligers. Er zijn hechte vriendschappen ontstaan en behouden, ontelbaar veel tranen gevloeid, maar er is ook ontzettend veel gelachen. Voor ouders van zieke kinderen is het Ronald McDonald Huis écht onmisbaar.’

Speciale Happy Meal

Vandaag op McHappy Day ontvangen bezoekers van McDonald’s een speciale Happy Meal-box met daarin een bedankkaartje met tekst en tekening van een van de gezinnen die gebruik hebben gemaakt van één van de Ronald McDonald Huizen. Ook zijn in verschillende restaurants vrijwilligers van Ronald McDonald huizen aanwezig om hun ervaringen te delen met de gasten van McDonald’s. Ook doneert McDonald’s sinds vorig jaar op Mc Happy Dag bij elke bestelling €0,05 aan het Kinderfonds.

Auteur: Erandi Godinez – Bron en beeld: McDonald’s