Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

22 babynamen die je meteen als ‘hockeynaam’ herkent

Loop een rondje langs het hockeyveld en je komt ongetwijfeld een Floris, een Olivier én een Sophie tegen. Deze typische ‘hockeynamen’ worden wel bestempeld als een beetje bekakt of keurig, maar ze klinken vaak ook heel krachtig, chic of stijlvol. Laat je daarom gerust inspireren als je nog een babynaam zoekt.

Advertentie

Tip: heb jij al een naam gekozen? Hier vind je mooie geboortekaartjes.

Meisjes

 1. Sophie
  Ook buiten het hockeyveld kom je deze van oorsprong Franse naam veel tegen. Het betekent ‘wijs’ en er zijn allerlei variaties, van Sofie en Sophia tot Sofia en Soof.
 2. Emma
  Sterk en ambitieus, dat is de betekenis van Emma. Niet vreemd dus dat het de populairste meisjesnaam van 2017 is.
 3. Willemijn
  Een klassieke meisjesnaam met drie lettergrepen kom je niet zo vaak meer tegen. Maar wat staat ’t chic!
 4. Anne-Fleur
  Dat Anne en Anna geliefde meisjesnamen zijn, hoeven we je niet te vertellen. Maar ook samenstellingen ermee zijn een hit. Anne-Fleur is een van de bekendste voorbeelden.
 5. Merel
  Mooie meisjesnaam geïnspireerd op de vogel die zo uitbundig kan zingen. Hoewel er qua uitspraak weinig fout kan gaan, is de intonatie bij deze naam wel bepalend. Hij klinkt echt anders met een keurige ‘Gooise r’ dan op z’n plat Rotterdams.
 6. Isabel
  Deze van oorsprong Spaanse naam heeft meerdere varianten. Je kunt er ‘le’ of ‘la’ achter plakken, maar inkorten tot Isa of Bella is ook een optie. Of Ise: stoer!
 7. Charlotte
  Veel chique meisjesnamen komen uit Frankrijk, zo ook Charlotte. Sterk, dapper en vrij betekent het. Geweldige eigenschappen voor een dochter, toch?
 8. Floor
  Een meisjesnaam met ‘tje’ klinkt lief, maar als je dochter groter wordt wil ze dat misschien wel helemaal niet. Bij Floor kun je het er makkelijk afhalen. Veel voorkomende varianten zijn Flore, Florentine en Florine.
 9. Julia
  Julia is zo’n naam waar eigenlijk niks mis mee kan gaan. Hij gaat al decennialang mee en blijft mooi. Ouders kiezen ook steeds vaker voor het stoerdere Julie.
 10. Lauren
  Deze van oorsprong Franse naam kan voor meisjes én jongens. Maar wij kennen ‘m natuurlijk vooral van Lauren Verster.
 11. Claire
  De serie Gooische vrouwen is een bron van inspiratie voor hockeynamen. Een van de bekendste is natuurlijk Claire.

Jongens

 1. Gijs
  Deze klassieke Nederlandse jongensnaam betekent ‘heldere gelofte’. Maar we kennen Gijs natuurlijk ook van die ‘holle bolle’ in de Efteling…
 2. Olivier
  O – li – vier, dat klinkt niet verkeerd, toch? Het is een van de meest voorkomende hockeyjongensnamen en het betekent olijfboom.
 3. Floris
  De mannelijke variant van Floor. Met deze Latijnse naam gaat jouw zoon zeker floreren op het hockeyveld. Ook mooi is Florian.
 4. Willem
  Oerdegelijk, maar daarom juist weer helemaal hip. En als je een beetje oranjegezind bent, geef je deze naam met trots aan je zoon.
 5. Roderick
  Over ‘bekakte’ namen gesproken, daar hebben we Roderick. De betekenis maakt indruk: beroemd en machtig.
 6. Alexander
  Met vier lettergrepen is dit een van de langste jongensnamen, net als Sebastiaan trouwens. Stijlvol en krachtig door zijn betekenis: beschermer van het volk.
 7. Jan-Maarten
  Wat Anne onder de meisjes is, is Jan onder de jongens: de perfecte naam om samenstellingen mee te maken. Jan-Maarten, Jan-Laurens, Egbert-Jan en zo kun je vast nog wel één verzinnen.
 8. Tom
  Iedereen kent wel een Tom. Ook mooi in het rijtje korte, krachtige, Nederlandse namen: Teun, Guus, Hein, Derk, Paul en Noud.
 9. Maurits
  Als je in de vaderlandse geschiedenis duikt, kom je deze naam een paar keer tegen. De geschiedenisboeken zijn daarom een goede inspiratiebron voor een tijdloze en krachtige naam.
 10. Hidde
  Moedige held, dat is de betekenis van deze mooie jongensnaam. Oorspronkelijk uit Friesland, maar al een paar jaar ook in de rest van het land populair.
 11. Valentijn 
  Een romantische naam, die ook vaak wordt ingekort tot Tijn. Vooral de laatste tien jaar komt deze naam veel voor, met een hoogtepunt in 2010.
Redactioneel – Offer – Geboortekaartje

Geboortekaartjes

Mooiste kaart voor je kindje
Bekijk hier