Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Hoe vaak is jouw babynaam gegeven in 2016?

Ben je nog op zoek naar een leuke babynaam of wil je weten hoe vaak de naam van jouw kind gegeven is in 2016? De babynamen 2016 vind je op de website van de Sociale Verzekeringsbank.

Wordt het een Sara of toch een Mila? En Feline is eigenlijk ook wel een mooie naam. Het bedenken van een babynaam is een van de leukste dingen om te doen, maar kan soms ook best lastig zijn. Want de naam die jij leuk vindt, moet je partner ook maar net goed in de oren klinken.

Advertentie

Goede inspiratiebron

Een goede inspiratiebron voor babynamen is de Sociale Verzekeringsbank. Hier kun je niet alleen de lijstjes met de populairste babynamen bekijken, ook kun je willekeurig een naam invullen om te zien hoe vaak die is gegeven in 2016. Heb je bijvoorbeeld een zoontje met de naam Julian? Dan kun je zien dat deze naam in 2015 440 keer is gegeven en op de 19e plaats staat. En dat de meisjesnaam Mila in hetzelfde jaar 622 keer gegeven is en hierdoor op de 5e plaats staat.

>> Zoek een jongensnaam in 2016
>> Zoek een meisjesnaam in 2016

Hoe populair was jouw naam in 1990?

Wil je weten hoe populair de naam van je kind was in 1990? Of ben je nieuwsgierig hoe vaak je eigen naam gegeven is in een bepaald jaar? Dat kun je opzoeken in de Nederlandse Voornamenbank. Zo kun je bijvoorbeeld zien dat de naam Noortje vanaf de jaren zeventig wordt gegeven en een piek had in 2010. Ook kun je de herkomst van de naam bekijken.

Inspiratie voor een geboortekaartje

Nog op zoek naar een geboortekaartje? Op geboortekaartje.nl, door de makers van Poobies, vind je de leukste geboortekaartjes. Bestel een kant-en-klaar kaartje (gratis proefdruk) of ontwerp zelf je eigen kaart.