Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Babynamen die perfect passen bij het sterrenbeeld van je kind

Ben je in verwachting en heb je nog geen idee welke naam het moet worden? Misschien zijn babynamen die perfect passen bij het sterrenbeeld van je kind wel iets voor jou. Ouders van Nu somt ze voor je op.

Advertentie

Tip: Zwanger? Hier vind je hippe zwangerschapskleding

Waterman

20 januari – 18 februari

Zelfstandig, behoefte aan vrijheid, rebels, nieuwsgierig, stoer, dol op avontuur en een echte voorloper: het zijn zomaar wat eigenschappen en vaardigheden van een typische Waterman. Hier wat babynamen die perfect passen bij dit sterrenbeeld en de bijbehorende karaktereigenschappen.

Meisjesnamen: Simone, Delia, Mila, Ariël, Sacha, Alice, Aria, Iris, Maya, Frida
Jongensnamen: Deniz, Kai, Simon, Arvin, Jordan, Felix, Raymond, Alexander, Samir, Sky(e)

Vissen

19 februari – 20 maart

Ze zijn supercreatief, gevoelig en heel begaan met het lot van anderen. Vissen brengen de beste eigenschappen van alle sterrenbeelden samen. Daar bof jij maar mee als ouder. Vissen kunnen met iedereen overweg doordat ze heel flexibel zijn, maar gaan het liefst voor echte vriendschappen. Ze zorgen graag voor hun geliefden. Hun eigenbelang staat nooit voorop. Ook fijn: ze zijn heel tolerant en hebben nooit hun oordeel klaar. Ze accepteren iedereen zoals hij is.

Advertentie

Meisjesnamen: Karine, Fenna, Liv, Talula, Alix, Bibi, Mavis, Roya, Aniek, Jolie
Jongensnamen: Elvis, Dylan, Sander, Finn, Rayan, David, Yuki, Levon, Valentijn, Kevin

Tip: Dit zegt jouw sterrenbeeld over jou als moeder

Ram

21 maart – 19 april

De Ram is het eerste teken van de dierenriem en een geboren leider. Ze nemen graag spontaan het voortouw. Ze zijn zelfverzekerd, enthousiast en nemen anderen daar makkelijk in mee. Rammen zijn geen watjes. Hun moed helpt ze om veel mooie dingen te bereiken en ze zijn niet bang om hiervoor uit hun comfortzone te stappen.

Meisjesnamen: Lotte, Matilda, Lola, Emily, Tatum, Kae, Vivian, Minka, Zoé, Eva
Jongensnamen: Boaz, Damon, Emiel, Mark, Jorrit, Xavier, Rinse, Max, Joram, Aaron

Advertentie

Stier

20 april – 20 mei

Een Stier is een aardeteken en dat betekent dat hij met beide benen stevig op de grond staat. Stieren weten precies wat ze willen en ze laten zich niet snel gek maken. Wel kan een Stier-kind af en toe lui zijn. Het is ook geen volger of pleaser, hij gaat gewoon lekker zijn eigen gangetje. Als je kind wat ouder is, zul je misschien merken dat hij veel plezier heeft in creatieve hobby’s. Je Stier-kind heeft oog voor schoonheid en houdt van spulletjes van goede kwaliteit.

Meisjesnamen: Flora, Gaia, Lily, Mae, Tara, Fay, Venus, Tess, Rose, Esmee
Jongensnamen: Tycho, George, Keanu, Lux, Bart, Cruz, Oliver, Willem, Seb, Fabian

Tweelingen

21 mei – 20 juni

Vaak wordt gezegd dat Tweelingen twee gezichten hebben: Jantje lacht, Jantje huilt. Maar bovenal zijn het vrolijke spring-in-‘t-velds die met hun nieuwsgierigheid de wereld willen verkennen. Ze zijn intelligent, hebben humor en brengen alles met veel enthousiasme. Tweelingen zijn heel sociaal en echte familiemensen. Toch hechten ze zich niet snel aan iets of iemand. Ze hebben veel ruimte nodig en willen hun eigen gang gaan.

Meisjesnamen: Charlie, Fauve, Selma, Eline, Fenna, Cato, Lucy, Kira, Sophie, Valerie
Jongensnamen: Thomas, Valentijn, Just, Pim, Finn, Shane, Lucas, Kevin, Elwin, Julius

Kreeft

21 juni – 22 juli

Het sterrenbeeld Kreeft is een van de gevoeligste van de dierenriem. Een Kreeft-kind heeft een zacht karakter en is vaak iets emotioneler dan andere kinderen. Hij is snel geraakt en soms ook overgevoelig, maar laat dit niet graag zien. Kreeften hebben, net als echte kreeften, een schildje om zich heen om hun kwetsbare kant te beschermen of te verbergen. Kreeften houden enorm van familietradities en gezelligheid. Ze zijn loyaal en laten graag aan je blijken dat ze dol op je zijn. Mensen zijn graag bij ze in de buurt omdat je hard met ze kunt lachen, maar ook omdat ze door hun sterke intuïtie feilloos aanvoelen wanneer je ergens mee zit. Een Kreeft is vaak de slimste van de klas, en bezit ook creatieve talenten.

Meisjesnamen: Sophie, Fenna, Amy, Liv, Milou, Bo, Vera, Lina, Puck, Jip
Jongensnamen: Bram, Stijn, Max, Liam, Finn, Siem, Dylan, Pepijn, Justin, David

Leeuw

23 juli – 22 augustus

Net als een echte leeuw is een Leeuw-kind luidruchtig en de leider van de groep. Zelfs als baby kun je al niet om hem heen. Wat nou rust, regelmaat en reinheid? Dit kind laat van zich horen en laat er geen twijfel over bestaan wat hij wil (slapen staat niet hoog op zijn verlanglijstje). Door zijn vuurteken heeft jouw Leeuw niet veel geduld. Een verhaaltje lezen voor het slapengaan is goed. Maar een knutselwerkje maken dat te lang duurt? Daar doe je een Leeuw geen plezier mee.

Meisjesnamen: Leonie, Vajènne, Minou, Jamie, Senna, Gwen, Cara, Sterre, Coco, Lotus
Jongensnamen: Lio, Daniel, Rijk, Bowie, Fender, Kai, Dex, August, Leo, Elio

Maagd

23 augustus – 22 september

Maagden staan erom bekend stil, rustig en soms wat verlegen te zijn. Ook is een Maagd-kind heel behulpzaam, nauwkeurig en is een geheim altijd veilig bij hem. Er zijn dan ook veel namen die zeer geschikt zijn voor een Maagd-baby. Van namen met een mythologische oorsprong tot namen die doen denken aan de typische eigenschappen van de Maagd. Welke babynamen passen bij dit sterrenbeeld? Je ziet ze hieronder.

Meisjesnamen: Daphne, Margot, Susanna, Leala, Rhea, Zelda, Agnes, Hazel, Lilian, Inez
Jongensnamen: Ezra, Hugo, Lance, Benjamin, Tobias, Mason, Stuart, Paul, Dion, Yoeri

Weegschaal

23 september – 22 oktober

Rechtvaardig, diplomatiek, romantisch, vredelievend en een tikkeltje ijdel: het zijn zomaar wat eigenschappen van een typische Weegschaal. Weegschaal-kinderen zullen zich snel aanpassen om de harmonie te bewaren en hebben een hekel aan ruzie. Ze sluiten liever compromissen en willen dat alles vredig en lief is. Het zijn de kleine bemiddelaars en vredestichters van deze wereld. Ze hebben een groot rechtvaardigheidsgevoel.

Meisjesnamen: Olivia, Stella, Jennifer, Rebecca, Venus, Bobby, Robin, Alexa, Jade, Mei
Jongensnamen: Olivier, Beau, Dan, Florian, Kevin, Milan, Wilfred, Jeffrey, Romeo, Justin

Schorpioen

23 oktober – 21 november

Schorpioentjes zijn sterk, intens, emotioneel en een tikkeltje dominant. Ze hebben een magnetische persoonlijkheid en zijn vaak het middelpunt van de belangstelling. Hun persoonlijkheid is zo groot dat ze vanzelf opvallen. Een Schorpioen-kind is een onderzoeker. Hij houdt van spannende en geheimzinnige dingen. Maar pas op: als hij voelt dat hij in het nauw wordt gedreven, kan hij – net als een echte schorpioen – heel gemeen steken.

Meisjesnamen: Andrea, Astrid, Bridget, Ruby, Tyra, Valerie, Yara, Emma, Julia, Marie
Jongensnamen: Beau, Vincent, Duncan, Louis, Martin, Robin, Storm, Henry, Magnus, Pablo

Boogschutter

22 november – 21 december

Boogschutters zijn vaak avontuurlijk en eigenwijs. Ze hebben een grote fantasie en die kan weleens op hol slaan. Stress? Dat hebben Boogschutters niet zo snel, ze maken zich nergens druk om. Ook zijn ze onafhankelijk en kunnen ze zich prima zelf vermaken. Boogschutters gaan het liefst hun eigen weg, want ze houden van ontdekken. Deze babynamen passen bij dit sterrenbeeld.

Meisjesnamen: Eden, Kira, Aimée, Jenna, Carlijn, Babette, Maud, Florence, Lola, Francine
Jongensnamen: Orion, Ciro, Boaz, Charley, Ferre, Rik, Orlando, Finn, Bowen, Julian

Steenbok

22 december – 19 januari

Steenbokken zijn zelfstandig, vastbesloten, geduldig, hardwerkend en vindingrijk. Hierdoor krijgen ze veel voor elkaar, maar daarover zullen ze nooit opscheppen. Ze zijn bescheiden en hoeven niet per se in de schijnwerpers te staan, ook al doen ze veel goede dingen. Steenbokken zijn realistisch en serieus, maar hebben ook een geweldig gevoel voor humor.

Meisjesnamen: Amelia, Tara, Jade, Nova, Lieve, Victoria, Milou, Frances, Ida, Noëlle
Jongensnamen: Adam, Jimi, Otis, Aron, Kieran, James, Hugo, Erik, Stijn, Ernst

Lees ook: Zo gehoorzaam is je kleuter volgens zijn sterrenbeeld

Artikelen van Ouders van Nu ontvangen in je mailbox? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images

Vernoemen naar de elementen

Een andere optie is op je baby (losjes) te vernoemen naar het element van zijn sterrenbeeld: vuur, aarde, lucht of water.

1. Element vuur: Ram, Leeuw en Boogschutter

Vuurtypes zijn als vuur; ze zijn warmbloedig. Daardoor hebben ze een vurig temperament. Ze hebben veel levensvreugde en zelfvertrouwen. Maar net als vuur kunnen ze ook sterk ontvlambaar zijn en hoog opvlammen. Als een vuurteken rood wordt, kan men beter dekking zoeken: ze kunnen bijna ontploffen van woede.

Types vuurnamen:

 • Enya (klein vuur)
 • Keegan (kleine vlam)
 • Kenneth (geboren in vuur)
 • Elena (fel licht)

2. Element aarde: Stier, Maagd en Steenbok

Aardetypes zijn net als een akker die, als deze goed bewerkt wordt, een rijke oogst oplevert in de vorm van rijkdom, maar indien de benadering te materieel wordt, onvruchtbaarheid op kan leveren. Aardetypes zijn aards, gedegen en krachtige types. Ze staan met beide benen stevig op de grond en zijn niet makkelijk van hun stuk te brengen.

Typische aardenamen:

 • Heath (heidebewoner)
 • Rye (vlakte)
 • Seb (god van de aarde)
 • Bryn (heuvel)

2. Element lucht: Tweelingen, Maagd en Waterman

Luchttypes kunnen zijn zoals de lucht en de wind: licht en wendbaar. Ze zijn actief, beweeglijk en snel van begrip. Ze vinden het prettig om feiten en gegevens te verbinden. Het accent ligt op abstract denken, theoretiseren en het werken met ideeën. Ze kunnen vernieuwers van het denken zijn.

Typische luchtnamen:

 • Keanu (koele bries over de berg)
 • Aria (lucht)
 • Essen (wind)
 • Brisa (bries)

4. Element water: Kreeft, Schorpioen en Vissen

Watertypes hebben gevoelens die net als water zijn: stromend. Watertypes zijn emotioneel en gevoelig. Dit geeft ze het vermogen om zich goed in te leven in anderen. Watertekens kunnen zo sterk meevoelen dat ze als het ware die ander worden en moeite hebben om erachter te komen wie ze zelf zijn. Over het algemeen komen ze er ook vrij laat achter wie of wat ze zijn.

Typische waternamen:

 • Margot (parel)
 • Isla (eiland)
 • Kai (zee)
 • Marlowe (van de heuvel bij het meer).

Bron: Popsugar