Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
bijzondere babynamen 2014

Bijzondere babynamen 2014

Van Qut en Fyra tot Pup en Tsz: geloof het of niet, het is slechts een handjevol van de ‘bijzondere’ namen die ouders hun kind in 2014 hebben gegeven. Wij zetten de meest bijzondere babynamen van 2014 voor je op een rijtje.

Advertentie

Een naam krijg je. Die kies je niet. En ongeacht of je er nu blij mee bent of niet: je zult er wel je hele leven mee moeten doen. Dat ouders steeds creatiever worden in het verzinnen van namen, blijkt maar weer uit het overzicht van babynamen die in 2014 zijn gegeven.

Jonkvrouw en Wijntje

Daan en Sophie mogen dan de populairste jongens- en meisjesnaam zijn van 2014, er werden vorig jaar ook genoeg baby’s geboren met een wat minder alledaagse naam. Zo leek het de ouders van Splinter, Panna, Jonkvrouw, Wijntje, Piek, Gul en Mini wel zo leuk om te kiezen voor een naam met een dubbele betekenis.

‘Zeg dat nog eens?’

Een naam krijgen die nét ietsje anders is, daar is natuurlijk niks mis mee. Maar het is wel zo fijn om een naam te hebben die je niet steeds letter voor letter hoeft te spellen. Toch? De ouders van Ghëarmiangelijanno, Maydiënshello, Dy’chagwaine en Ekeledirichukwu lijken daar niet echt bij stil te hebben gestaan.

Kort en krachtig

Maar waarom zou je kiezen voor zo’n ingewikkelde lange naam, als je het ook gewoon kort en krachtig kunt houden? Zo moeten de ouders van Si, Ni, Na, Li, Lo, Le, Ha en Ke althans hebben gedacht.

Advertentie

Glamournamen

Wil je later een carrière als zangeres of filmster tegemoet gaan, dan is  een naam als Lord-Seven-Angel, Queenangelley, J’Chanel, Kyara-Porsche of Djezzebel in ieder geval mooi meegenomen.

Bron: De Sociale Verzekeringsbank

Redactioneel – Offer – Prenataal onderzoek

BellySisters

Je zwangerschap vereeuwigd in een 3D-beeldje

Bekijk de mogelijkheden