Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
babyuitzetlijst

De babyuitzetlijst: deze 5 items kun je je hele leven nog gebruiken

Je schaft nogal wat nieuwe spullen aan als er een baby op komst is, veelal is afkomstig van je babyuitzetlijst. Sommige babyspullen heb je maar een paar weken nodig en daarna kan het al naar de kringloopwinkel. Maar er zijn ook spullen van de babyuitzetlijst waar je de rest van je leven plezier van kunt hebben, zoals deze vijf items.

Advertentie

Lees ook: Dit zijn de beste babyfoons met camera van dit jaar

1. Luiertas

Nu zit-ie nog vol met luiers, billendoekjes en een verschoonmatje. Maar als je kind over een paar jaar zindelijk is, is de luiertas nog steeds ontzettend handig. Een ruime tas vol opbergvakken is immers ook perfect als werktas, laptoptas, zwemlestas, vakantietas, strandtas, noem maar op. Denk daar over na als je ‘m aanschaft. Waar de luiertas vroeger overduidelijk ‘praktisch’ en ‘baby’ uitstraalde, zijn er tegenwoordig allerlei prachtige exemplaren te koop. Investeer dus in een groot, stevig en duurzaam model, dat er bij voorkeur ook een beetje cool uitziet, zodat je ‘m nog jaren trots met je meedraagt.

Populaire luiertassen:

Lees ook: Luiertas kopen, waar let je op?

2. Hydrofiele doeken

Waarschijnlijk liggen er stapels hydrofiele luiers in je commode. Die hoef je dus nooit weg te gooien. Zodra je deze doeken niet meer nodig hebt voor het verzorgen van je baby, kun je ze prima gebruiken als theedoek of schoonmaakdoek. Hydrofiele doeken absorberen vocht als geen ander en ze drogen ook weer lekker snel. Je kunt er de vaat mee afdrogen, een omgevallen beker limonade mee opruimen of ze gebruiken bij het ramen zemen.

Ga je met je kinderen naar een speeltuin, stop dan een oude hydrofiele doek in je jaszak; handig om snel een natte glijbaan of schommel mee droog te maken. Heb je een paar extra large hydrofiele badlakens in huis? Die kun je later goed gebruiken als picknickkleed, maar het is ook een handige doek om mee te nemen naar het strand. Doordat de hydrofiele stof zo dun is, neemt het weinig ruimte in beslag in je strandtas. Een stuk makkelijker om mee te nemen dan dikke badlakens.

Hydrofiele doeken onder de €10:

3. Voedingskussen

Een voedingskussen is eigenlijk een multifunctioneel kussen en staat vaak hoog bovenaan een babyuitzetlijst. Heel handig tijdens het voeden, maar ook een heerlijk kussen om tegenaan te liggen in bed. Later zullen je kinderen er ook nog veel lol aan beleven: zo’n langgerekt kussen is fantastisch speelgoed. Ze kunnen er overheen klauteren of lekker tegenaan leunen om een boekje te lezen. Je kunt er ook een gezellig zitje mee maken in de kinderkamer, door er wat knuffels en kleinere kussens tegenaan te leggen. Hebben jullie thuis een tipitent of andere speeltent? Dan kun je het voedingskussen erin leggen, zodat je kinderen er lekker tegenaan kunnen zitten.

Advertentie

Verschillende soorten voedingskussens:

Lees ook: Babyuitzetlijst, de complete checklist

4. Flessenborstel

Er komt een moment dat je kind overstapt van melkflessen naar drinkbekers. Dat betekent niet dat je de flessenborstel dan wel in de prullenbak kunt gooien. Een flessenborstel is natuurlijk gewoon een langgerekte afwasborstel: ideaal om je champagneglazen of wijnglazen mee af te wassen. Ook de schoolmelkbeker van je kind kun je later makkelijk schoonmaken met een flessenborstel. Gebruik je daar liever de vaatwasser voor? Bewaar de flessenborstel dan in je schoonmaakkast. Er komt geheid ooit een moment dat je ergens een diep hoekje moet schoonmaken waar je moeilijk bij komt, behalve met… de flessenborstel!

Bekijk ook: Fles schoonmaken, zo doe je dat

5. Melkpoedertoren

Hetzelfde geldt voor de melkpoedertoren, die hoeft echt niet weg als het flessentijdperk voorbij is. Je kunt de handige stapelbalkjes voor talloze andere dingen gebruiken. Om kleine schroeven en spijkers in te bewaren, bijvoorbeeld. Of om wat bessen, nootjes of snoepjes in mee te nemen als je een dag met je kind op pad gaat. En over een paar jaar is zo’n melkpoedertoren een ideaal opslagsysteem voor de allerkleinste legoblokjes of strijkkraaltjes.

Redactioneel – Offer – Foliumzuur

Foliumzuur

Hoge dosering actief foliumzuur
Vind je hier