Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Deze eigenschappen nemen kinderen over van hun moeder, volgens de astrologie

Is je kind een dramaqueen, perfectionist of creatieve avonturier? Deze eigenschappen krijgen kinderen van hun moeder mee, zeggen astrologen.

Tweelingen 

Tweelingen zijn nieuwsgierige, slimme moeders. Je bent een soort wandelende encyclopedie die haar kind van alles over de wereld leert. Je luistert geduldig en geeft op elke waarom-vraag uitgebreid antwoord. Hiermee groeit het zelfvertrouwen en zelfrespect van je kind. Omdat je altijd tijd hebt en maakt, zal je kind ook constant naar je aandacht verlangen.

Tip: Hier vind je een aantal astrologieboeken

Stier

Een vrouwelijke Stier is stabiel en betrouwbaar en is vooral dol op quality time met het gezin. Je doet er alles aan om je kind het beste te geven. Je bent financieel slim en creatief en weet altijd de beste koopjes te scoren. Dat wil niet zeggen dat je inlevert op stijl, want je ziet er altijd moeiteloos stijlvol uit. Zowel je gevoel voor stijl als je financiële knowhow geef je door aan je kind. Je kind leren omgaan met geld.

Leeuw

Jouw kind is een geboren ster. Kijk maar naar de waslijst bekende Leeuwen zoals Madonna, Halle Berry, Jennifer Lopez en Whitney Houston. De Leeuw is een zonneteken. Net zoals de zon het middelpunt van het universum is, verwachten Leeuwen ook dat de wereld om hen draait. Leeuwen zijn ijdel en dramaqueens. Grote kans dat je deze eigenschappen ook bij je kind herkent.

Weegschaal

Weegschaal-moeders zijn laidback en chill. Je ziet er altijd relaxed uit, zelfs als je kind een spuitluier in de supermarkt heeft. Weegschalen vinden het geweldig om dezelfde moeder-kind look te creëren, en jouw gevoel voor mode en creativiteit draag je hoogstwaarschijnlijk over. Jouw grootste kracht is om je kind altijd het gevoel te geven dat alles goed komt, of het nou is met een kus is of een lekkere pizza. Je creatieve geest stimuleert de artistieke eigenschappen van je kind. Creativiteit stimuleren bij je kind.

Vissen

De Vissen-moeder is creatief en zorgzaam en staat altijd klaar voor haar kind. Je hebt veel fantasie en kunt urenlang dagdromen. Samen met je kind speel je de mooiste avonturen na als piraat of prinses. De keerzijde is dat je soms een beetje afwezig kunt zijn met een ongeorganiseerd huishouden tot gevolg. Dit kan ertoe leiden dat je kind (hoogstwaarschijnlijk ook een dagdromer) verlangt naar een ‘normaal’ leven.

Maagd

Maagden zijn perfectionisten met een (soms te grote) hang naar structuur en controle. Je luiertas zit propvol met alles wat je misschien nodig kunt hebben (van een verschoningsmatje tot drie setjes schone kleren, tien luiers, antibacteriële doekjes, handzeep etc.). Toch is je volle tas mega georganiseerd en heb je zo gevonden wat je zoekt.  Kijk niet raar op als de kledingkast van je kind later gecoördineerd is op seizoen en kleur, want perfectionisme en organisatietalent geef je makkelijk door. 8 x zo help jij je perfectionistische kind

Steenbok 

De Steenbok-moeder is een soort superwoman die alles doet en kan. Een hardwerkende vrouw die alles over heeft voor haar kind. De keerzijde is dat het misschien een obsessie voor je wordt om je kind alleen het beste van het beste te geven. Je streven om van je kind een echte hoogvlieger te maken, laat soms maar weinig ruimte over om zelf te spelen en ontdekken. Met jou als moeder, leert je kind al jong dat hard werken loont. Je bent een echt rolmodel en beïnvloedt je kind hiermee op een positieve manier voor de rest van z’n leven.

Boogschutter 

De Boogschutter-moeder is een avontuurlijk type met veel wanderlust. Je maakt graag lol, lacht veel en bent hierdoor de beste vriend van je kind. Je leeft in het moment en maakt continu mooie herinneringen. Het liefst neem je je kind mee naar pretparken waar jullie samen de snelste en hoogste achtbanen trotseren. Als het om onderwijs gaat, vind je het belangrijk dat je kind ook veel dingen leert buiten school om. Je vrolijke houding en liefde voor het onbekende werkt aanstekelijk: grote kans dat je kind op zijn 18e met een backpack de wereld over reist. Lees ook: Moeder zegt baan op voor backpack avontuur met dochter (6)

Waterman

De Waterman-moeder is een vrije geest en gaat graag haar eigen weg. Je omschrijft jezelf als ‘coole’ moeder en bent verre van standaard. Je voelt je eeuwig jong en wordt enthousiast van zo’n beetje alles. Je zoekt naar scholen die het net een beetje anders doen en spoort je kind aan om zijn sinterklaascadeaus te delen met kinderen die het minder goed hebben. Een standaard jeugd wil jij je kind niet geven en je doet er alles aan om een omgeving te creëren waarin je kind kan opgroeien zonder kaders en grenzen. Hoe ouder je kind wordt, hoe meer hij deze open minded houding zal waarderen en overnemen.

Ram

Ram-moeders houden van hun onafhankelijkheid. Je doet er alles aan om meer te zijn dan alleen een moeder. Je leven voordat je moeder werd is je heilig en je doet er alles aan om dit te kunnen combineren met je kind. Je bent onafhankelijk en avontuurlijk en graag op pad. Ram-moeders hebben er een handje van om hun kind te hard te pushen, pas hiermee op. Alleen door naar jou te kijken weet je kind al dat alles mogelijk is. Inspiratie genoeg!

Schorpioen

De Schorpioen-moeder is een micromanager. De kleinste details vallen jou op en het liefst heb je 24/7 de touwtjes in handen. Je ben een controlefreak die veel vraagt van haar kind. Je doet alles met de beste bedoelingen, maar soms schiet je daarin door. Is het echt nodig om je kind op karate, gitaarles, ballet én zwemles te doen? Als je dit weet te temperen, neemt je kind een gezonde dosis van deze eigenschappen over. Zit je er teveel bovenop, dat bestaat de kans dat je kind zich van je af gaat zetten. Waarom kinderen van controlerende ouders later vaak problemen krijgen lees je hier.

Kreeft

Voor de Kreeft-moeder is familie alles. Je hebt er altijd al van gedroomd om moeder te worden en had al een ellenlange lijst babynamen klaarliggen voordat je überhaupt zwanger was. Je liefde voor je familie wordt versterkt door je liefde voor het creëren en koesteren van herinneringen. Een eigenschap die je zeker zult doorgeven aan je kind. Je bent een super sentimentele moeder die makkelijk haar gevoelens deelt. Net als je kind.

Lees ook:

Dit zegt zijn sterrenbeeld over wat voor een vader hij wordt
Dit zegt je sterrenbeeld over hoe je het doet als moeder

Bronnen: Sunsigns.org, Babygaga.com, Momstrology.com, Slideshare.net