Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Deze eigenschappen nemen kinderen over van hun vader, volgens de astrologie

Is je kind de diplomaat van het schoolplein, altijd op zoek naar avontuur of heeft hij een eindeloze fantasie? Deze eigenschappen krijgen kinderen van hun vader mee, zeggen astrologen.

Tweelingen

Voor Tweelingen is vriendschap heel belangrijk en ze investeren dan ook veel tijd en moeite in het opbouwen van hechte relaties. Een Tweelingen-vader doet er alles aan om ook zo’n hechte band met zijn kind te hebben. Hij wil de leuke ouder zijn. Een die grenzen stelt, maar ook een hoop vrijheid geeft zodat zijn kind zelf de wereld kan ontdekken. Tweelingen vervelen zich snel en zijn altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen en ervaringen. Een eigenschap die hij hoogstwaarschijnlijk zal doorgeven aan zijn kind.

Tip: Heb jij wat met astrologie? Hier laat je een poster op maat maken met daarop de stand van de sterren op het moment dat je kind werd geboren.

Stier

Een mannelijke Stier heeft veel aandacht voor zijn kind. Hij is geduldig en lief en een echte familieman. Een Stier is loyaal en geniet van de aanwezigheid van zijn kind en doet er alles aan om een stabiele omgeving te creëren waarin zijn kind kan opgroeien. Geld speelt hierbij geen rol, maar kinderen van een Stier-vader zullen hier niet snel misbruik van maken. Hij geeft zijn betrouwbare, eerlijke karakter door aan zijn kind. 7 tips om je kind geldbewust te maken

Leeuw

Mannelijke Leeuwen zijn zelfverzekerd, charmant en vriendelijk en weten hoe ze een groep mensen voor zich kunnen winnen. Zodra een Leeuw vader wordt, stort hij zich vol overgave in deze nieuwe rol. Hij is dol op zijn kind die zich altijd erg geliefd zal voelen. Niets of niemand houdt een Leeuw tegen om zijn gezin te beschermen. Omdat hij zo’n centraal figuur in het leven van zijn kind is, geeft hij zijn sociale skills makkelijk door. Grote kans dat zijn kind de populairste van het schoolplein wordt. Lees ook: Sociaal-emotionele ontwikkeling van een peuter.

Weegschaal

Weegschaal-vaders zijn net zo lekker laidback als Weegschaal-moeders. Hij is een leuk, sociaal type dat het beste voor heeft met anderen. Hierdoor heeft een Weegschaal ook altijd veel vrienden en familie om zich heen. Als vader is hij lief en aardig, maar strikt. Hierdoor bouwt hij een speciale relatie op met z’n kind.  Kinderen leren veel van deze opvoedstijl, dus kijk niet raar op als je kind straks de diplomaat van het schoolplein is. Hij neemt de rechtvaardigheid en eerlijkheid van zijn vader over. 7 redenen waarom we zo blij zijn met de vaders van nu.

Vissen

De kinderen van Vissen-vaders worden vaak echte dromers. Een Vissen-vader heeft een aanstekelijke, kinderlijke fantasie. De witte muur in de slaapkamer opfleuren met vingerverf: waarom niet? Een kind moet kind kunnen zijn, zo klinkt zijn motto. Voor werkstukken van school stroopt een Vissen-man zijn mouwen graag op: niets leuker dan knutselen met zijn kind.

Maagd

De Maagd-vader is een man van de details. Hij voelt feilloos aan wanneer zijn kind een slechte dag heeft. Hier heeft hij een soort zesde zintuig voor ontwikkeld.  Een Maagd stelt graag doelen op voor zijn kind, maar zorgt er wel voor dat deze doelen realistisch en haalbaar zijn. Een Maagd-vader leert zijn kind om altijd verantwoordelijk te nemen voor zijn eigen daden. Lees ook: Kinderen van zorgzame vaders zijn slimmer.

Steenbok

De Steenbok-vader is net zo’n harde werker als de Steenbok -moeder. Hij wil koste wat kost zijn gezin financieel onderhouden. Hij is vaker op zijn werk dan thuis, maar leert hiermee zijn kind dat je je verantwoordelijkheden moet nemen. Zijn kind zal opgroeien met de les dat financiële zekerheid en een goede carrière belangrijk zijn voor een stabiel leven. Maar het draait thuis niet alleen om geld en hard weken. Een Steenbok-vader verlegt de grens van zijn kind ook graag via kunst en muziek.

Boogschutter

De Boogschutter-vader houdt van het leven en haalt er iedere dag alles uit wat erin zit. Hij maakt snel nieuwe vrienden en mensen zijn graag in zijn buurt. Voor zijn kind is hij het ideale speelmaatje: gek doen is zijn tweede natuur. Zijn vrije geest stimuleert de creativiteit van zijn kind, die hierdoor zal opgroeien tot een zelfstandig persoon met open blik.

Waterman

De Waterman-vader is heel populair: hij maakt makkelijk contact met onbekenden en geniet volop van het leven. Hij is een echte ‘mensenmens’ en heel geïnteresseerd. Hij wil zijn kind zien opgroeien en brengt veel tijd met hem door. Hij is communicatief sterk en heeft een vrije geest: twee handige eigenschappen voor een vader. Hij leert zijn kind om altijd zichzelf te zijn en geen grenzen te kennen.

Ram

Ram-vaders houden van lol maken en zijn vaak op pad. Stilzitten is niets voor een Ram. Hij is een natuurlijk leider en competitief ingesteld. Iets wat hij zeker zal meegeven aan zijn kind. Hij leert zijn kind om niet bang te zijn om de wereld te verkennen. Kinderen van Ram-vaders groeien vaak op tot hoogvliegers die overal in willen uitblinken.

Schorpioen

Waar een Schorpioen-moeder moet oppassen dat ze geen rebel in de dop creëert, is de Schorpioen-vader degene die discipline en gehoorzaamheid bijbrengt. Hij is streng, maar rechtvaardig. Schorpioen-vaders zijn natuurlijke leiders die anderen weten te motiveren om hun verantwoordelijkheden te nemen. Zijn kind neemt zijn ijverige karakter makkelijk over.

Kreeft

Zodra een Kreeft vader wordt, draait zijn leven om zijn kinderen en familie. Hij is extreem sentimenteel en niet bang om zijn gevoelens te uiten. Hij staat altijd klaar voor zijn kind, niets is hem te gek. De vader-kind-band is hierdoor heel sterk.  Hij is iemand die vaak knuffels en complimenten geeft, iets wat zijn kind altijd zal onthouden. Aan deze liefdevolle basis heeft een kind later veel zodra hij zelf een gezin heeft. 50 leuke vragen om je kind (nog) beter te leren kennen.

Lees ook:

Dit zegt zijn sterrenbeeld over wat voor een vader hij wordt

Dit zegt je sterrenbeeld over hoe je het doet als moeder

Bronnen: Sunsigns.org, Babygaga.com, Momstrology.com, Slideshare.net