borstvoeding

Voorbereiden borstvoeding, zo doe je dat

In principe kan 98% van de vrouwen borstvoeding geven. Maar soms gaat het niet vanzelf. Lactatiekundige Annelies de Haan legt uit wat je kunt doen om je op het geven van borstvoeding voor te bereiden.

Voorbereiden borstvoeding

De beste manier om je voor te bereiden op borstvoeding geven, is het bijwonen van een borstvoedingsinformatieavond. Hier krijg je de basis van het borstvoeding geven uitgelegd. Hoe je kunt zien of je baby honger heeft. Hoe je hem het best kunt aanleggen, etcetera.

Voedingsbeha

Het aanschaffen van een goed passende borstvoedingsbeha is ook een aanrader. Tegen het einde van de zwangerschap zullen je borsten niet echt meer groeien dus dat is een goed moment om naar de winkel te stappen. In het verleden werd nog wel eens geadviseerd om je tepels “te harden” door na het douchen met een handdoek hard over de tepels te wrijven. Doe dit niet. Je loopt het risico je tepels kapot maken voordat de baby eraan gedronken heeft!

Kolf aanschaffen?

Wacht met het aanschaffen van een kolf. Is er sprake van dat je een kolf moet gebruiken in de kraamweek dan kan je het beste een kolf huren. Je kraamverzorgster heeft een lijst met adressen waar dat kan, ook in het weekend! Flessen en/of flesvoeding hoef je ook in huis te halen, maar als je er rustig van wordt, kan het natuurlijk geen kwaad.