Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Video: vrouw bevalt in de natuur van vierde kind

De manier waarop Simone Thurber (43) vier jaar geleden beviel van haar dochter Perouze is niet alledaags. Ze koos er namelijk voor om in de natuur te bevallen. Zonder verloskundige of arts en pijnbestrijding.

WAARSCHUWING: DEZE VIDEO LAAT DE BEVALLING TOT IN DETAIL ZIEN.

Advertentie

De Amerikaanse moeder van vier plaatste in 2013 haar bijzondere bevalling, gefilmd door haar man, op YouTube. Haar dochtertje was toen net een jaar. Inmiddels is de video al meer dan 54 miljoen keer bekeken.

Magische ervaring

‘Ik heb deze video niet online gezet om een statement te maken, maar juist om te laten zien hoe magisch een bevalling in de natuur is,’ zo vertelt Simone aan The Sun. De massale belangstelling voor de video had Simone nooit verwacht. ‘Hoewel vrouwen al duizenden jaren in de natuur bevallen, verafschuwen de meeste mensen toch het beeld van een moderne vrouw die bevalt in een kreekje. Daarom had ik gedacht dat de video alleen maar door een paar geïnteresseerden bekeken zou worden.’

Grote wens

Simone beviel van haar eerste drie kinderen thuis, maar heeft als doula altijd al de wens gehad om te ervaren hoe het is om in de natuur te bevallen. Zonder het gepiep van apparaten en een ziekenhuisomgeving.

Op het moment dat ze ging bevallen van haar vierde kind woonde Simone in Melbourne, Australië. Samen met haar man Nick deed ze research naar waar ze het best kon gaan bevallen. Eerst dacht ze aan een inham bij de zee, maar omdat het weer onvoorspelbaar was en er altijd veel mensen op de plek waren, koos ze toch voor een andere locatie.

Ervaren doula

In de Daintree Rainforest in Queensland beviel Simone uiteindelijk bij een kreekje van haar vierde kind. Simone was zich er van bewust, dat wanneer het mis zou gaan, het moeilijk zou zijn geweest om snel bij een ziekenhuis te komen. ‘Maar als ervaren doula heb ik veel ervaring en wist ik precies wat ik moest doen.’

Vertrouwen

Simone raadt het overigens niet aan om te bevallen in de natuur zonder een dokter, verloskundige of een doula. ‘Met deze video wil ik vooral andere vrouwen iets meer leren over het geboorteproces en ze vertrouwen geven.’ En dat is gelukt, want Simone heeft veel positieve berichten ontvangen van vrouwen die voor de eerste keer zijn bevallen. ‘Ze zeggen dat ik ze met deze video heb geïnspireerd om niet bang te zijn.’

In de video kun je zien hoe de bevalling van Simone is gegaan. Tot groot verdriet is Nick, de man van Simone en vader van de vier kinderen, overleden aan kanker. Simone is inmiddels hertrouwd.

Auteur: Richt Kooistra – Bron: The Sun