Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Over Ouders van Nu

Ouders van Nu is het grootste parenting merk van Nederland en bereikt als multimediaal platform elke maand ruim 4 miljoen (aanstaande) ouders.

Het Ouders van Nu team maakt al 55 jaar betrouwbare content over opvoeding, ontwikkeling en ouderschap. De redactie werkt hiervoor samen met een expert team van artsen en andere (gezondheids)specialisten (verderop uitgelicht). Ook wordt de input van ervaringsdeskundigen – ouders zelf – gebruikt om tips, suggesties en oplossingen te geven over alle fases van zwanger zijn tot aan de brugklas. Dat maakt Ouders van Nu dé meest complete online en offline ‘gids’ als je zwanger wilt worden, zwanger bent of (jonge) kinderen hebt.

Producten waar Ouders van Nu de doelgroep mee bereikt zijn een magazine (verschijnt 16 keer per jaar), website, app, boeken, diverse nieuwsbrieven, online shop, Voordeelpas, forum, kledinglijn, Zwanger- en Babybox en maatschappelijke initiatieven, zoals de Papa Petitie en Goed onderwijs, ik teken ervoor!

Ouders van Nu maakt deel uit van DPG Media B.V.

Missie
Ouders van Nu wil het leven van ouders leuker en makkelijker maken. Voor al die momenten dat je als ouder twijfelt of even bevestigd wilt worden (en wie kent ze niet), zijn wij er. Voor alle keren dat je je afvraagt of je de enige bent, en op zoek bent naar steun en begrip. Of je kind net geboren is, of groep 8 onveilig maakt. Wij geven ouders het vertrouwen dat ze nodig hebben en helpen ze bij het maken van keuzes.

Het magazine

magazine
Sinds 1967 is Ouders van Nu het meest informatieve magazine voor aanstaande en jonge ouders. Kortom: een autoriteit. Van zwangerschap tot en met de eerste jaren van je baby en peuter. Je leest 16 keer per jaar alles over de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken over opvoeden en de ontwikkeling van je kind. Met interviews, reportages én herkenbare columns van bekende ouders als Naomi van As, Jan Versteegh en Lisa Wade. Vier keer per jaar staat het magazine helemaal in het teken van een thema, zoals Peuters, Vakantie of Voeding. Daarnaast brengt Ouders van Nu twee keer per jaar het tijdschrift Zwanger uit, dat verspreid wordt via verloskundigen en de Ouders van Nu Zwanger- en Babybox.

De website
Op Oudersvannu.nl kunnen ouders terecht met al hun vragen over zwanger worden, zwanger zijn, opvoeding, verzorging en de ontwikkeling van je kind. Of voor inspiratie, gepersonaliseerde artikelen, handige checklists en informatie over producten en diensten die je tijdens of na je zwangerschap nodig hebt.
• Expert artikelen afgestemd op de fase waarin jij je als ouder bevindt.
• Het forum, dé plek waar (aanstaande) ouders elkaar vinden voor steun en vriendschap.
• Nieuws en actualiteiten.
• Aantrekkelijke aanbiedingen.
• Heel veel inspiratie voor babynamen, -kamertjes en -producten
• Productinformatie

Méér producten
Ruim vijftig jaar na de lancering van het allereerste magazine is Ouders van Nu uitgegroeid tot een sterk crossmediaal merk en rots in de branding voor heel veel ouders. Met extra producten en diensten als:

Ouders van Nu Zwanger en Kind app: een gratis app waarmee je elke dag je zwangerschap of de ontwikkeling van je kind kunt volgen vanaf je smartphone.
Zwanger- en Babybox: gratis aan te vragen als je zwanger en/of net bevallen bent. De box zit vol leuke aanbiedingen en cadeautjes voor ouders en baby.
Ouders van Nu Zwanger-en BabyboxOuders van Nu Voordeelpas, een digitale pas waarmee je het hele jaar door korting krijgt bij veel webshops, vakanties en dagjes weg.
Ouders van Nu forum, een platform dat gekoppeld is aan oudersvannu.nl. Deze community is er voor elkaar in goede én in slechte tijden.
Ouders van Nu boeken, laagdrempelige handboeken over zwangerschap en de ontwikkeling van baby tot peuter.
Ouders van Nu eco-kledinglijn: speciaal ontworpen voor pasgeboren baby’s. De genderneutrale set is gemaakt van zacht, verantwoord geproduceerd biokatoen.

Bezoek Ouders van Nu ook op Facebook, Pinterest, Instagram en LinkedIn of volg ons @Oudersvannu op Twitter. Nooit meer iets van Oudersvannu.nl missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download onze app.

Waarom Ouders van Nu vertrouwen
Ouders van Nu wil het leven van ouders graag leuker en makkelijker maken met herkenbare verhalen, fijne producten, handige checklists én betrouwbare informatie en deskundig advies. Om deze deskundigheid te garanderen, worden onze artikelen geschreven, gecheckt en up-to-date gehouden door het Ouders van Nu expert team dat bestaat uit een breed scala aan specialisten zoals opvoedcoaches, verloskundigen, pedagogen en artsen. In samenwerking met deze deskundigen geven we (aanstaande) ouders de beste én betrouwbare tips, adviezen en (actuele) informatie rondom zwanger worden, zwanger zijn en de ontwikkeling van hun kind.

Ouders van Nu weet wat ouders willen
Ouders van Nu kent haar doelgroep door en door. Niet alleen dankzij de kwalitatieve data van de Zwanger- en Babyboxen, maar ook door het First Time Mum Onderzoek dat wordt uitgevoerd onder 15.000 ouders per jaar. Hierdoor weten we exact het oriëntatie- en aankoopmoment van (aanstaande) ouders in Nederland in 62 productcategorieën. Door het grote bereik op de social kanalen Facebook en Instagram hebben we eveneens zicht op wat er speelt onder onze doelgroep. In combinatie met onze database en onderzoeken kunnen we daarom content op maat aanbieden. Op het juiste moment, via het juiste kanaal.

Waar Ouders van Nu trots op is
Met meer dan vijftig jaar ervaring is Ouders van Nu een autoriteit én betrouwbare bron voor veel (aanstaande) ouders. Zo staat Ouders van Nu in de top 3 van de most trustworthy brands in het BrandZ top 100 most value brands. En uit recent onderzoek van Ipsos in 2018 blijkt dat 69% van de Nederlanders informatie van Ouders van Nu als zeer betrouwbaar ervaart.

Waar Ouders van Nu ook trots op is, is dat we onze autoriteit kunnen inzetten voor maatschappelijke belangen. Zoals onze Papa Petitie waarmee we hebben gepleit voor langer kraam- en ouderschapsverlof voor vaders/partners. Meer dan 40.000 mensen hebben hier hun handtekening onder gezet. Ook met onze campagne Goed onderwijs, ik teken ervoor! kwamen we in het nieuws. Ruim 40.000 handtekening haalden we op met deze actie om de acties in het onderwijs te steunen. Eerder zette Ouders van Nu zich ook al in voor verruiming van de wat voor meervoudig ouderschap.

Contact met Ouders van Nu
Wil je ons iets vragen? Of heb je ideeën voor artikelen, tips en suggesties voor ons magazine of websites? Je kunt mailen naar redactie@oudersvannu.nl. Ook persberichten mag je verzenden naar dit emailadres. Berichten worden altijd doorgestuurd naar de juiste persoon. Mocht er interesse zijn, dan nemen we contact met je op. Hetzelfde geldt voor vragen over onze app, het forum en winacties.

Vragen over Ouders van Nu-producten
Heb je een vraag over de Zwanger- of Babybox? Hier vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met onze medewerkers via 088-5566555, bereikbaar op doordeweekse dagen tussen 10:00 – 12:00uur. Dat geldt ook voor al jouw vragen over de Ouders van Nu Voordeelpas. Of check eerst of jouw vraag hier tussen staat.

Voor vragen over je abonnement kun je contact opnemen met onze Klantenservice. Een abonnement afsluiten? Bekijk hier alle aanbiedingen.

Samenwerken met Ouders van Nu
Wil je adverteren in Ouders van Nu of samen met ons een mooie campagne opzetten? Goed idee! Als nummer 1 parenting merk hebben we een groot bereik onder (aanstaande) ouders en weten we wat hen beweegt. Bekijk hier de mogelijkheden of neem direct contact op met sales.nl@dpgmediamagazines.nl / 088 555 655 60.

Privacy
Ouders van Nu respecteert je privacy. Lees voor meer informatie over het privacy- en cookiebeleid van DPG Media.

Het Ouders van Nu expert team:

Anna Baltus
Kinderfysiotherapeut

Anna Baltus is mede eigenaar van De Fysio Studio in Amsterdam. Door de heen heeft Anna zich steeds meer gespecialiseerd in baby’s en kinderen tot 2 jaar. Zo behandelt zij te vroeggeboren baby’s, baby’s met een vertraagde motorische ontwikkeling, voorkeurshouding, afgeplat hoofd, krampjes of obstipatie. Maar ook kinderen met aangeboren afwijkingen of ontwikkelingsachterstanden, een afwijkend looppatroon, groei gerelateerde klachten, afwijkende stand van voeten en/of benen en plas- en/of poepproblemen. Haar doel is om kinderen binnen hun kunnen met plezier te laten bewegen, zonder beperkingen, pijn of angst.
Klik hier voor meer informatie over Anna Baltus.

Anne Pauw
Kinderfysiotherapeut

Als kinderfysiotherapeut houdt Anne Pauw zich dagelijks bezig met de zorg rondom kinderen in alle leeftijden. Jonge baby’s met een voorkeurshouding of aangeboren afwijkingen, kinderen met ontwikkelingsachterstanden of pubers met sportblessures. Naast de kinderen is het informeren van ouders een groot en belangrijk onderdeel van haar werkzaamheden.
Klik hier voor meer informatie over Anne Pauw.

Annelies Mulder
Doula

Annelies Mulder ouders van nu doula mamalogisch

Als doula begeleidt Annelies Mulder zwangere vrouwen en hun partner tijdens de zwangerschap, bevalling en vaak ook nog daarna. Ze brengt kracht en positiviteit op een moment waarop mensen dat echt nodig hebben. Ze is gespecialiseerd in geboortetrauma, angst voor de bevalling en medische indicaties.
Klik hier voor meer informatie over Annelies Mulder.

Annerose van der Mijle
Apotheker

Annerose van der Mijle is apotheker en is werkzaam als wetenschappelijk medewerker bij de Teratologie Informatie Service (TIS), onderdeel van Bijwerkingencentrum Lareb. De TIS is het kenniscentrum op het gebied van mogelijke effecten van geneesmiddelgebruik op de zwangerschap, het ongeboren kind en de borstvoeding. Naast het bijhouden van een digitale kennisbank met informatie, te raadplegen via www.zwangerenmedicijn.nl, wil de TIS ook nieuwe kennis vergaren op dit gebied. Hiervoor worden ervaringen van vrouwen met geneesmiddelgebruik tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode verzameld in het zwangerschapsregister pREGnant. Het doel van pREGnant is het vergroten van kennis over geneesmiddelgebruik tijdens de zwangerschap. Zo kunnen verloskundigen, gynaecologen en artsen betere adviezen geven en wordt het gebruik van geneesmiddelen (nog) veiliger.
Klik hier voor meer informatie over Annerokse van der Mijle.

Britt Klaassen-Anholts
Zwemonderwijzer

Britt Klaassen Anholts

Britt Klaassen-Anholts is zwemonderwijzer en docente bewegingsonderwijs. Samen met haar man heeft ze sinds 2006 een eigen succesvolle zwemschool en daarnaast vanaf 2017 een zwemorganisatie die zwembaden en -scholen, zwemonderwijzers, ouders en kinderen helpen om het zwemtraject tot een succes te maken.
Klik hier voor meer informatie over Britt Klaassen-Anholts.

Cato Vrouwenraets
Voortplantingsgeneeskunde/IVF

Cato Vrouwenraets

Cato Vrouwenraets werkt sinds 2018 in het MUMC+ als IVF-arts en als arts-onderzoeker. Ze begeleidt en behandelt koppels met een onvervulde kinderwens middels IVF en ICSI. Ook genetisch belastte koppels die een bepaalde aandoening niet door willen geven aan hun toekomstige kinderen worden behandeld. Dit door middel van pre-implantatie genetische diagnostiek (PGD).
Klik hier voor meer informatie over Cato Vrouwenraets.

Christine Bulsing
Lactatiekundige

Christine Bulsing is lactatiekundige IBCLC (International Board Certified Lactation Consultant). Lactatiekundigen IBCLC zijn zorgprofessionals met een internationaal diploma. Vanuit haar praktijk Zoete melk begeleidt ze moeders bij de borstvoeding. Ook geeft ze voorlichtingsavonden over borstvoeding voor aanstaande ouders. Naast haar werk als lactatiekundige is zij jeugdverpleegkundige bij de jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West.
Klik hier voor meer informatie over Christine Bulsing.

Debby Mendelsohn
Zindelijkheidsexpert

Debby Mendelsohn is psycholoog, schrijver en expert op het gebied van zindelijk maken van kinderen. Haar boek ‘Zindelijk maken is kinderspel ‘ bevat een schat aan informatie vanuit de praktijk, plus wetenschappelijke onderbouwing. Debby werkt samen met kinderdagverblijven en heeft een praktijk Mendot waar ouders hulp kunnen krijgen bij het helpen zindelijk worden van hun kind.
Klik hier voor meer informatie over Debby Mendelsohn.

Elodie Mendels
Kinderdermatoloog

Elodie Mendels is dermatoloog in het Centrum voor Kinderdermatologie in het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam, waar zij kinderen ziet met de meest uiteenlopende huidziekten. Haar aandachtsgebieden zijn aardbeienvlekken, genitale huidaandoeningen (zoals lichen sclerosus), lokale sclerodermie en moedervlekken. Verder is zij voorzitter van de Nederlandse Domeingroep Kinderdermatologie (NVDV) en actief lid van de European Society of Pediatric Dermatology.
Klik hier voor meer informatie over Elodie Mendels.

Elvira George
Kinderarts

Elvira-George

Dr. Elvira George werkt sinds 2004 in Noordwest Ziekenhuisgroep. Ze is gespecialiseerd in maag-darm-leverziekten (MDL) en ziet veel kinderen met onbegrepen buikpijnklachten. Ook deed ze wetenschappelijk onderzoek naar coeliakie, de medische term voor overgevoeligheid voor gluten. Ze heeft zich hierin verder gespecialiseerd en is sinds 2000 kinderarts MDL.
Klik hier voor meer informatie over Elvira George.

Ernst Loendersloot
Notaris

Ernst Loendersloot is senior kandidaat-notaris in Maastricht en werkt al bijna 25 jaar in het notariaat. Hij behandelt als notaris zaken waar je als (aanstaande) ouder mee te maken kunt krijgen. Bijvoorbeeld het samenlevingscontract en de voogdij.
Klik hier voor meer informatie over Ernst Loendersloot.

Esther van Diepen
Bewegingsdeskundige

Esther van Diepen is expert in verantwoord sporten tijdens en na je zwangerschap. Ze is moeder van vier kinderen, voormalig topsporter, coach en founder van Mom in Balance. Ze staat al drie jaar op rij in TheNextWomen100 lijst en is winnares van Women’s Health fit list 2017. Mom in Balance is de grootste sportorganisatie voor vrouwen in Nederland met meer dan 200 locaties.
Klik hier voor meer informatie over Esther van Diepen.

Eveline Kreijn-Stallaart
Seksuoloog

Eveline Stallaart

Eveline Stallaart is seksuoloog en psycholoog en heeft haar eigen praktijk genaamd ESSH aan het Vondelpark in Amsterdam. In haar praktijk ziet ze mensen die problemen hebben op het gebied van seksualiteit, intimiteit en/of relaties. Eveline is een luisterend oor en geeft professioneel advies, zonder dat het wollig of ongemakkelijk wordt.
Klik hier voor meer informatie over Eveline Kreijn-Stallaart.

Frederike Lems
Mediapedagoog

Mediapedagoog Frederike Lems geeft ouders en basisscholen advies en tips over het onderwerp mediaopvoeding. Ze ontwikkelt lesmateriaal en schrijft artikelen in het kader van mediawijsheid.
Klik hier voor meer informatie over Frederike Lems.

Frederique Olland
Mediapedagoog

Frederique-Olland

Frederique Olland is mediapedagoog en kindertherapeut. In haar eigen praktijk Bij Frederique werkt zij met kinderen, jongeren en hun ouders. Als expert bij Bureau Jeugd en Media verzorgt Frederique workshops en blogs over mediaopvoeding. Daarnaast is zij vrijwilliger bij De Kindertelefoon.
Klik hier voor meer informatie over Frederique Olland.

Georgina Kwakye
Zwangerschapscoach

Georgina Kwakye

Georgina Kwakye geeft de cursus Relaxed Bevallen aan zwangere vrouwen en hun partners. Ze helpt vrouwen om op een zo natuurlijk en ontspannen mogelijke manier te bevallen en minder pijn en angst te ervaren. Daarvoor maakt ze gebruik van HypnoBirthing- en mindfulnesstechnieken. In 2017 schreef zij hierover het boek ‘Ik ga Relaxed Bevallen’.
Klik hier voor meer informatie over Georgina Kwakye.

Hanneke van der Westen
Kinderfysiotherapeut

Hanneke van der Westen

Hanneke is werkzaam als kinderfysiotherapeut bij De Singel Fysiotherapie. Haar expertise ligt op het gebied van de vroege ontwikkeling. Zij begeleidt baby’s en zeer jonge kinderen waaronder pre- en dysmatuur geboren baby’s met het ToP programma, baby’s met regulatieproblemen in de vroege ontwikkeling (slecht slapen en huilen) en baby’s en jonge kinderen met vertraagde of afwijkende vroeg motorische ontwikkeling.
Klik hier voor meer informatie over Hanneke van der Westen.

Hans de Groot
Allergoloog

hans-de-groot

Hans de Groot is opgeleid als allergoloog in het Erasmus MC. Hij is gepromoveerd op gebied van allergie voor huisdieren (met name kat en hond). Hans ziet in Delft zowel kinderen als volwassenen op de polikliniek. Hij is gespecialiseerd in voedselallergie, insectallergie, hooikoorts en de behandeling ervan met immunotherapie. In het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft heeft Hans samen met een groot team van specialisten een allergie expertisecentrum opgezet, inclusief de zogenaamde Pindapoli waar met snelle diagnostiek en introductie van voeding een allergie zo snel mogelijk wordt voorkomen bij baby’s met eczeem.
Klik hier voor meer informatie over Hans de Groot.

Henrike ter Horst
Jeugdarts

Henrike is jeugdarts sinds 2005. Ze werkt op consultatiebureaus en houdt zich bezig met de groei en ontwikkeling van kinderen van nul tot vier jaar. Een ander aandachtsgebied is het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Henrike is betrokken bij landelijke overleggen aangaande het vaccineren en het RVP. Ook zit zij in landelijke werkgroepen, bijvoorbeeld ten aanzien van onderwerpen als wiegendood en gezonde voeding.
Klik hier voor meer informatie over Henrike ter Horst.

Inge de Heer
Slaapcoach

Inge de Heer is eigenaar van kinderslaapcoachpraktijk ‘de Kinderslaapcoach’. Als gecertificeerd kinderslaapcoach coacht ze, sinds 2016, ouders van kinderen met gedragsmatige slaapproblemen in de leeftijd van 0 tot 6 jaar. Inge is gecertificeerd tot Gentle Sleep Coach (GSC) (van Kim West).
Klik hier voor meer informatie Inge de Heer.

Jente Timmer
Logopedist

Jente begeleidt als logopedist kinderen met een taalontwikkelingsachterstand en adviseert hun ouders hoe ze hun kind kunnen helpen communiceren. Als eigenaar van Meertaalpraktijk informeert Jente studenten, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, jeugdartsen en -verpleegkundigen over (meer)talig opvoeden door workshops of presentaties. Ze werkt(e) onder andere samen met Stichting Lezen, de GroeiGids, VoorleesExpress en projectbureaus gericht op taal en educatie.
Klik hier voor meer informatie over Jente Timme.

Jody Kienhuis
Manueel therapeut en Zwangerschapstherapeut

Jody Kienhuis is mede-eigenaar van De Fysio Studio in Amsterdam waar zij als fysio- en manueel therapeute vrouwen met zwangerschapsgerelateerde klachten behandelt. Jody is gespecialiseerd in (complexe) klachten aan de wervelkolom, het bekken (inclusief stuitje) en diastaseproblematiek. Via haar online platform Awaken your Motherhood deelt zij waardevolle inzichten voor elke zwangere vrouw én moeder.
Klik hier voor meer informatie over Jody Kienhuis.

Jolien Witsmeer
Specialist alimentatie & familierecht

Jolien Witsmeer

Jolien heeft haar eigen bedrijf “Passend – Alimentatie in goed overleg” en weet alles van alimentatie en familierecht. Het is haar missie om ouders, in het belang van de kinderen en zónder de dure tussenkomst van de rechter, te helpen bij het aanpassen van de alimentatie. Door veranderingen in het leven na een scheiding, zoals de geboorte van een kindje, een huwelijk, maar ook verlies van inkomen, is de alimentatie niet meer passend en dit voel je in je portemonnee. Door dit in goed overleg aan te pakken, blijft de onderlinge sfeer als ouders goed. Jolien draagt hier graag aan bij.
Klik hier voor meer informatie over Jolien Witsmeer.

José Sagasser
Pedagoog

José Sagasser

José Sagasser is pedagoog en heeft sinds 1995 haar eigen opvoedbureau: OPVON. Ouders kunnen bij haar terecht met vragen over huilen, eten, zindelijk worden, slapen, de peuterpuberteit, naar school gaan, et cetera. Ze schreef onder andere het boek ‘De kleine koning’ over peuters en de brochure ‘Slaapproblemen de baas’.
Klik hier voor meer informatie over José Sagasser.

Karlijn Janssen
Verloskundige

Karlijn Janssen is sinds 2010 verloskundige en heeft enkele jaren haar eigen verloskundigenpraktijk gehad. Op dit moment werkt ze bij Geboortecentrum Amsterdam. Karlijn geeft advies en voorlichting aan zwangere vrouwen en hun eventuele partner. Naast haar werkzaamheden als verloskundige heeft zij zich ook gespecialiseerd tot echoscopiste bij Echo Amsterdam.
Klik hier voor meer informatie over Karlijn Janssen.

Kim Smienk
Specialist familierecht & Familiemediator

Kim Smienk

Kim Smienk is eigenaresse van Kim Smienk Mediation. Kim weet alles over de juridische kant van het ouderschap en is specialist in de ‘minder standaard’ (familie)relaties. Ze stelt als MfN-geregistreerd mediator contracten op voor ouders die met een zaaddonor een kindje krijgen, begeleidt draagmoeders en maakt ouderschapsplannen voor kinderen die door meer dan twee ouders worden opgevoed.
Klik hier voor meer informatie over Kim Smienk.

Kimberley de Wit
Huisarts

Kimberley de Wit

Kimberley de Wit is werkzaam als huisarts in Haarlem en zelf moeder van twee jonge kinderen. Kimberley heeft gestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam en studeerde in 2011 af. Van 2011 tot 2013 werkte zij bij ANIOS Internal Medicine en van 2013 tot en met 2017 studeerde zij AIOS Huisartsgeneeskunde in het VUmc. Sinds 2017 is Kimberley huisarts en behandelt ze dagelijks zowel de psychische als lichamelijke klachten van ouderen, volwassenen en kinderen.
Klik hier voor meer informatie over Kimberley de Wit.

Koen Deurloo
Gynaecoloog

Koen Deurloo

Koen Deurloo was de eerste gynaecoloog in Nederland die een moeder-geassisteerde keizersnede (waarbij de moeder de baby zelf uit de buik haalt) uitvoerde. Samen beslissen, de regie bij de moeder leggen én alles bespreekbaar maken: Koen Deurloo is er een groot voorstander van. Hij heeft een specialisatie in verloskunde, geavanceerde echoscopie (gepromoveerd aan de VU Amsterdam), hoogrisico zwangerschap en traumatische ervaringen. Koen Deurloo werkt als gynaecoloog in het Diakonessenhuis in Utrecht, Zeist en Doorn en is daar ook opleider voor co-assistenten en semi-artsen. Hij begeleidt (klinisch) verloskundigen aan de Hogeschool Rotterdam en zit in de adviesraad van HowAboutMom. Daarnaast is Koen actief betrokken bij de ontwikkeling van de verloskundezorg in de toekomst: hij werkt mee aan een nieuw te bouwen Vrouw-Kind Centrum en de persoonlijke gezondheidsomgeving Mijnkind.online.
Klik hier voor meer informatie over Koen Deurloo.

Libertje Bosma
Jeugdarts

Dr. Libertje Bosma werkt als jeugdarts bij GGD Hollands Noorden in Alkmaar. Zij ziet en onderzoekt baby’s, peuters en schoolkinderen, en geeft voorlichting over gezondheid en gezond opgroeien in deze verschillende ontwikkelingsfasen. Waar gezondheidsproblemen en/of ontwikkelingsproblemen gesignaleerd worden, verwijst zij zo nodig door naar passende zorg en hulp. Daarnaast is zij partner in de Academische Werkplaats Jeugd en Gezondheid een samenwerkingsverband tussen de afdeling Public and Occupational Health van Amsterdam UMC en verschillende JGZ-organisaties in Noord-Holland, waarin praktijk, beleid en onderzoek verbonden worden. Haar missie is om bij te dragen aan betere kansen voor de jeugd om gelukkig en gezond op te groeien.
Klik hier voor meer informatie over Libertje Bosma.

Maaike de Boer
Onderwijsdeskundige

Maaike de Boer

Drs. Maaike de Boer is initiatiefneemster van Wijzeroverdebasisschool.nl, auteur van meerdere oefenboeken rekenen en ze werkte mee aan het leerzame spel ‘Rekenen met je kleuter – voor fijne, leerzame gesprekjes aan de keukentafel’. Het is de missie van Maaike om ouders te ondersteunen bij het begeleiden van hun kind op de basisschool.
Klik hier voor meer informatie over Maaike de Boer.

Machteld van Scherpenzeel
Kinderarts

Machteld-van-Scherpenzeel

Machteld van Scherpenzeel-de Vries is kinderarts neonatoloog in het Medisch Centrum Leeuwarden. Daar werkt ze op de post IC en de kinderafdeling waar ze kinderen die te vroeg geboren zijn, volgt in hun groei en ontwikkeling. Ze is moeder van drie kinderen. Ze zette het project UNIEK op om meer faciliteiten speciaal voor de pasgeborenen en hun ouders te kunnen financieren.
Klik hier voor meer informatie over Machteld van Scherpenzeel – de Vries.

Maddy Houkes
Doula

Maddy Houkes biedt als Doula vanuit haar geboortepraktijk Sisu ondersteuning tijdens zwangerschap, geboorte en het prille ouderschap. Daarnaast is ze gespecialiseerd draagdoekconsulent en docent babymassage, maakt ze gebruik van diverse ontspanningstechnieken en Spinning Babies.
Klik hier voor meer informatie over Maddy Houkes.

Madeline Dijckmeester
Trainer Mindful Ouderschap & Kinderyoga

Madeline_Dijckmeester

Madeline Dijckmeester heeft een achtergrond binnen psychologie en organisaties. Zij heeft zich gespecialiseerd in de toepassing van yoga en mindfulness als therapievorm voor kinderen en hulpmiddel voor ouders. In haar praktijk begeleidt zij ouders op het gebied van stress en de dagelijkse hectiek van het ouderschap. Dit doet zij via individuele coachingsgesprekken en in (online) groepsverband. Daarnaast geeft ze individuele yogatherapie aan kinderen en geeft hen concrete tools geeft om krachtig te blijven staan in een overprikkelde wereld. Ze geeft workshops over deze thema’s bij bedrijven en ziekenhuizen en organiseert regelmatig ouder en kind weekenden rondom yoga-en mindfulness.
Klik hier meer voor informatie Madeline Dijckmeester.

Marianne Voet
Bekkenfysiotherapeut

Marianne Voet is bekkenfysiotherapeut en oprichter van Bekkenfysiotherapie Centrum Haarlem en tevens werkzaam bij Dacosta Fysio te Amsterdam. Na een cursus ‘Bekkenpijn’ aan de Erasmusuniversiteit in 1987, ontwikkelde Marianne Voet een passie voor het bekkengebied. Vijftien jaar lang behandelde zij vrouwen met zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn individueel en in groepen, volgens protocol van het Spine en Joint Centrum. Het logisch gevolg was dan ook een opleiding tot bekkenfysiotherapeut die zij in 2007 afrondde aan de SOMT University of Physiotherapy. Als geregistreerd bekkenfysiotherapeut is Marianne Voet breed opgeleid voor klachten of problemen in het bekkengebied met kennis van gynaecologie, urologie, proctologie, verloskunde en seksuologie.
Klik hier voor meer informatie over Marianne Voet.

Mariëlle Beckers
Orthopedagoog

Mariëlle Beckers is orthopedagoog. Ze is samen met psycholoog Sonja Borgsteede eigenaar van Buro Bloei. Mariëlle biedt hier opvoedondersteuning voor ouders, geeft advies aan scholen, werkt met kinderen en jongeren zelf en doet diagnostiek. Ze schreef samen met Sonja het boek ‘Kom van die bank af’ over het belang van sport en bewegen voor pubers. Ook verzorgen zij regelmatig lezingen en studiedagen over onderwerpen gerelateerd aan opvoeden, onderwijs en ontwikkeling van kinderen en studiedagen voor het onderwijs. Tevens is Mariëlle betrokken als gedragswetenschapper bij een aantal gezinshuizen waar kinderen wonen die door omstandigheden niet bij hun eigen ouders kunnen opgroeien.
Klik hier voor meer informatie Mariëlle Beckers.

Marijn van der Zwaard
Zwangerschapscoach

Marijn van der Zwaard

Marijn van der Zwaard is zwangerschapscoach en hypnobirthing-docent met een praktijk in Groningen: Hey Baby Coaching. Daarnaast is ze gecertificeerd HypnoBirthing-docent en deed ze trainingen rebozotechnieken, Spinning Babies, zwangerschaps- en kraambedmassage en pre- en perinatale ontwikkeling. Met veel empathie en een open mind begeleidt Marijn aanstaande ouders tijdens de zwangerschap en de voorbereiding op de geboorte van hun baby. Ze geeft privécoaching en ontwikkelde haar eigen complete zwangerschapscursus, met o.a. hypnobirthing-technieken, fysieke oefeningen voor een goede bekkenstand, massage, acupressuur en veel realistische informatie over de bevalling en de geboortezorg. Ook doet ze moxabehandeling bij stuitligging en acupressuur bij kunstmatige inleiding en naderende serotiniteit.
Klik hier voor meer informatie over Marijn van der Zwaard.

Marike Stadermann
Kinderarts & allergoloog

Marike Stadermann

Marike Stadermann is kinderarts, in het Diakonessenhuis van Utrecht en Zeist, en gespecialiseerd in allergieën. Haar werk bestaat uit het onderzoeken en behandelen van allergieën bij kinderen. Denk hierbij aan koemelk- of een andere voedselallergie, astma, hooikoorts en wespenallergieën. Tips en adviezen voor ouders zijn te vinden via haar Facebook-pagina; De Allergie dokter voor kinderen.
Klik hier voor meer informatie over Marike Stadermann.

Marjolein Leenarts
Dermatoloog

Marjolein Leenarts

Marjolein Leenarts is medisch specialist in huidziekten en werkzaam in het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum Beverwijk. Dit ziekenhuis staat bekend om haar expertise op het gebied van huid- en brandwonden. Als dermatoloog geeft ze advies bij huidproblemen, zoals luieruitslag of een droge huid. In 2015 verscheen haar ‘Handboek over de huid 0-4 jaar’, een compleet naslagwerk met alle ins & outs over de kinderhuid.
Klik hier voor meer informatie over Marjolein Leenarts.

Naomi Talens
Fysiotherapeut

Naomi Talens

Naomi Talens is sinds 2009 werkzaam als fysiotherapeut bij het Paramedisch Centrum voor Reumatologie en Revalidatie in Groningen. Naast dat Naomi lid is van het ParkinsonNet en veel neurologische patiënten begeleid, heeft zij zich gespecialiseerd in het behandelen van patiënten met chronische pijnsyndromen en onverklaarbare klachten. Hierbij kan je denken aan fibromyalgie, CVS, lage rugklachten, nekklachten en persisterende gewrichtsklachten. Zij vindt het belangrijk dat we als maatschappij pijn beter leren begrijpen, om deze reden is zij één van de oprichters van het bestuur van het netwerk PijninBeweging.
Klik hier voor meer informatie over Naomi Talens.

Nelleke de Kom
Jeugdarts

Nelleke de Kom

Nelleke de Kom is jeugdarts bij de GGD Hollands Noorden in Alkmaar. Ze beantwoordt bijna dagelijks vragen over baby’s, peuters en schoolkinderen. Nelleke heeft zelf twee kinderen; een jongen van vier jaar oud en een meisje van twee.
Klik hier voor meer informatie over Nelleke de Kom.

Olga Benjamin
Kinderdiëtist

olga-benjamin

Olga Benjamin is diëtist op de afdeling Kindergeneeskunde van Noordwest Ziekenhuisgroep in Alkmaar. Olga begeleidt kinderen met een voedselallergie of eetstoornis en werkt hiervoor nauw samen met de kinderarts. Zij ziet het als een uitdaging om creatief bezig te zijn met gezonde én lekkere voeding voor kinderen.
Klik hier voor meer informatie over Olga Benjamin.

Piet Hellemans
Dierenarts

Piet Hellemans

Piet Hellemans is vanaf 2006 werkzaam als dierenarts in Amsterdam. Sinds 2010 is hij ook een bekend gezicht van diverse SBS programma’s waaronder Dieren op Spreekuur. Daarnaast zet hij zich als ambassadeur en vrijwilliger in voor meerdere stichtingen en dierenwelzijnsorganisaties, waaronder castratie en sterilisatie projecten van zwerfdieren in binnen- en buitenland. Om dierenleed te bestrijden geeft Piet uitleg en advies; van vergiftigingen tot goede parasietenbestrijding bij onze geliefde (huis)dieren.
Klik hier voor meer informatie over Piet Helleman.

Raya Oranje-Jorna
Familierechtadvocaat

Raya-Oranje-Jorna

Raya Oranje-Jorna is familierechtadvocaat en scheidingsmediator bij Van Hilten Advocaten & Mediators. Ze streeft naar duurzame oplossingen in plaats van lange, kostbare procedures. Raya is lid van de vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators en de Mediatorsfederatie Nederland. Raya is getrouwd en heeft drie kinderen.
Klik hier voor meer informatie over Raya Oranje-Jorna.

Ronald Bijl
Kindertandarts

Ronald Bijl

Ronald Bijl is al 20 jaar werkzaam als tandarts en is gespecialiseerd in het behandelen van (angstige) kinderen en het kindergebit. Hij is in de afgelopen 20 jaar in diverse praktijken werkzaam als tandarts voor de orthodontie en sinds 2018 ook bij Tandartspraktijk Amsterdam IJburg. Ronald is lid van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT), alsmede ingeschreven bij het Kwaliteitsregister Tandartsen (KRT) en voorzitter van het Samenwerkingsverband Almeersche Tandartsen (SAT).
Klik hier voor meer informatie over Ronald Bijl.

Samantha Sastroredjo
Tandarts

samanthasastroredjo

Samantha Sastroredjo is tandarts en heeft haar eigen praktijk in Deventer. Zij houdt zich voornamelijk bezig met de algemene tandheelkunde. In haar praktijk ziet zij veel gezinnen voor hun mondzorg. De begeleiding van en het advies voor de mondgezondheid begint al tijdens de zwangerschap.
Klik hier voor meer informatie over Samantha Sastroredjo.

Sanne Kerkhof
Vijnana Yoga docent

Sanne Kerkhof

Sanne is gast-docent in verschillende Yoga Alliance Teacher trainingen in Nederland en op Bali en werkt samen met Florence Dedame. Zij volgde de Vijana Yoga opleiding bij Teresa Caldas en Orit Sen-Gupta en is een ervaren lerares. (Senior Vijnana Yoga Teacher). Sanne Kerkhof geef niet alleen reguliere Vijnana yogalessen, maar sinds 2005 begeleidt zij ook zwangere vrouwen met het fysieke en mentale proces en hoop te kunnen bijdragen aan een goed verloop van de zwangerschap en een soepele bevalling. Bij Samana Yoga Center Amsterdam geeft zij ook postnatale yoga en babymassage.
Klik hier voor meer informatie over Sanne Kerkhof.

Sharon Looyen – Asscher
Algemeen voedingsadviseur

Sharon Asscher

Sharon Looyen- Asscher is oprichtster van ‘Voeding maakt je beter’ en is werkzaam als Orthomoleculair therapeut, hormoon consulent, KPNI + darm therapeut, en voedingsadviseur (ook voor kinderen). Ze is gespecialiseerd in voeding en suppletie vóór, tijdens en na de zwangerschap. Sharon geeft regelmatig voorlichtingsavonden over ondersteunende voeding en suppletie tijdens en na de zwangerschap bij diverse verloskundigenpraktijken in Amsterdam. Ook is ze contributor in het boek ‘Mama’en’ van Nina Pierson betreft het onderwerp voeding en suppletie tijdens de zwangerschap.
Klik hier voor meer informatie over Sharon Looyen-Asscher.

Simone Broer
Gynaecoloog

simone-broer

Simone Broer is gynaecoloog in het Universitair Medisch Centrum in Utrecht. Zij houdt zich vooral bezig met de vruchtbaarheid en ziektes en aandoeningen die je vruchtbaarheid beïnvloeden. Ze is gespecialiseerd in kijkoperaties in de baarmoeder en in de buikholte. Ook heeft ze veel onderzoek gedaan naar het meten van de eicelvoorraad bij vrouwen.
Klik hier voor meer informatie over Simone Broer.

Sonja Borgsteede
Onderwijsdeskundige

Sonja Borgsteede

Sonja Borgsteede is psycholoog en heeft, samen met collega Mariëlle Beckers, een eigen praktijk voor advies, diagnostiek en begeleiding: Buro Bloei. Ze heeft veel ervaring in onderwijsbegeleiding en een universitair specialisme op het gebied van hoogbegaafdheid. Binnen haar praktijk helpt zij kinderen het beste uit zichzelf te halen, samen met hun ouders en leerkrachten. Samen met haar collega Mariëlle zet zij zich in om binnen psychologische begeleiding waar mogelijk gebruik te maken van de kracht van fysieke beweging. Samen schreven ze ook een boek over de positieve invloed van sport op de ontwikkeling van kinderen.
Klik hier voor meer informatie over Sonja Borgsteede.

Steven Pont
Opvoedcoach

Steven Pont is oud-onderwijzer, ontwikkelingspsycholoog, systeemtherapeut, mediator en auteur van verschillende boeken over en voor kinderen. Hij geeft op verschillende gebieden lezingen, trainingen en workshops, waarbij de relatie tussen de aard van het individu en de invloed van de omgeving (het systeem) steeds centraal staat. Steven heeft inmiddels zeven boeken op zijn naam staan, waaronder het laatst verschenen ‘Mensenkinderen’, over de belangrijkste ontwikkelingsgebieden van kinderen van 0 tot 4 jaar.
Klik hier voor meer informatie over Steven Pont.

Susanne Verzuu
Voedings- en lifestylecoach

susanne-verzuu

Susanne Verzuu is coach op gebied van voeding en leefstijl. Na een opleiding voedingsleer, verdiepte ze zich in andere aspecten van gezondheid en werd leefstijlcoach. Ook heeft ze een specialisatie in kind en voeding, en is momenteel in opleiding tot toegepast psycholoog. Hiermee hoopt ze zowel kinderen als hun ouders optimaal te kunnen begeleiden naar een gezondere toekomst. Naast haar werk als coach schrijft ze ook graag over voeding en gezondheid, en heeft ze meegewerkt aan de boeken: ‘De Melkfabriek’, ‘De Schoolfabriek’, ‘I Love Health’ en ‘I’m lijfboek’. Tot slot werkt Susanne als vrijwilliger mee in een project dat kinderen met obesitas in Amsterdam helpt bij het vinden van een gezonde leefstijl.
Klik hier voor meer informatie over Suzanne Verzuu.

Susanne Willekes
Kinderslaapcoach & auteur

Susanne Willekes

Susanne Willekes is de eerste gecertificeerde kinderslaapcoach van Nederland, auteur van de bestseller Slaap! en startte in 2015 haar praktijk The Sleep Agency waar inmiddels drie coaches extra onder vallen. Susanne heeft wereldwijd al meer dan 1000 gezinnen met succes gecoacht. Daarnaast geeft Susanne regelmatig lezingen en workshops en is ze veelgevraagd slaapexpert voor radio en televisie. Haar tweede boek wordt in het najaar van 2020 verwacht.
Klik hier voor meer informatie over Susanne Willekes.

Tessa Cox
Fertiliteitsarts

Expert Tessa Cox

Tessa Cox werkt als Arts Voortplantingsgeneeskunde bij Medisch Centrum Kinderwens in Leiderdorp. Daar begeleidt ze mensen waarbij een zwangerschap op een natuurlijke manier uitblijft of niet mogelijk is. Ze heeft veel ervaring met behandelingen waarbij gebruik gemaakt wordt van donorzaadcellen, donoreicellen of donorembryo’s. Tessa vindt het heel belangrijk om – naast lichamelijke begeleiding – haar patiënten ook mentaal goed te ondersteunen. Zij is nauw betrokken geweest bij de totstandkoming van het boek Verborgen Verlangen. Een boek over de psychische impact van een vruchtbaarheidstraject. Ze is mede-oprichtster van het landelijke Kinderwenscafé. Een plek om onder begeleiding van professionals met lotgenoten in contact te komen.
Klik hier voor meer informatie over Tessa Cox.

Tischa Neve
Kinderpsycholoog en opvoedkundige

Tischa Neve

Tischa Neve is kinderpsycholoog, en opvoedkundige. Sinds het opvoedtv-programma Schatjes (2006) waarin zij ouders met opvoedproblemen coachte, richt zij zich op het inspireren en ondersteunen van ouders en professionals bij de opvoeding en het grootbrengen van kinderen. Ze geeft online consulten en maakt online opvoedcursussen, vooral haar cursus ‘Help ik ontplof’ heeft inmiddels velen ouders en kinderen geholpen bij het omgaan met emoties. Ook schreef ze inmiddels vijf boeken. Onder andere het ‘Inspiratieboek voor leuker en makkelijker opvoeden’, waar veel blogs, uitleg en praktische tips in staan die je direct in de praktijk kunt brengen bij het opvoeden van je kind.
Klik hier voor meer informatie over Tischa Neve.

Valerie Ritchie
Opvoedcoach

Valerie Ritchie

Valerie Ritchie is Internationaal PCI Opvoedcoach, Psycholoog bij MindKorrelatie en Positive Discipline Educator. Zij geeft interactieve opvoed workshops, trainingen en (online) opvoedcoaching om nieuwe technieken te leren die je zullen helpen om meer harmonie en verbinding in het gezin te krijgen en om te kunnen gaan met alledaagse uitdagingen waar iedere ouder mee te maken krijgt.
Haar doel is om ouders te helpen de ouder te zijn die zij willen zijn, zodat kinderen kunnen bloeien en ouders met vertrouwen en plezier kunnen opvoeden.
Klik hier voor meer informatie over Valerie Ritchie.