Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
Dad or Alive Tim Akkerman

Podcast 'Dad or Alive'

Een nieuwe podcast van Ouders van Nu: Dad or Alive. Want... 'Papa zijn' is fantastisch. Maar niet elke dag! Daarover praten presentator Manuel Venderbos (vader van Jip - 12 & Gijs - 10) en entertainmentdeskundige Eric de Munck (vader van Stach - 6) met bekende papa’s in 'Dad or Alive'. Met een dikke knipoog worden de zwarte kanten van het vaderschap wekelijks onder de loep genomen. En ook wordt het principe 'je krijgt er zoveel voor terug' niet vergeten. Wat dan? Luister maar!

Advertentie

Podcast ‘Dad or Alive’: Tim Akkerman

In de laatste aflevering van dit seizoen praten de papa’s met zanger en muzikant Tim Akkerman. Hij is behalve de geestelijk vader van tientallen prachtige songs vooral de papa van Lila, Denne en Senn. De goedlachse singer-songwriter stoeit graag met zijn kinderen en de deur staat altijd open voor vriendjes en vriendinnetjes. “Dat heb ik echt van huis-uit meegekregen. Soms zit ik wel met 6 kids in de bakfiets op weg naar het strand. En dan zie je ze kijken: hoe doet ‘ie dat? Nou, gewoon: het is een electrische, haha!”

De Haagse muzikant is naar eigen zeggen niet streng. “Streng?! Nee joh, ik heb een ruggengraat van piepschuim!” Zijn geheim: “Doe dingen 1 op 1 met je kinderen. Laat er eentje iets kiezen en ga dat met diegene doen. Zet hem of haar centraal.” Hoe hij dat als alleenstaande vader allemaal doet? Luister naar deze aflevering!

Podcast ‘Dad or Alive’: Bastiaan Ragas

In deze aflevering praten Manuel & Eric met Bastiaan Ragas. Samen met zijn vrouw Tooske heeft Bastiaan 3 dochters: Leentje, Fien & Cato. En hij heeft zoon Sem. En: hij heeft duidelijke mening over de opvoeding. “De eerste 2 jaar is geen seks, continue meeveren en alles slikken!” En kleine kinderen moet je thuislaten, vindt Bastiaan. Niet meenemen naar een restaurant, niet naar een café, niet in een vliegtuig. “Dat is voor niemand leuk. Niet voor de volwassenen, niet voor andere gasten en ook niet voor het kind zelf. Ga dan hooguit naar Frankrijk met je eigen auto.”

Podcast ‘Dad or Alive’: Charly Luske

In deze podcast praten de papa’s met zanger en entertainer Charly Luske. Charly heeft samen met Tanja Jess 2 zoons: Billy & Bobby. En dat is best bijzonder, want Charly wilde ab-so-luut geen kinderen. “Ik wilde géén kinderen, mezelf voortplanten vond ik geen goed idee.”

Podcast ‘Dad or Alive’: Xander de Buisonjé

In deze aflevering praten Manuel & Eric met zanger, muzikant en presentator Xander de Buisonjé. Hij heeft behalve een stoere stoppeltjesbaard, twee zoons en een dochter. Dochter Céla-Lynn kwam ter wereld via een draagmoeder. ‘Céla-Lynn is biologisch van ons, alleen met behulp van een ander oventje!’

Podcast ‘Dad or Alive’: Eddy Zoëy

In deze aflevering praten de papa’s met presentator Eddy Zoëy. Eddy is gescheiden en heeft 2 kinderen: Fender en Teuntje. Scheiden vindt hij het absolute dieptepunt van zijn leven en had hij liever niet meegemaakt, maar het kromme ‘voordeel’ is volgens Eddy: ‘Het zorgt er namelijk wel voor dat in de tijd dat je kinderen er niet zijn, je aan jezelf toe komt.’

Podcast ‘Dad or Alive’:’Boer zoekt Vrouw’ Henk

Boer Henk heeft naast ruim 100 koeien, maar liefst 4 kinderen! Samen met zijn vrouw Fiona die hij ooit dankzij de nationale boeren-datingshow met Yvon Jaspers ontmoette. Zelfs voor knutselen draait Boer Henk zijn grote boerenhanden niet om. “Tijd met je kinderen doorbrengen is goud!”

Podcast ‘Dad or Alive’: Michiel Vos

In aflevering #4 is Amerika-kenner en vader van twee zoons Michiel Vos te gast in de studio. Michiel haat knutselen, maar spreekbeurten helpen voorbereiden vindt hij dan weer een feestje! Echt hands-on bij de bevalling was Michiel niet: “Ik stond er bij de bevalling, toch een soort Middeleeuws tafereel met bloed, gillen en schreeuwen, voor Jan Lul bij. Desalniettemin is hij voor een half jaar met zijn oudste zoon naar Nederland gegaan. En heeft hij zijn vrouw en jongste zoon in Amerika tijdelijk achtergelaten. Hoe dat was? Luister deze aflevering met Michiel Vos!

Podcast ‘Dad or Alive’: Rick Paul van Mulligen

Deze aflevering is acteur Rick Paul van Mulligen te gast. Hij apetrots op zijn ‘regenbooggezin’. Samen met met zijn man René van Bakel en cabaretière Nina de la Croix heeft hij twee kinderen, en deze voeden zij met z’n drieën samen op. Rick Paul en René wilden graag kinderen en tijdens een soort bijeenkomst voor homoseksuele ouders die een kind willen leerden zij Nina kennen. Ze besluiten uiteindelijk allebei hun sperma te doneren en wisten van tevoren niet wie de biologische vader zou zijn. ‘Maar dat maakt voor de vader-kind-liefde helemaal niks uit! Ik vind dat zelfs een belediging!’

Podcast ‘Dad or Alive’: Jan Versteegh

De gast van Dad or Alive 2 is Jan Versteegh. Onze columnist en ook bekend als presentator bij SBS6. Hij is getrouwd met Dieuwertje en vader van dochters Lulu Keesje en Bella Didy.

Podcast ‘Dad or Alive’: Leo Alkemade

Het vaderschap, je krijgt er zo ontiegelijk veel voor terug. Wat precies? Dat vragen Manuel Venderbos en Eric de Munck aan Leo Alkemade in de eerste Dad or Alive