Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
podcast ouders van nu vraagt door

Podcast 'Ouders van Nu vraagt door'

Je kind laten doorslapen, relaxt bevallen, de peuterpuberteit of zindelijk worden, iedereen heeft er een mening over. Maar hoe zit het nou echt? In deze podcastserie vragen wij verschillende experts het hemd van het lijf. Welkom bij Ouders van Nu vraagt door!

Advertentie

Podcast ‘Ouders van nu vraagt door: Fit worden na je zwangerschap

Weer fit worden na je zwangerschap: als je naar celebrities kijkt, lijkt het een fluitje van een cent dat ontzwangeren. Maar de realiteit is vaak anders. Een bevalling of keizersnede vraagt om een goed herstel. We praten erover met Barbera Eeken, hoofdtrainer bij Mom in Balance. Zij geeft je tips (zoals een online bekkenbodemcheck) en handvatten hoe je op een goede en verantwoorde manier aan je herstel werkt. Zodat jij je weer fit en energiek voelt. Wanneer jij goed in je vel zit heb je ook je gezin zoveel meer te geven!

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Borstvoeding

Dat borstvoeding de beste start is voor je baby weten de meeste zwangeren wel, maar dat het soms nog best een gedoe kan zijn om borstvoeding op gang te krijgen realiseren veel vrouwen zich niet. Lactatiekundige Christine Bulsing legt uit hoe je je het best kunt voorbereiden op het geven van borstvoeding en hoe een lactatiekundige daarbij kan helpen.

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Geen roze wolk

Na een bevalling zit lang niet iedere ouder op een roze wolk. Sterker; een op de tien vrouwen houdt een negatief gevoel over aan haar bevalling en bij sommigen leidt dit zelfs tot een post traumatische stressstoornis (PTSS). Gynaecoloog  Claire Stramrood deed onderzoek naar traumatische bevallingservaringen en vertelt in deze podcast hoe je zo’n trauma herkent, hoe je er het beste mee om kunt gaan en hoe je een negatieve ervaring rond je bevalling zou kunnen voorkomen.

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Eczeem

Zo’n 10% van alle kinderen heeft in meer of mindere mate last van eczeem. Dermatoloog Marjolein Leenarts vertelt in deze podcast welke behandeling het beste werkt. Wat je eraan kunt doen en waarom je niet bang hoeft te zijn als je kind hormoonzalf krijgt voorgeschreven.

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Modern ouderschap

Welke mogelijkheden zijn er als je zwanger wilt raken maar bijvoorbeeld lesbisch, single, onvruchtbaar, homo of transgender bent? Mirella van Markus schreef er een boek over en vertelt waar je als modern gezin rekening mee moet houden.

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Pijnbestrijding tijdens de bevalling

Iedere vrouw in Nederland heeft de mogelijkheid tot pijnbestrijding tijdens haar bevalling. Ook als daar geen medisch reden voor is. Toch krijgt niet iedereen die dat wil meteen een ruggenprik. In deze podcast legt gynaecoloog Koen Deurloo hoe dat komt, welke vormen van pijnbestrijding er zijn en wat je zelf kunt doen om te zorgen dat je bevalt hoe jij je veilig voelt.

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Een miskraam

Helaas verloopt niet iedere zwangerschap goed. Ongeveer een op de tien zwangerschappen eindigt in een miskraam. In deze podcast vertelt verloskundige en echoscopist Karlijn Janssen wat er in je lichaam gebeurt als je een miskraam krijgt, welke impact dit fysiek en mentaal kan hebben en waarom je je vooral nooit schuldig of beschaamd moet voelen.

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Voeding tijdens je zwangerschap

Elk trimester van je zwangerschap vraagt om andere voedingsstoffen voor jezelf en je baby. Het is belangrijk om te weten wat je baby nodig heeft om goed te kunnen groeien. In deze podcast vertelt orthomoleculair therapeut Sharon Asscher wat je wel en wat je beter niet kunt eten tijdens je zwangerschap.

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Bevalhoudingen

Door een goede bevalhouding aan te nemen, kun je weeën beter opvangen, pijn verminderen en de ontsluiting en geboorte soepeler laten verlopen. De standaard houding van liggen op je rug is allang niet meer de enige optie, en er zijn ook attributen zoals een baarkruk of bevalbad wat je flink kan helpen. Zwangerschapscoach Marijn van der Zwaard vertelt ons in deze podcast welke bevalhoudingen er zijn, hoe het je kan helpen, hoe dat nou precies werkt in je lichaam en hoe je je kunt voorbereiden. Een leerzaam gesprek waar je zeker wat aan hebt als je binnenkort gaat bevallen.

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Je kind laten doorslapen

Goed slapen, we kunnen niet zonder. Als je kind dan roet in het eten gooit kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Elke ouder is er dus naar op zoek: hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn kind doorslaapt? In deze podcast gaan wij in gesprek met slaapcoach Geertje van Heeswijk. Over wat doorslapen precies is, wat je kan doen als een kind niet wilt slapen, ’s nachts wakker wordt en welke methodes er zijn die je kunnen helpen voor een goede nachtrust. Baby’s, peuters, alles wordt besproken!

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Moeilijk etende peuters

Wat is dat toch met die peuters dat ze bijna allemaal, haast van de ene op de andere dag, zo kieskeurig worden in wat ze eten? Of beter gezegd: niet meer eten. Geen stukjes, geen groente, niets roods. Het avondeten wordt er zo niet gezelliger op, want als ouder wil je er toch wat voedzaams inkrijgen bij je kind. Of worden ze op patat en pannenkoeken uiteindelijk ook groot? Orthopedagoog Tischa Neve heeft de nodige handvaten voor minder strijd aan tafel en biedt een inkijkje in de denkwijze van je selectieve peuter.

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Positief opvoeden

Opvoeden, wij doen zo ons best. En toch worstelt elke ouder weleens met kinderen die niet luisteren, strijd en strubbelingen. Psycholoog en opvoedcoach Valerie Ritchie legt in deze podcast uit dat dit anders kan, en hoe je op een positieve manier omgaat met lastige momenten. Een podcast vol praktische tips kortom, om meteen mee aan de slag te gaan!

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Thuis bevallen

In Nederland is thuis bevallen vaak een hele goede optie. In deze podcast vertelt verloskundige Karlijn Janssen ons wat de voor- en nadelen zijn van thuis bevallen, of pijnstilling mogelijk is, wat je in huis moet hebben, of er risico’s zijn en waarom ons land uniek is op dit gebied. Luister mee!

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Het vierde trimester: herstel na je zwangerschap

Wat gebeurt er met je lichaam na de bevalling? Wat kun je wel en beter niet doen? En waarom is rust zo belangrijk? Jody Kienhuis is naast fysio- en manueel therapeut ook expert op het gebied van postpartum herstel. Oftewel: het vierde trimester. Jody ziet dat veel moeders tegen dezelfde dingen aanlopen na de bevalling en dat veel klachten voorkomen kunnen worden als we beter voor onszelf zorgen. Haar kennis deelt ze met ons in deze podcast.

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Mindful opvoeden

Mindfulness, het lijkt mijlenver van het ouderschap af te staan. Zeker in deze tijd vol afleidingen en drukte. Geprikkeld reageren of geen aandacht hebben voor het moment met je kind is zo gebeurd. Dat kan anders volgens trainer mindful parenting Madeline Dijckmeester. En ingewikkeld is het zeker niet. Hoe doe je dat? Juist in deze tijd en met aandacht voor jezelf? In deze podcast vertelt ze er alles over.

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Zindelijk worden

Hoe zorg je dat je kind zindelijk wordt? En kan dat al als ze 1,5 jaar zijn? Volgens psycholoog Debby Mendelsohn wel. Het is zelfs leuk en makkelijk. Ze schreef er een boek over en in deze podcast vertelt ze hoe je dit aanpakt.

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Relaxed bevallen

Bevallen met minder pijn en angst, maar met meer controle en zelfvertrouwen. Kan dat? In deze podcast vertelt zwangerschapscoach Georgina Kwakye hoe je met methodes als hypnobirthing- en mindfulness relaxter kunt bevallen. Ook vertelt ze wat er gebeurt met je lichaam tijdens de bevalling en wat de kracht is van een goede voorbereiding.

Redactioneel – Offer – Klaar voor het najaar (schoenen)

kleertjes.com

Klaar voor het najaar

Lopen, rennen en spelen
Kies de juiste schoen