Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Podcast 'Ouders van Nu vraagt door'

Je kind laten doorslapen, relaxt bevallen, peuterpuberteit, zindelijk worden, iedereen heeft er een mening over. Maar hoe zit het nou echt? In deze podcastserie vraagt Ouders van Nu verschillende experts het hemd van het lijf. Welkom bij Ouders van Nu vraagt door!

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Thuis bevallen

In Nederland is thuis bevallen vaak een hele goede optie. In deze podcast vertelt verloskundige Karlijn Janssen ons wat de voor- en nadelen zijn van thuis bevallen, of pijnstilling mogelijk is, wat je in huis moet hebben, of er risico’s zijn en waarom ons land uniek is op dit gebied. Luister mee!

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Het vierde trimester: herstel na je zwangerschap

Wat gebeurt er met je lichaam na de bevalling? Wat kun je wel en beter niet doen? En waarom is rust zo belangrijk? Jody Kienhuis is naast fysio- en manueel therapeut ook expert op het gebied van postpartum herstel. Oftewel: het vierde trimester. Jody ziet dat veel moeders tegen dezelfde dingen aanlopen na de bevalling en dat veel klachten voorkomen kunnen worden als we beter voor onszelf zorgen. Haar kennis deelt ze met ons in deze podcast.

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Mindful opvoeden

Mindfulness, het lijkt mijlenver van het ouderschap af te staan. Zeker in deze tijd vol afleidingen en drukte. Geprikkeld reageren of geen aandacht hebben voor het moment met je kind is zo gebeurd. Dat kan anders volgens trainer mindful parenting Madeline Dijckmeester. En ingewikkeld is het zeker niet. Hoe doe je dat? Juist in deze tijd en met aandacht voor jezelf? In deze podcast vertelt ze er alles over.

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Zindelijk worden

Hoe zorg je dat je kind zindelijk wordt? En kan dat al als ze 1,5 jaar zijn? Volgens psycholoog Debby Mendelsohn wel. Het is zelfs leuk en makkelijk. Ze schreef er een boek over en in deze podcast vertelt ze hoe je dit aanpakt.

Podcast ‘Ouders van Nu vraagt door’: Relaxed bevallen

Bevallen met minder pijn en angst, maar met meer controle en zelfvertrouwen. Kan dat? In deze podcast vertelt zwangerschapscoach Georgina Kwakye hoe je met methodes als hypnobirthing- en mindfulness relaxter kunt bevallen. Ook vertelt ze wat er gebeurt met je lichaam tijdens de bevalling en wat de kracht is van een goede voorbereiding.