Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 
door

Moeder deelt ‘briljante’ hack waardoor je aanhankelijke baby doorslaapt

Na sussen, wiegen en honderd keer heen en weer lopen is het eindelijk gelukt: je baby slaapt! Maar zodra je hem in zijn wieg legt, wordt hij meteen wakker en kun je weer opnieuw beginnen. Een Amerikaanse moeder was het zo zat, dat ze deze hack bedacht waardoor haar aanhankelijke baby gewoon doorslaapt. Maar of dat nu zo'n slim idee is..?

Advertentie

Vrijwel elke baby heeft huidhonger. Hij wil het liefst non-stop bij je zijn, gedragen worden of bij je liggen. Geen zorgen, dat is een normale stap in de ontwikkeling van je kind. Maar uitdagend is het wel. Me time is er niet meer bij – ja, daar valt een toiletbezoek ook onder – want zodra je hem even alleen laat, is het huilen geblazen. Maar vooral slapen is een drama, want voor je het weet lig je vijftig minuten met een kind op je en kun je niks voor jezelf doen.

Tip: Zo bepaal je de ideale bedtijd voor je kind

Hack waardoor je baby doorslaapt

De jonge moeder Melissa Dykstra weet er alles van. Uit pure wanhoop besloot ze iets te proberen. Tot haar grote verbazing had het precies het effect waarop ze had gehoopt. Ze besloot de babyhack te delen in een Facebookgroep voor jonge moeders. De hack is heel simpel: vul een huishoudhandschoen met lucht en knoop ‘m dicht met een elastiekje. Leg de handschoen op de buik van je baby en voilà! Zo voelt je baby zich veilig en geborgen, en zal hij lekker doorslapen. Tijd om een kopje (warme!) koffie te drinken of met een tijdschriftje naar het toilet te gaan.

Slapen doet je baby in deze fijne slaap- en inbakerzakjes

Advertentie

Meer tijd voor jezelf

‘Ik kon zelfs even douchen,’ jubelt de moeder tegen de Australische nieuwssite News.com.au, die haar heeft benaderd om de briljante hack toe te lichten. ‘Mijn dochter Olivia is de laatste tijd ontzettend aanhankelijk en dat maakt het lastig om ook maar iets voor mezelf te doen. Ik probeerde dit trucje uit en het werkt, verbazingwekkend genoeg.’ Toen haar dochtertje wakker werd, was er niet veel aan de hand. ‘Ze keek alleen een beetje verbaasd.’

Tekst gaat verder onder de foto

hack aanhankelijke baby doorslapen

Enthousiaste reacties

De hack werd duizenden keren gedeeld. ‘Dit is de oplossing voor al mijn problemen. Ben zo terug, even naar de supermarkt!’ grapt een ouder. Een ander heeft het meteen getest. ‘Ik heb het geprobeerd en het werkt bij allebei mijn kinderen!’ Een paar ouders reageren dat ze ook weleens een (open) boek op hun kind hebben gelegd, zodat ze blijven slapen. Maar of dat nu echt een goed idee, dat betwijfelen we zeer. Het kan natuurlijk een gevaarlijke situatie opleveren zodra het boek of de handschoen verschuift.

Lees ook: Hier moet je op letten bij de aankoop van een slaaptrainer

Bron: Cafemom.comBeeld: Shutterstock

Advertentie
Redactioneel – Offer- Boek ouderschap

Boek ouderschap

Alles over de ontwikkeling in de eerste 18 maanden
Shop nu